Zo doe jij inspiratie op voor de inrichting van je tuin

Zo doe jij inspiratie op voor de inrichting van je tuin

Gebruik het najaar en de winter om de tuin bij je woning van een upgrade te voorzien, zodat je hier komend jaar optimaal van kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe 6 persoons tuinset in de tuin, welke in het najaar met hoge korting worden aangeboden bij veel tuinwinkels. Of laat een veranda tegen je woning aan plaatsen en vervang een deel van de tegels op het terras voor een extra border. Het inrichten van een tuin kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Waar begin je? Hoe voorkom je dat een tuin alleen in de zomermaanden mooi is? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je inspiratie op kunt doen voor jouw tuin! 

Bezoek een webshop met tuinmeubelen 
Kijk eens rond in een webshop met tuinmeubelen, om te zien welke modellen loungesets en tuinbanken momenteel populair zijn. Kies je voor een model van aluminium, of ga je voor een authentieke houten tuinbank? Het voordeel van aluminium of kunststof ten opzichte van hout zit in het feit, dat dergelijke tuinmeubelen veel minder onderhoud nodig hebben. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer bang te zijn voor houtrot of houtworm. Houten tuinmeubelen dien je periodiek, jaarlijks of eens per twee jaar, in de beits te zetten. Zo breng je een beschermende laag aan op het materiaal. 

Gebruik een platform als Pinterest voor inspiratie 
Waar een webshop met tuinmeubelen inspiratie biedt voor je nieuwe loungeset, tuinstoelen en tuinbank, biedt Pinterest inspiratie voor de indeling van de tuin. Je vindt er verschillende tuinontwerpen van grote architecten, die je een beeld geven van de mogelijkheden die je hebt bij het indelen van de beschikbare ruimte. Probeer meerdere hoeken te creëren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van bamboehagen. Ook een liguster kan helpen om voor natuurlijke, knusse plekken in de tuin te zorgen. Het biedt je verschillende ruimtes om je even in terug te trekken. Het creëren van dergelijke hoekjes kan al in de tuin bij een tussenwoning! 

Verruim je kennis over planten en heesters 
Om het ontwerp van je nieuwe tuin tot een succes te maken, is het verstandig meer kennis te vergaren over de verschillende soorten planten en heesters. Kijk bijvoorbeeld naar het moment waarop ze in bloei staan. Let daarnaast op de periode dat planten bloeien. De ene plant zal slechts enkele weken in bloei staan, terwijl bijvoorbeeld een Viburnum Tinus het hele jaar door mooi is. 

https://unsplash.com/photos/ytGnA-7v8KQ

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *