Zo heeft jouw hond de beste nachtrust

Zo heeft jouw hond de beste nachtrust

Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je huisdier en daar hoort een goede nachtrust ook zeker bij. Een goede nachtrust is belangrijk voor jou, maar natuurlijk ook voor je huisdier. In dit artikel lees je verder hoe je de beste omgeving kan creëren zodat jouw trouwe viervoeter heerlijk uitgerust door het leven kan.

Hondenmand of kussen

Een comfortabele slaapplek voor de hond heeft een zachte ondergrond en een hondenmand of kussen heeft dit vaak wel te bieden. Daarnaast heeft een hondenmand een opstaande rand waar de hond tegenaan kan liggen, wat de hond weer een veilig gevoel kan geven. Qua grootte van de hondenmand is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van de hond. Hondjes die onder de tien kilo wegen, hebben vaak genoeg aan een kussen van zo’n vijftig centimeter. Ook houden kleinere hondjes vaak van een ovaal kussentje met een zachte rand. Honden van meer dan 35 kilo hebben echter wel meer behoefte aan een groter kussen van minimaal 90 centimeter. Let bij het kopen van een mand of kussen ook op de positie waarin je hond het liefst ligt. Ligt je hond graag gestrekt? Dan is een rechthoekige vorm beter. Maar, als je hond zich graag opkrult, dan is het handig om een ovaalvormige slaapplek te overwegen. 

Bench

Een bench is ook een goede plek voor je hond om de nacht in door te brengen. Een hond vindt het vaak fijn om zich terug te kunnen trekken naar zijn of haar eigen plekje waarin jouw huisdier kan uitrusten en slapen. Een bench biedt een uitstekende mogelijkheid om zo een lekker holletje voor je huisdier te creëren. Met een deken of een benchhoes kun je echt een veilig holletje voor je hond maken. 

Omgeving

Naast een lekker bedje, is de omgeving waarin jouw hond gaat slapen ook zeer belangrijk. Zorg ervoor dat de kamer niet te warm, maar ook niet te koud is. Een te vochtige omgeving is ook niet ideaal voor je hond. Daarnaast is het ook niet lekker voor je hond om op de tocht te liggen. Verder is het fijn voor de hond als hij zich veilig voelt op zijn slaapplek. Het is daarom een goed idee om de slaapplek in een hoekje te creëren, waarbij hij toch wel in de buurt van zijn baasje is.

Zo is het belangrijk voor de hond om zich op zijn rustplaats veilig te voelen, en zijn er talloze mogelijkheden beschikbaar om dit voor je lieve hond te regelen. Met een lekkere, zachte mand met een rugleuning of een eigen veilige holletje in de bench geef je je hond een geschikte rust- en slaapplaats. Verder is het ook belangrijk om deze in een fijne omgeving te maken.

Afbeelding afkomstig van: sq lim op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *