De waarheid over de Jade roller trend; werkt het echt?

De waarheid over de Jade roller trend; werkt het echt?

Zijn jade rollers een rimpel bestrijdende wonderkuur of zinloze – maar mooie – schijnvertoning? De Chinese bevolking gelooft al sinds de zeventiende eeuw in de helende en geneeskrachtige werking van Jade. Pas in 2018 werd de jade roller een ware rage op Instagram, geliefd bij beauty bloggers over de hele wereld. Hun populariteit is te danken aan hun positie op het kruispunt van twee trends: toenemende belangstelling voor zowel zelfverzorging als ‘natuurlijke’ wellness producten. Maar, de vraag die iedereen zichzelf nu stelt, heeft een Jade gezichtsroller daadwerkelijk effect? Laten we het eens gaan bekijken!

Wat is een jade roller?

Simpel gezegd, een jade roller is een schoonheidsproduct gemaakt van jade of andere stenen die gebruikt worden voor een gezichtsmassage. Ze zien eruit als mini verfrolletjes, maar dan met een ovale Jadesteen aan het einde. In sommige gevallen bevinden zich aan beide uiteinden een Jadesteen, waarvan er één kleiner is zodat je gemakkelijk onder je ogen kunt rollen. De jade roller is de laatste jaren ontzettend populair geworden, waardoor hij ook te koop is op ‘ome Ali’ voor een relatief lage prijs. Echte Jade rollers kosten al snel boven de €25,-. Wanneer de prijs te mooi is om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook.


Werkt een jade roller nu écht?

De waarheid over de jade roller trend; werken gezichtrollers echt

Van een jade roller wordt gezegd dat het wallen en kringen onder de ogen vermindert en zelfs gifstoffen kan verwijderen. Sommige beweren nog bijzonderdere resultaten. Regelmatig gebruik van een jade roller zou volgens hen rimpels uitwissen, collageen stimuleren, poriën verkleinen en huidaandoeningen verbeteren. Ze worden vaak aangeprezen als een ‘anti-aging’-tool, maar is dit de waarheid?

Volgens Suzanne Friedler, een dermatoloog uit Manhattan, zijn jade-rollers in werkelijkheid ongeveer net zo effectief als elke vorm van gezichtsmassage als ze correct worden uitgevoerd. Elke keer dat je jouw gezicht masseert, vergroot je namelijk de bloedsomloop. Je huid kan er daardoor helderder, stralender, minder gezwollen en met betere contouren uitzien. Hiernaast geeft ze ook aan, dat wanneer je de gezichtsmassage roller niet goed desinfecteert, je uiteindelijk meer kwaad kan doen dan goed.

De voordelen van een jade gezichtsroller

Toch heeft de gezichtsroller wel een aantal voordelen. De kou van de steen kan namelijk helpen om wallen te verminderen. Maar pas op, als je te krachtig wrijft, kun je je acne verergeren of irritatie veroorzaken. De jade roller kan dus enkele voordelen hebben, maar het is zeker geen wondermiddel zoals vaak wordt beschreven op “de gram”. Je kunt net zo goed een koude, metalen lepel gebruiken, maar dit is wel minder esthetisch aantrekkelijk. 😉

Afbeelding komt van cottonbro op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *