Terrassen en winkels open; wanneer en wat is het plan?

Terrassen en winkels open; wanneer en wat is het plan?

Ondertussen is het alweer april en is de avondklok alweer ruim twee en een halve maand van kracht. Dat het al bijna een half jaar geleden is dat we voor het laatst in een restaurant konden eten, of een biertje deden in de lokale kroeg, is niet te bevatten. Toch is het zo, maar er lijkt een lichtpuntje te zijn! Het kabinet komt met een plan voor de zomer en de versoepelingen beginnen al snel. Wanneer gaan de terrassen dan open? Je leest het hier!

Wanneer gaan de terrassen weer open?

De topprioriteiten van het kabinet zijn het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, yes! Hiernaast willen ze de winkels meer ruimte geven en de avondklok schrappen. Allemaal geweldig nieuws dus! En wat is nóg beter? Dat is wanneer de terrassen open gaan! Deze verruimingen kunnen al per 21 april ingaan. Dat is nog maar een kleine twee weken. Dat geeft het weer de tijd om te gaan realiseren dat het lente is, zodat we binnenkort in het zonnetje op het terras kunnen zitten.

Is het zeker dat de terrassen en winkels per 21 april open mogen?

Terrassen en winkels open per 21 april

Alles hangt natuurlijk – zoals gewoon is geworden het afgelopen jaar – af van de cijfers. Wat momenteel zeker is, is dat het hoger onderwijs per 26 april weer gedeeltelijk fysiek open gaat. Zij zullen wel vooraf een sneltest moeten doen. Dat het kabinet de horeca en winkels meer ruimte wilt geven, blijft afhankelijk van de derde golf. Deze lijkt mee te vallen en het wordt verwacht dat de bestemmingen en ziekenhuisopname nu echt gaan dalen, maar dit moet nog blijken. Dinsdag volgt er weer een persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Zij zullen op dit moment een duidelijker beeld kunnen schetsen van wat er mogelijk gaat zijn en wat de stappen gaan worden. De bedoeling is in ieder geval, dat we deze zomer ons alleen nog aan de basisregels van handen wassen moeten houden. Nog even afwachten dus!

Afbeelding komt van Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *