Wat zijn de 7 schoonheden voor een vrouw?

Wat zijn de 7 schoonheden voor een vrouw?

Kuiltjes in je wangen tijdens het lachen of een gezicht vol sproetjes. De een vindt het prachtig, de ander schaamt zicht ervoor. Toch behoren ze allebei tot de 7 schoonheden voor een vrouw. Maarja, laten we eerlijk zijn; ‘Beauty is in the eye of the beholder’. Wat de een mooi vindt, geldt niet voor een ander. Iedereen heeft zo zijn eigen prachtige unieke kenmerken die maken wie je bent. Het zal namelijk nogal saai zijn wanneer iedereen er precies hetzelfde uitziet toch? Maar wat zijn nu eigenlijk deze 7 schoonheden? Dat leggen we je uit!

De 7 schoonheden? We gaan een stukje terug in de tijd!

Laten we eerst eens even kijken waar die 7 schoonheden nou precies vandaan komen en wie ze bedacht heeft. Het zal je misschien niet verbazen, maar de lijst is hoogstwaarschijnlijk samengesteld door mannen. Je mag daar dan ook gerust je eigen conclusies overtrekken. We waren er natuurlijk zelf niet bij als we de informatie moeten geloven gingen er rond de 16e eeuw een lijst rond met diverse schoonheden die een vrouw moest bezitten. Deze waren vaak unieke kenmerken die niet vaak voorkwamen.

Deze lijsten werden ook wel Blasons genoemd met een van de bekendste, een lijst van 33 schoonheden, van de Italiaanse schrijver Morpugo. Vervolgens is dit lijstje naar 7 afgezwakt. Nu je weet waar deze schoonheden vandaan komen, zullen we ze één voor één bespreken.

Donker haar en lichte ogen of precies andersom!

wat zijn de 7 schoonheden

Ogen worden ook wel de spiegels van de ziel genoemd en wanneer vallen deze nou meer op dan wanneer je haar een contrasterende kleur heeft. Blond haar met donkere ogen of donker haar met lichte ogen is daarom dan ook een van de 7 schoonheden. En wanneer je eens oplet zul je zien dat dit niet vaak voorkomt. Blondines hebben namelijk vaak van nature blauwe ogen en donkerharige bruine ogen. Het is dus ook niet zo gek wanneer je dit niet hebt. Zou je dit toch graag willen hebben? Dan zijn haarverf en kleurlenzen een goede optie.

Laat mensen in je ogen verdrinken met één van de 7 schoonheden!

de 7 schoonheden vrouw

Heb je lange, gekrulde wimpers? Dan omlijsten deze je ogen een als een prachtige blikvanger en voegen ze diepte en intensiteit toe aan je oogopslag. Heb je dit niet, dan kun je dit tegenwoordig redelijk makkelijk faken. Heb je alleen lange wimpers? Dan kan een krultang al veel voor je betekenen. Mis je zowel de lengte als krul? Dan kan een goede mascara al veel doen of wat dacht je van wimperextensions.

I spot a beauty!

beauty spot

Ook wel beter bekend als de Marilyn Monroe-vlek of de beauty spot is een moedervlekje net boven je lip. Heb je dit niet van nature en wil je een vleugje mysterie aan je gezicht toevoegen? Pak een oogpotlood en zet die stip!

Iets wat onverwachts in de 7 schoonheden

spleetje tussen tanden

Je zal het misschien niet denken want de meeste mensen die dit kenmerk hebben worden juist verteld dat ze een beugel moeten hebben. Onterecht dus, want een spleetje tussen je voortanden is dus eigenlijk een natuurlijke schoonheid. Het voegt een speelse charme toe aan je glimlach en veel beroemdheden waaronder Brigitte Bardot en Madonna hebben hier juist hun handelskenmerk van gemaakt.

Een gezicht vol sproetjes!

de 7 schoonheden

Net als haar- en oogkleur zijn sproetjes erfelijk. Of je er veel of weinig krijgt heeft alles te maken met je haar- en huidskleur, je ouders en de hoeveelheid zon waar je je huid aan blootstelt. En al is het een van de 7 schoonheden voor een vrouw, zijn er ook gek genoeg veel mensen juist niet blij mee. Bedenk je dan dat sproetjes eigenlijk kleine zonnestralen zijn op je huid die een unieke en jeugdige charme toevoegen. Maar hoe krijg je sproeten? Dat lees je in een ander blog van ons!

Heb je dit van de 7 schoonheden? Lekker veel lachen!

kuiltjes in de wangen

Kuiltjes in je wangen, ook wel ‘dimples’ genoemd, worden zichtbaar wanneer je lacht. Ze geven je glimlach een speelse en vrolijke uitstraling. Bovendien zijn ze genetisch bepaald en zonder een cosmetische ingreep eigenlijk niet na te doen. Laat je glimlach dus zeker zien om dit zeer unieke kenmerk te showen!

Geen ooglook te gek!

amandel ogen

Is de buitenhoek van je oog iets hoger dan de binnen hoek? Dan heb je amandelvormige ogen, volgens de 7 schoonheden dé ideale oogvorm. Je ogen staan iets schuin wat een elegante uitstraling geeft. Bovendien kun je met amandelvormige ogen oneindig variëren met oogmake-up voor telkens weer een ander groots effect. Aan de vorm van je ogen kun je natuurlijk weinig doen, maar met wat moeite en make-up kun je je ogen wel amandelvorming laten lijken. Dit doe je door een winged eye te maken.

Afbeeldingen afkomstig van: Joel Muniz, Alexandru Zdrobau, Milky Way Lashes, Freestocks, Rafael Mota, Morgan Lane en Allef Vinicius op Unsplash en Lance Reis op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *