Zo doe jij inspiratie op voor het interieur in huis

Zo doe jij inspiratie op voor het interieur in huis

Hoe zorg jij dat het interieur in huis aansluit bij de laatste interieurtrends? Waar doe jij inspiratie op, wanneer je uitgekeken bent op de huidige inrichting van jouw kamers? In dit artikel helpen we je op weg! Het internet maakt inspiratie opdoen voor een luxe badkamer of bijvoorbeeld keuken heel eenvoudig. Bezoek bijvoorbeeld een blog, waarvan de artikelen je binnen laten kijken bij andere mensen. Een unieke kans om tot nieuwe ideeën te komen, zonder mensen actief te hoeven vragen of je hun badkamer of keuken eens mag bekijken. Let in alle rust op de details, het gebruik van verschillende materialen en kleuren en de combinatie van diverse interieurtrends. Populair is tegenwoordig bijvoorbeeld het werken met laagjes, waarbij verschillende soorten raamdecoratie voor meer diepte in een ruimte zorgen. Heb jij er al eens van gehoord? 

Toon lef bij het inrichten van de ruimtes binnen jouw woning 

Vaak is men geneigd te kiezen voor een neutrale kleuren in de inrichting van hun woning. Dat is niet gek, daar de kans dat een mix van dergelijke kleuren verkeerd uitpakt minimaal is. Tegelijker loop je de kans mis, om de ruimte karakter te geven. Kies voor twee contrasterende kleuren, of voeg een aantal accentkleuren toe aan het interieur. Op voorhand wellicht wat spannend, maar achteraf de beste keuze die je had kunnen maken! Kijk eens naar het interieur van een moderne design keuken. Welke kleuren worden hier gebruikt? Hoe combineert men verschillende materialen met elkaar? De voordelen van een design keuken maken onder meer dat je hier jaren plezier van zal hebben. Een design keuken heeft een tijdloos karakter, bevat verschillende luxe apparaten en is opgebouwd met duurzame, kwalitatief hoogwaardige materialen. Onder meer hout en natuursteen doen het hier goed. 

Voeg accenten toe met planten en accessoires 

Wanneer je tevreden bent over de basis van het interieur in ruimtes, kun je verschillende accenten toevoegen. Dit doe je bijvoorbeeld door een aantal grote kamerplanten in het interieur te verwerken. Ook het gebruik van accessoires als een mooi hanglamp of een klok aan de wand helpen een eyecatcher toe te voegen. Een eyecatcher trekt de aandacht weg bij de hoekjes waarover je minder tevreden bent. Denk aan het hoekje waar je partner een geluidsinstallatie geplaatst heeft, waar je kinderen hun speelgoed en kleurboeken laten slingeren, enzovoorts. Je ontkomt er vaak niet aan! Naast accessoires en planten kan ook een fauteuil of bijvoorbeeld dressoir als eyecatcher dienen. 

Afbeelding afkomstig van: roam in color op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *