Wat is romantisch? Deze kleine dingen vinden mannen geweldig!

Wat is romantisch? Deze kleine dingen vinden mannen geweldig!

Romantiek en mannen is een combinatie die veel vrouwen niet zien. Toch kunnen mannen erg romantisch zijn, maar vinden het ook zeker leuk als een vrouw romantisch doet. Plan bijvoorbeeld zelf eens een dagje weg in of maak zijn lievelingseten. Maak er een romantisch etentje van met Rustik Lys Dinerkaarsen en veras hem later met een toetje in bed.

Waar gaat het fout?

Mannen zien romantiek totaal anders dan wij vrouwen. In de hersenen van de man is het praktisch denken en goed redeneren meer overkoepelend dan het emotionele gebied. Ze zijn beter is het oplossen van problemen dan het oplossen van emotionele vraagstukken. Vrouwen zijn over het algemeen beter in sociale aspecten, maar als het aankomt op communicatie valt er nog veel te leren. We gaan er vaak van uit dat mannen weten wat we willen of we zijn er niet duidelijk in. Alleen zeggen ‘ik wil dat je romantischer doet’ is in jouw hoofd wel duidelijk, maar voor een ander (en zeker een man) niet. Daarnaast is het ook zo dat de meeste mannen niet zo heel romantisch zijn, zoals een vrouw dat verwacht. Geef duidelijk aan wat een man voor je kan doen zodat jij het gevoel hebt dat hij romantisch is.

Wat is romantisch volgens een man

Voor mannen is romantiek anders dan voor vrouwen, maar dat betekent niet dat je hem niet kunt verrassen. Een romantisch etentje waarin je na een lange werkdag zijn lievelingseten hebt gekookt, kan al veel wonderen doen. Versier de tafel gezellig met wat glazen kandelaren en steek de kaarsjes aan. Alleen nog gezellige muziek en de avond is compleet!

Geen zin om zelf in de keuken te staan? Vraag zijn vrienden om iets te organiseren. Mannen hechten veel waarde aan ruimte en vrije tijd en een mannenavondje is dan ideaal. Hierin kan hij echt weer even man zijn en laad hij helemaal op om daarna zijn aandacht weer op jou te richten.

Hebben zijn vrienden geen tijd, maar wil je hem wel mannelijk laten voelen? Vraag dan eens om zijn hulp. Mannen vinden het over het algemeen fijn om nodig te zijn. Vraag een keer om zijn advies of om een simpele taak uit te voeren als het opendraaien van een pot. Het is erg cliché en simpel, maar het doet iets met hem van binnen. Geef hem ook zeker complimentjes nadat hij iets voor je heeft gedaan.

Een goede massage vinden mannen op z’n tijd ook erg fijn. Besteed al je aandacht op hem en laat hem volledig ontspannen. De massage hoeft niet seksueel te zijn, alleen als jullie dat willen. Wil je net dat stapje verder gaan? Trek dan sexy lingerie aan. Het feit dat hij bijna alles van je kan zien zorgen ervoor dat zijn hormonen overuren draaien. Daarnaast heeft het beeld van een vrouw met sexy lingerie een krachtige uitstraling waar een man gek op is.

Mannen vinden het ook fijn als je moeite doet tijdens de seks. Neem een keer het initiatief  of breek jullie routine door variatie erin te houden. Het is voor een man ook fijn als je laat merken dat je geniet.

Maar, hoe krijg je een man romantisch?

Het zit niet in de aard van de man om romantisch te zijn. Natuurlijk kan hij wel zijn best doen om wat leuks te doen, zo kan hij je eens verrassen met een weekendje weg. Vaak doet hij dit dan echt voor jou, omdat hij weet dat jij dit leuk vindt. Romantiek is wel te leren. Vaak begint het met duidelijk zijn wat je zou willen. Als jij als vrouw duidelijk bent in wat je zou willen, kan de man zijn best doen om dat te verwezenlijken. Daarnaast kun je het gedrag van mannen een beetje vergelijken met het gedrag van honden. Als ze worden beloont, dan doen ze iets vaker of makkelijker. De beloning is dan niet een koekje, maar maak eens een keer zijn lievelingseten of beloon hem met een verrassend avondje in bed.

Foto’s van Nathan Dumlao en Jamie Street op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *