Wat zijn acryl nagels?

Wat zijn acryl nagels?

Met acryl nagels zien je handen er netjes en verzorgd uit en maak je direct een goede indruk. Acryl nagels kunnen worden gebruikt voor het verstevigen van je natuurlijke nagels, maar ook voor het verlengen van je nagels. Het acryl bestaat uit een vloeistof en een poeder. Als je deze vloeistof en het poeder mengt ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee een nieuwe nagel wordt gecreëerd op je eigen nagel. Als het geheel is uitgehard worden je acryl nagels in de gewenste vorm gevijld. En zo krijg je de gewenste kunstnagels. Acryl nagels zijn stevige, robuuste nagels.

Voordelen van acryl nagels

Allereerst zien acrylnagels er natuurlijk mooi uit. Zonder moeite te doen zie heb je een verzorgd en representatief uiterlijk. Ook kun je kiezen uit allerlei verschillende kleuren, motieven en ontwerpen. Verder zijn acryl nagels erg dik, dit maakt ze bijzonder stevig. Ze zullen dus niet snel afbreken. Doordat ze niet kwetsbaar zijn kunnen acryl nagels lange tijd gedragen worden. Acryl nagels kunnen zo’n drie tot vijf weken blijven zitten. Ook zijn ze gemakkelijk te verwijderen. Verder zijn acryl nagels niet schadelijk voor je natuurlijke nagels. Je eigen nagels groeien gewoon door als je acryl nagels draagt.

Nadelen van acryl nagels

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan acryl nagels. Een van de nadelen is dat omdat acrylnagels zo dik zijn ze vrijwel niet buigen. Als je je nagel een keer hard stoot kunnen er breuken ontstaan. Ook kan het pijnlijk zijn aan je natuurlijke nagel. Een ander nadeel is dat er veel vervelende, chemische geuren vrijkomen tijdens het plaatsen van acrylnagels. Ook duurt de plaatsing vrij lang. Je moet dus wel even doorzetten en op je tanden bijten tijdens de plaatsing van acryl nagels. Ook hebben acryl nagels weinig glans. Of dit echt een nadeel is is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar als je graag glanzende nagels wilt dan kun je beter voor gel nagels kiezen.

Afbeelding van: Elena Taranenko van Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *