Zo maak je een kersttafel

Zo maak je een kersttafel

Nog even en het is Kerst! Ben jij je al aan het voorbereiden voor de komende feestdagen? Met lijstjes, cadeaus in je hoofd en ideeën wat je wilt aantrekken? Of wacht je eerst tot Sinterklaas voorbij is? In dat geval wordt het wel heel kort dag om je plannen die je hebt voor Kerst uit te voeren. Daarom is het handig om nu al te beginnen!

Uit of thuis?

Weet jij al wat je gaat doen met Kerst? Blijf je thuis met je gezin, of heb je familie en vrienden over de vloer? Of ben je wellicht uitgenodigd om ergens te gaan dineren? Hoe het ook zij, het is altijd heel feestelijk om je huis te versieren! En een feestelijk aangeklede tafel hoort daar nu eenmaal bij! Ook als je niet thuis eet, een tafel is altijd handig om cadeaux op te leggen of onder te verstoppen. En als je kinderen hebt, is het leuk om de versieringen met hen samen te maken.

Begin bij de basis

Zet de tafel zodanig neer dat je hem niet meer hoeft te verplaatsen. Start met het uitkiezen van een feestelijk tafelkleed. Wit of in een kleurtje, alles mag met kerst! Als je niet van tafelkleden houdt, kun je ook tafellopers gebruiken. Servies en bestek zijn vrij snel gekozen. Met Kerst is het altijd mooi om kaarsjes op tafel te hebben. Kies voor lange kaarsen of, zeker als er kinderen mee eten, voor waxinelichtjes in een kleine houder. Kies mooie servetten met een Kerst detail erop. En vergeet niet een beetje natuur in huis te halen. Dennenappels of hulst bijvoorbeeld. 

Versieren

Je kunt de tafel versieren met een mooie slinger die je zelf maakt. Een slinger van kerstballen of een slinger met hele kleine lampjes die de kaarsen vervangt. Je kunt slingers maken van kralen die je koopt bij een online sieraden groothandel. Mooie glazen kralen of facet kralen die schitteren in het licht, geven een sfeer aan je tafel. Om de (wijn)glazen uit elkaar te houden, kun je ook een hanger maken om aan je glas te hangen. Dit doe je heel eenvoudig door creolen oorbellen die je vindt bij Betaalbarekralen te versieren met kralen. Maak glas hangers in verschillende kleuren. Op die manier personaliseer je de glazen en versier je je Kersttafel in één keer!

Bron: Betaalbarekralen

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *