Wat de kleuren van je kleren zeggen over jouw persoonlijkheid

Wat de kleuren van je kleren zeggen over jouw persoonlijkheid

Mode gaat over zelfexpressie. Je kiest outfits die je aanspreken. Je wilt dat je kleren iets belangrijks zeggen tegen de wereld om je heen. De kleuren van je kleding zeggen iets over je persoonlijkheid en dragen daarom bij aan deze boodschap.

Volgens de stylist en auteur van het boek Colour Your Style van David Zyla: “Zelfs als je garderobe gevuld is met kleding in verschillende kleuren en tinten, is er altijd de kleur waaraan je een grotere voorkeur geeft omdat je je meer comfortabel en zelfverzekerd voelt. Het is juist die kleur die je karakter weerspiegelt. “

Laten we eens kijken welke boodschap de kleur van jouw outfit naar de wereld stuurt.

De magie van kleuren en wat het zegt over je persoonlijkheid

Zwart toont je voorkeur voor elegantie en luxe.

Wie houdt er niet van om zwart te dragen? Een van de meest flatterende, stijlvolle en veelzijdige kleuren, zwart is geliefd in dameskleding vanwege het vermogen om je lichaam de illusie te geven dat het slanker is. De kleur zwart symboliseert veel dingen: macht, elegantie, luxe en autoriteit zijn er maar een paar.

Op het werk straalt zwart leiderschap uit, terwijl een sexy little black dress de ideale stijlvolle look is als je op een date bent. Te veel zwart in je outfit kan je echter ongenaakbaar, koud of hard doen lijken, dus breek de look af met accessoires of andere texturen.

Blauwe kleuren geven jouw loyale en zelfverzekerde persoonlijkheid weer.

Een van de meest populaire kleuren, blauw is een kleur die staat voor loyaliteit, vrede, vertrouwen en succes. Het is een rustgevende kleur waardoor mensen om je heen zich op hun gemak voelen. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleur ervoor zorgt dat het menselijk lichaam bepaalde chemicaliën produceert die kalmerende eigenschappen hebben.

Marineblauw is de kleur voor een sollicitatiegesprek. Het geeft een gevoel van ‘in control’ en wordt beschouwd als een van de beste kleuren om te dragen op bedrijfs- en trainingsevenementen. Om precies deze redenen is blauw de juiste kleur om op het werk te dragen.

Overweeg om op een nieuwe date een sexy blauwe jurk te dragen om zowel jezelf als je partner te kalmeren. De kleur gecombineerd met een meer sensuele strakkere pasvorm zorgt voor een contrast dat plaagt maar evenzeer vertrouwen geeft in je loyaliteit aan hem.

Rood is de kleur van passie en kracht.

Als je aan rood denkt, koppel je het waarschijnlijk aan liefde, romantiek en passie. Als je graag rode jurken draagt, geeft dit aan dat je iemand bent die energiek, wilskrachtig, gepassioneerd, een beetje agressief en openhartig is. Je geniet met volle teugen van het leven en geeft soms toe aan het nemen van risico’s.

Nieuwe of vreemde dingen maken je niet snel bang, omdat je gefocust bent op vooruitgang. Je draagt rood omdat je van aandacht houdt. Rood brengt je in de schijnwerpers en schenkt zowel vertrouwen als sensualiteit aan iedereen die je tegenkomt. De kleur rood staat ook bekend als een opwindende kleur, dus haal dat rode jurkje uit de kast als je sexappeal en gedurfdheid wilt uitstralen.

Geel communiceert je gelukkige, meisjesachtige energie.

De zonnekleur van geel zorgt voor een vrolijke, leuke en positieve stemming die iedereen om je heen onmiddellijk kan opvrolijken. Als je vaak geel draagt, ben je levendig, altijd lachend en onmiskenbaar vrouwelijk. Het dragen van een gele jurk suggereert dat je een actieve, creatieve en opwindende vrouw bent. Deze kleur moedigt intelligentie aan, dus je bent van plan hem te dragen op zware werkdagen wanneer je die extra boost van inspiratie en pomp nodig hebt.

Geel verbetert de concentratie, wat de reden is dat deze kleur wordt gebruikt op juridische blocnotes en markeerstiften. Vergeet echter niet om het niet te overdrijven, want aankleden in een geheel geel ensemble kan tegen je werken – snijd het effect af met een contrasterende riem of schoenen.

Groen zegt dat je sereen en zacht bent.

Groen is een kleur die prettig is voor de ogen en geest. Een groene jurk heeft vaak een rustgevend en geruststellend effect op de mensen om je heen. Als je merkt dat je heel vaak groene jurken en kleding kiest, wil je waarschijnlijk graag geliefd en erkend worden. De kleur geeft ook aan dat je een zacht hart hebt en erg zorgzaam bent.

Dragers van groene kleding leiden een actief sociaal leven, wonen in een goede buurt en zijn zich bewust van hun sociale reputatie en financiën. Groen is ook de kleur die verbonden is met het leven en de natuur, wat betekent dat je waarschijnlijk een milieubewust persoon bent en het groen waardeert. Je bent charismatisch en hebt tegelijkertijd een aura van mysterie.

Wit zegt dat je puur en vol optimisme bent.

Hier is geen twijfel over mogelijk: wit duidt op onschuld, puurheid, eenvoud en optimisme. Als witte kleding je aanspreekt, geeft dat aan dat je een betrouwbaar persoon bent met een gevoel van absolute vrijheid en een optimistische kijk op het leven.

Je houdt van een nieuw begin, waardeert de juiste dingen en hebt de neiging om te leven met een idee en waardering voor perfectie. Door het te combineren met een contrasterend kledingstuk of een aantal kleurrijke accessoires, kan dit een leuk tintje geven aan een wit ensemble.

Paarse kleuren geven jouw koninklijke karakter en charmante persoonlijkheid weer.

Van oudsher de kleur van royalty, staat paars voor verfijning, rijkdom en luxe. In de moderne tijd duidt deze kleur ook op een type persoonlijkheid dat creatief, charmant, inzichtelijk is en liefde heeft voor kunst.

Omdat paars een mix is van rood en blauw, hebben mensen die zich aangetrokken voelen tot deze kleur een gemengde, onvoorspelbare persoonlijkheid die tegelijkertijd kalmerend en temperamentvol is. Niet iedereen houdt van deze tint of kan deze aandoen, dus het dragen van een paarse of violette jurk zegt ook dat je zeker bent van je smaak en jezelf.

Roze pronkt met je vrouwelijkheid en vriendelijkheid.

De kleur roze en vrouwelijkheid zijn met elkaar verbonden. Roze geeft aan dat je een zachte, geruststellende en aanhankelijke persoonlijkheid hebt. Als je garderobe meer dan een handvol roze jurken en kleding in verschillende tinten en stijlen heeft, ben je iemand die vriendelijkheid en comfort boven alles waardeert.

Roze zegt dat je geen geweld of wreedheid kunt tolereren, maar dat je soms kwetsbaar bent. De kleuren roze en rood zijn samen de kleuren van de liefde, maar roze toont een minder agressieve en gedurfde persoonlijkheid dan rood.

Oranje zegt dat je uniek en opwindend bent.

Niet elke vrouw geeft de voorkeur aan een oranje jurk, wat aantoont dat als je een liefhebber van oranje bent, je anders bent dan de meeste vrouwen.

Orange zegt dat je energiek en bruisend bent en iemand die vaak het leven van het feest is. Vrolijk, aantrekkelijk en creatief, de kleur oranje is warmte, vriendelijkheid, nieuwe mogelijkheden en goede tijden. Mix en match met andere tinten en texturen en wees intelligent bij het kiezen van accessoires als je een oranje jurk draagt.

Bruin communiceert jouw stabiliteit en betrouwbaarheid.

Bruin is een stabiele, geaarde tint. Het is de kleur van de aarde en de natuur. Als je een bruine jurk draagt, vertegenwoordig je alles wat betrouwbaar en stabiel is. Het laat zien dat je een vertrouwbaar, slim en rationeel persoon bent die dingen niet overhaast en er de voorkeur aan geeft dingen verstandig te doen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de kleur bruin effectiever is in het bevorderen van communicatie tussen mensen in vergelijking met andere kleuren.


Grijs zegt dat je de voorkeur geeft aan je ruimte en jezelf.

Grijs is een kleur die subtiel en elegant kan zijn zonder een conformist te zijn. Je bent een bescheiden persona en vaak erg neutraal in je overtuigingen en persoonlijkheid. Je draagt grijs omdat je liever niet de aandacht op jezelf vestigt. Omdat het niet donker of helder is, geeft de kleur grijs in je kleding de boodschap dat je onopvallend wilt blijven.

Als je je kast vol grijs vindt, meng hem dan met andere kleuren om je look in balans te brengen.


Welke kleur past bij mij?

De kleur van je kleding is een van de eerste dingen die mensen aan je opmerken. Nu je weet wat verschillende kleuren uitstralen over jouw persoonlijkheid, kun je deze inzichten gebruiken om je garderobe aan te scherpen en op te poetsen.

In plaats van af te gaan op wat anderen voelen of dragen, doe je je kleurexperimenten, en al snel zul je weten wat het beste voor jou werkt en wat niet zozeer. Om het samen te vatten in de woorden van Coco Chanel: “De beste kleur ter wereld is degene die je goed staat.” Lees hier meer informatie over de beste T-shirts voor vrouwen nu je weet welke kleuren belangrijk zijn!

Afbeelding afkomstig van Susanne Jutzeler op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *