Wanneer kan je het beste een incassobureau inschakelen

Wanneer kan je het beste een incassobureau inschakelen

Hoor je ook vaker vriendinnen of partners van vriendinnen praten over incassobureau’s en heb je eigenlijk geen idee hoe dit nu precies zit. Wanneer kun je bijv. het beste een incassobureau inschakelen en wanneer mag dat nu eigenlijk?

Net als veel andere ondernemers bent je vast wat huiverig om een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Het grote probleem is dat daarmee de relatie met de klant in een nieuwe fase terecht. En hoewel je weet dat je in je recht staat, want je klant betaalt immers de rekening niet, wilt je de klant ook niet kwijt.

Wanneer kun je nu het beste een deurwaarder inschakelen? Je mag op elk door jou gewenst moment een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen. Hiervoor gelden geen wettelijke termijnen of voorschriften. Je kunt een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen op het moment dat de betalingstermijn is verstreken, zonder dat de factuur is voldaan. Een incassobureau of gerechtsdeurwaarder kan vanaf dat moment alle werkzaamheden uitvoeren om de factuur alsnog betaald te krijgen. Wil je echter wat kosten besparen, dan raden wij je wel aan om eerst zelf een betalingsherinnering te sturen. Als de betaling dan nog steeds uit blijft, schakel dan een professioneel bureau in.

Omdat incassobureaus en gerechtsdeurwaarders veel ervaring hebben met incasseren weten zij vaak de juiste toon te vinden. Daardoor zullen je openstaande facturen sneller worden voldaan dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Denk er wel aan dat je pas incassokosten in rekening mag (laten) brengen als de debiteur in verzuim is. Daarom adviseren wij je altijd om, voordat je je vordering uit handen geeft, eerst de debiteur schriftelijk in gebreke stelt. En als je zaken doet met consumenten  ben je het zelfs verplicht om incassokosten in rekening te brengen.

Bron: pexel

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *