Wat kost een trouwjurk gemiddeld?

Wat kost een trouwjurk gemiddeld?

Daar sta je dan: te trappelen om trouwjurken te gaan passen. Je bent een tijdje geleden door de liefde van je leven ten huwelijk gevraagd en daarom is het nu tijd voor uitkiezen van je droomoutfit. Het is dan ook een feestelijk moment wat je samen viert met je (schoon)ouders, familie, vrienden en vriendinnen. Toch kunnen de kosten van een trouwjurk flink oplopen en dat is misschien iets waar je niet altijd rekening mee houdt. Wat een trouwjurk gemiddeld kost en waarom je hiervoor bijvoorbeeld kunt sparen, vertellen we je in dit artikel.

Het ideaalbeeld van je trouwjurk

Los van de trouwjurk prijzen, hebben alle vrouwen wel een ideaalbeeld in hun hoofd van hoe de perfecte trouwjurk eruit moet zien. Stiekem dromen we allemaal van een witte, uitgesproken jurk in een sprookjes setting. Denk aan zo een met een gigantisch lijf en een witte rok of juist iets anders extravagants. Hoe dan ook: de kosten blijven nou eenmaal een minder leuk onderdeel van jouw meest bijzondere dag.

De gemiddelde kosten van een trouwjurk

Gemiddeld kost een trouwjurk tussen de 1500 en 2500 euro, als je niet voor een designer jurk gaat. Doe je dit wel, dan beginnen de kosten pas net rond de 3000 euro. Bij een low budget zaak of bruidsoutlet kun je vaak al voor 500 tot 600 euro slagen. Draag je liever een trouwpak? Dan kun je wel tussen de 775 en 1500 euro een mooi pak kiezen. Gelukkig zijn er voor de categorie trouwpakken voor vrouwen ook bij bekende modezaken hele aantrekkelijke prijzen.

De vuistregel is dat je er vanuit kunt gaan dat een trouwjurk 2000 euro kost. Het belangrijkste is dat je moet bedenken dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Het ligt hoe dan ook het meeste aan jouw budget.

Sparen voor een trouwjurk

Wil je een mooie trouwjurk kopen die wat duurder is? Dan is het een idee om hiervoor te sparen. Als je weet dat je partner je wellicht in de nabije toekomst ten huwelijk gaat vragen of er zit bijvoorbeeld een jaar verloving tussenin, dan kun je er ook voor kiezen om iedere maand geld opzij te zetten. Zo weet je zeker dat je straks jouw droom trouwjurk kunt kopen.

Afbeelding afkomstig van: Brandon Morgan op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *