Wat te doen tegen snurken? 10 tips die je écht kunt toepassen!

Wat te doen tegen snurken? 10 tips die je écht kunt toepassen!

Iedereen snurkt. Sommigen van ons snurken regelmatig en sommige enkel na een nacht zwaar drinken of als we een verstopte neus hebben. Als je eigen bedpartner snurkt, betekent dat vaak het einde van een goede nachtrust. De snurker wordt dus vaak verbannen naar de bank. Toch kan dit geen permanente oplossing zijn. Maar wat te doen tegen snurken? Wij hebben de beste tips en trucs verzameld om snurken tegen te gaan.

Tips tegen snurken

Zorg voor een bedtijdroutine. Door een regelmatig slaappatroon te creëren, ervoor te zorgen dat je voldoende slaapt en niet oververmoeid raakt, kan het snurken vaak worden beperkt.

Op je rug slapen? Als dit het geval is, probeer dan van houding te veranderen en op je zij te slapen. Als dit geen comfortabele slaaphouding voor je is, probeer dan je kussens omhoog te brengen. Dit ondersteunt je nek en helpt je zo om ​​luchtwegen open te houden.

Laat wat lucht binnen. Als je slaapt met je raam open, probeer dan de lucht in je slaapkamer zo schoon, helder en vochtig mogelijk te houden. Als je aan allergieën lijdt, moet je stof en haren van huisdieren in de slaapkamer tot een minimum beperken. Was ook regelmatig je dekbedden en kussens en koop een anti-allergisch beddengoed. Droge lucht kan ook de neus en keel irriteren, waardoor het moeilijk wordt om goed te ademen. Als je een neusstrip of een anti-snurk keelspray gebruikt, kunt je tijdens het slapen gemakkelijker ademen

Drink minder alcohol. Alcohol zorgt ervoor dat je sneller gaat snurken, omdat het de spieren in het lichaam ontspant. De verslapte mond, tong en keel veroorzaken de snurkgeluiden. Zorg ervoor dat je in ieder geval vier uur voor het slapen gaan geen alcohol meer drinkt.

Stop met roken. Het roken van sigaretten veroorzaakt een ontsteking in de neus en keel, wat leidt tot verstoppingen, drogere slijmvliezen en snurken.

Eet niet vlak voor het slapen gaan. Als je twee uur voor het slapengaan een zware maaltijd eet, heb je een grote kans om diezelfde avond te snurken. Als je vlak voor het slapengaan veel eet, krijgt je ’s nachts namelijk meer druk op je longen, waardoor je ademhaling oppervlakkiger wordt. Dit versnelt je ademhaling waardoor er meer lucht circuleert en een grotere kans op snurken. Eet dus niet of eet niet te veel vlak voordat je gaat slapen.

Drink veel water. Gehydrateerd blijven is altijd een goed idee, vooral voor snurkers. Uitdroging leidt tot slijmvorming in de neus waardoor je kunt snurken. Het drinken van ongeveer 3,7 liter water voor mannen en ongeveer 2,7 liter water voor vrouwen wordt sterk aanbevolen.

Zorg voor een gezond gewicht. Overgewicht kan snurken veroorzaken. Voldoende beweging en gezonde voeding zijn daarom niet alleen gunstig voor een goede gezondheid, maar kunnen ook snurken voorkomen.

Doe dagelijkse mondoefeningen. Begin met je mond zo ver mogelijk open en steek je tong zo ver mogelijk naar voren. Houd deze positie vast terwijl je je tong omhoog, omlaag en van links naar rechts strekt. Begin je volkslied of ‘Happy Birthday’ zo diep mogelijk te neuriën en ga door tot het einde (of gedurende minstens twee minuten). Met de dagelijkse praktijk zou je binnen twee tot drie weken een verbetering in je snurken moeten opmerken.

Leer om te zingen. Het klinkt misschien gek, maar ben je ten einde raad en heb je genoeg van het snurken? Ga dan naar zangles. Tijdens een zangles train je de spieren in je keel, die je in het dagelijks leven zelden gebruikt. Wanneer deze spieren sterker worden, kan het snurken afnemen. Een kleine opmerking: misschien heeft je partner zijn of haar oordopjes niet meer nodig om je snurken te dempen, maar eerder vanwege je twijfelachtige zangkunsten. 😉

Afbeelding komt van Freepik.com

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *