In een oogwenk je waterproof mascara verwijderen!

In een oogwenk je waterproof mascara verwijderen!

Spontane zwemsessies in de zomer of in de herfst met je regenpakkie op de fiets dan is waterproof mascara een echte blessing. Je hoeft je namelijk geen enkele zorgen te maken dat je verandert in een wasbeer of panda. Helaas heeft ook elk voordeel zijn nadeel. Doordat het sterker hecht is waterproof mascara verwijderen met of zonder remover dan wel weer een gedoe. Hoe je dit het beste kan doen en met welke producten leg ik je hieronder dan ook graag uit. En heb je per ongeluk zitten knoeien? Lees dan ook zeker mijn tips om een mascara vlek te verwijderen!

Just like that!

mascara verwijderen

Je bent je aan het klaar maken voor een feestje en hebt de mascara in de hand, let dan op dat je niet al te veel lagen aan brengt, anders ben je dagen erna nog steeds zwarte schilfers van je ogen aan het schrapen. Nu kun je zeggen dat de waterproof mascara echt zijn taak heeft volbracht, maar je wimpers vinden het toch wel echt wat minder fijn.

Het feestje is voorbij. Het beste is dan natuurlijk om voor het slapen gaan je make-up te verwijderen, maar ik spreek uit ervaring dat sommige nachten het bed toch iets harder roept. Hoe dan ook, je kunt het beste beginnen met een reinigingsdoekje over je huid en ogen te halen om zo de bovenste laag van de make-up te verwijderen.

Daarna is het tijd om je mascara te lijf te gaan. En het ligt misschien voor de hand, maar gebruik geen standaard make-up remover maar eentje speciaal voor waterproof. Het is belangrijk dat de remover op basis van olie is waardoor de make-updeeltjes los weken en makkelijker weg te vegen zijn. Ga nu niet meteen als een malle tekeer met wattenschijfjes en remover, maar druk schijfjes een aantal seconden zachtjes tegen je ogen.

Pak dus lekker eventjes dit zen-moment. Is het goed ingewerkt? Haal het er dan voorzichtig af met het wattenschijfje en veeg met beleid. De huid rondom je ogen is namelijk best kwetsbaar en je wimpers kunnen afbreken wanneer je te hard boent. Herhaal indien nodig en gebruik een wattenstaafje voor de laatste restjes.

Waterproof mascara verwijderen zonder remover

waterproof mascara verwijderen zonder remover

Het kan natuurlijk voorkomen dat je make-up remover op is en je geen nieuwe bij de hand hebt. Gelukkig, zijn er genoeg alternatieven die niet alleen je mascara verwijderen, maar ook nog eens goed zijn voor je huid en vaak ook goedkoper. Win-win, dus. Er zijn er te veel om op te schrijven, dus geef ik je mijn vijf favorieten.

Gooi er lekker wat olie op!

Zoals we net al zeiden is het belangrijk bij waterproof mascara om een remover te hebben op oliebasis, dus wat kun je dan beter gebruiken dan echte olie. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie. Niet alleen lekker over je salade, maar vooral voor mensen met een droge huid een fantastische remover. Je krijgt er namelijk een heerlijk zacht huidje van. Kijk wel uit met de zon….

Ook met kokosolie kun je snel je mascara verwijderen en krijg je niet alleen een zachte huid, maar ruik je ook nog eens naar de zomer. Bij beide geld wel dat je de overgebleven olie goed weg moet spoelen met lauw water en de huid rondom je ogen met vochtinbrengende oogcrème insmeren.

Waterproof mascara verwijderen zonder remover, maar met zuivel

Je zou het niet denken, maar yoghurt is niet alleen ideaal voor je overnight oats, maar ook nog eens perfect om je mascara mee te verwijderen. De enzymen en melkzuren halen namelijk handig je dode huidcellen weg, kalmeren en koelen de huid én verwijderen je waterproof mascara. Dip je katoenen wattenschijfje dus in wat yoghurt en masseer het langzaam in. Ga dan wel voor een naturel yoghurt, yoghurt met aardbeien wordt namelijk maar een plakkerige bedoeling.

Ook de vetten en proteïnes in melk zijn geschikt voor een gevoelige huid. En ondanks dat er wordt gezegd dat het drinken van melk zou leiden tot meer puistjes, heeft melk op je huid precies het tegenovergestelde effect.

Zo zacht als babybilletjes

Heb je toevallig nog een fles babyshampoo in huis? Pak hem er dan zeker bij en doe een paar druppels op een wattenschijfje! Omdat het product natuurlijk ontworpen is voor de gevoelige huid van een baby kun je deze shampoo, hoe gek het misschien ook klinkt, probleemloos op je oogleden gebruiken.

Ook wanneer je geen baby in huis hebt, is het sowieso een aanrader om altijd babydoekjes bij je te hebben. Ze komen namelijk in allerlei situaties van pas, waaronder het verwijderen van je waterproof mascara. Ze irriteren je huid normaal gesproken niet en hebben ook geen uitdrogend effect.

Waterproof mascara verwijderen met Aloë Vera

Heb je last van een wat vettere huid? Dan is Aloë Vera een goede optie voor jou. De mineralen, vitamines en aminozuren verwijderen hardnekkige make-upresten en hebben een verkoelende werking op je huid zonder dat de boel vettig wordt.

Een potje met….

Heb je toevallig nog een potje vaseline thuis staan dan is dat perfect! Vaseline is namelijk net als olie een product dat de waterproof formule van mascara kan doorbreken. Breng daarom wat vaseline ter grootte van een erwt aan op een watje en wrijf dit zachtjes over je wimpers. Spoel vervolgens grondig af met lauw water en smeer de huid rondom je ogen in met wat vochtinbrengende oogcrème.

Oeps! Tips om een mascara vlek te verwijderen!

mascara vlek verwijderen

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat je wat mascara knoeit, maar het is wel heel vervelend als het net op een nieuw kledingstuk gebeurt. Geen paniek want met deze middeltjes heb je die vlek er zo weer uit.

Laat de mascara ten eerste altijd drogen, zodat je het niet verder in je kleding kan wrijven. Als de mascara eenmaal is opgedroogd dan kun je de grove stukje er eerst afkrabben met iets scherps, daarna kun je de vlek behandelen. Mascara is gebaseerd op olie waardoor middeltjes die goed tegen vetten werken het beste werken. Denk hierbij aan afwasmiddel en shampoo. Doe hier wat van op de vlek en dep dit met keukenpapier erin. Herhaal dit tot je de vlek niet meer goed kan zien. Laat het kledingstuk tenslotte een paar rondjes draaien in de wasmachine.

Werkt dit niet? Dan kun je nog aan de slag gaan met alcohol. Doe wat pure alcohol op een wattenschijfje en dep dit erop tot de vlek helemaal of bijna weg is. Vervolgens kan het vaak helpen om het kledingstuk nog even half uurtje te laten weken in een teil lauw water met wasmiddel. Spoel het tenslotte goed uit en de vlek zou helemaal verdwenen moeten zijn.

Afbeeldingen afkomstig van: Amanda Dalbjorn, Ecopanda, Tijana Drndarski en Kinn Living op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *