Nailed it! Acrylnagels zetten doe je zo!
I do my hair toss, check my nails…. Of je nu een avondje uitgaat, een sollicitatie hebt, een leuke date of een doodnormale dag er verzorgd uitzien is altijd van toepassing. En daar zijn je handen een belangrijk onderdeel van. Ze zijn namelijk net een soort visitekaartje. Mooie handen, en dan vooral nagels, geven je een verzorgde uitstraling en zijn daarom ook belangrijk om goed te onderhouden. Een makkelijke manier om je nagels er in een handomdraai goed uit te laten zien is het zetten van acrylnagels. Wat dit is, hoe je acrylnagels kan verwijderen en wat het kost om te zetten, leggen we je allemaal uit!
Vertel me alles!
Misschien denk je nu mooi die acrylnagels, maar wat zijn het? Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder die wanneer je ze aanbrengt op je nagel een vloeibaar bolletje creëren. En met dit bolletje kun je een nieuwe nagel bovenop je eigen nagel maken. Zo kun je je nagels in een handomdraai langer laten lijken en de vorm geven die jij voor ogen hebt. Hiernaast, kunnen ze wel tot 4 weken blijven zitten. Je hebt er dus ook nog eens lekker lang plezier mee.
In 10 stappen zelf acrylnagels zetten
Verkocht? Dan kun je natuurlijk naar een nagelstudio, maar met een beetje geduld en oefening kun je ook gemakkelijk zelf acrylnagels zetten. Om zelf aan de slag te gaan heb je het volgende nodig:
nagelschaar | acrylvloeistof en acrylpoeder |
vijl | acrylschaaltje en acrylpenseel |
nagelreiniger en primer | bokkepoot |
nagellak | handcrème |
nagellijm | een droge doek |
Alles in huis? Dan kun je nu beginnen met de voorbereiding van je nagels.
- Dek de tafel af. Maak de tafel waaraan je gaat zitten leeg en leg wat neer zodat de tafel niet vies wordt wanneer je per ongeluk wat knoeit.
- Was je handen. Een schone werkplek is natuurlijk het fijnst, dus was je handen grondig zodat ze goed schoon zijn.
- Back to basic. Knip je nagels kort en maak ze met een vijl weer mooi glad en rond. Pak hierna een bokkepootje – Nee, niet het koekje. Maar als je klaar bent wel een lekkere snack – en duw je nagelriemen terug. Maak tenslotte de bovenkant en zijkanten van je nagels ruw met een vijl, zodat de acrylnagels straks goed blijven zitten.
- Een paar tips. Leg de kunstnagels (tips) op de goede volgorde door ze even boven je nagels te houden. Zo weet je zeker dat ze op de goede plek liggen.
- Ontvetten. Zo dat de acrylnagels straks goed kunnen hechten aan je nagels is het belangrijk om je nagels te ontvetten met nagelreiniger. Laat ze goed drogen.
- Weer een paar tips. Als je nagels goed zijn opgedroogd kun je de tips aanbrengen. Doe een beetje nagellijm op de binnenrand van de tip en laat het een paar seconden drogen. Nu kun je de tip tegen het bovenste gedeelte van je nagel drukken. Druk goed op de randjes zodat er geen luchtbelletjes ontstaan op je nagel.
- Knip, knip. Pak je nagelschaartje en knip de tips op de gewenste lengte. Vijl de scherpe randjes weg en ontvet je nagels opnieuw met een nagelreiniger. Laat ze goed drogen en breng een dun laagje nagelprimer aan op je eigen nagel.
Droog? Dan is nu het lastigste gedeelte voorbij en kun je echt beginnen met het zetten van de acrylnagels. Het is namelijk een stuk makkelijker dan je denkt en heeft een stuk minder stappen.
- Nagels klaar? Acrylen maar! Doop je penseel in de acryl en smeer het uit over je nagel en tip. Het is in principe hetzelfde als je nagels lakken. Let op dat je de acryl netjes aanbrengt rond de randjes van je nagel en nagelriem zodat er geen slordige restjes komen. Tip: leg een handdoek klaar zodat je daar je overtollig acryl van je penseel op kunt vegen.
- Lekker veilen. Wanneer alles goed is opgedroogd kun je je nagels in de vorm vijlen die je wilt. Et voilà! Je hebt nu zelf acrylnagels gezet.
- The finishing touch. Om het helemaal af te maken kun je je nagels nog een leuke kleur geven of wanneer je wat meer geoefend bent een leuk patroon. Smeer tenslotte nog even je handen met handcrème voor extra verzorging.
Hoe verwijder je acrylnagels?
Beginnen er barstjes, scheurtjes of verkleuringen in je acrylnagels te komen of ben je er gewoon helemaal klaar mee? Dan wordt het tijd om ze te verwijderen. En ook dit is relatief simpel, je hebt namelijk alleen maar deze dingen nodig:
nagelschaar | aluminiumfolie |
vijl | bokkepoot |
wattenschijfjes | verzorgende olie |
aceton |
Wanneer je alles klaar hebt liggen zijn er nog maar zes stappen die je moet volgen.
- Houd het schoon. Net als bij het zetten is het belangrijk om een schone werkplek te hebben. Dek de tafel dus af en was je handen goed voordat je begint.
- Beetje knippen. Knip je acrylnagels af tot nog net over je vingertoppen. Vijl hierna het acryl op je nagels ruw en dunner, maar doe dit voorzichtig zodat je niet je huid beschadigt.
- Olie. Breng wat verzorgende olie aan op je nagelriemen zodat het acryl gemakkelijker los laat en je je huid kan beschermen tegen uitdroging door de aceton. Zo voorkom je kapotte nagelriemen.
- Inpakken. Pak een wattenschijfje en breng hier wat aceton op aan. Wrijf er even mee over je nagel en wikkel het dan met aluminiumfolie over je nagel. Laat dit ongeveer 25 minuten zitten. Blijf trouwens wel even uit de buurt van vuur omdat aceton, een béétje licht ontvlambaar is.
- Vijlen. Haal de wattenstaafjes van je nagels en vijl nu voorzichtig met een metalen bokkepoot het acryl van je nagels. Laat het acryl niet lekker los? Begin dan opnieuw bij stap 3.
- Nazorg. Is alle acryl van je nagels? Was je handen dan goed schoon en verzorg je nagels met olie. Het is trouwens heel normaal als je nagels gevoelig aanvoelen.
Afbeeldingen afkomstig van: Inga Engele, Chelson Tamares op Unsplash en Solodsha op Pexels