Waarom je je skincare routine zo natuurlijk en simpel mogelijk wil houden

Waarom je je skincare routine zo natuurlijk en simpel mogelijk wil houden

Steeds meer mensen houden zich bezig met natuurlijk leven en consumeren. Vegan, zero waste en plasticvrij zijn steeds meer en meer een trend en dat is maar goed ook. Moeder aarde is ons erg dankbaar voor deze trend. Veel mensen beginnen hun overstap naar een natuurlijke levensstijl bij de levensmiddelen, maar denk eens aan alle troep die tegenwoordig in cosmetica en skincare zit. In dit artikel leggen we je uit waarom het een goed idee is om over te stappen op een zo natuurlijk mogelijke skincare routine.

Minder kans op een allergische reactie

Al eens op de ingrediëntenlijst van jouw standaard bodylotion gekeken? Hij is ellenlang en van negentig procent van de ingrediënten heb je waarschijnlijk geen flauw idee hoe je het moet uitspreken. Veel van dit soort ingrediënten zijn synthetisch en er zitten een hoop ingrediënten tussen waar veel mensen allergisch op kunnen reageren. De menselijke huid is een complex orgaan. Synthetische ingrediënten kunnen de van nature aanwezige chemische balans in de huid verstoren waardoor bijvoorbeeld uitslag of roodheid kan ontstaan. Natuurlijke skincare producten bevatten louter natuurlijke ingrediënten, waar de menselijke huid doorgaans een stuk beter op reageert, daarnaast bevatten ze ook minder ingrediënten (zoals frambozenzalf, die enkel bestaat uit frambozenpitolie en shea butter.) Mocht je toch ergens slecht op reageren, dan heb je zo achterhaald waar de boosdoener zit in plaats van dat je één voor één die oneindige hoeveelheid ingrediënten in jouw standaard bodylotion moet afstrepen.

Beter voor het milieu

Het is misschien een open deur, maar natuurlijke skincare producten zijn beter voor het milieu. Ten eerste natuurlijk omdat je alleen nog maar natuurlijke ingrediënten door je doucheputje spoelt (en niet de parabenen en microplastics in reguliere producten), ten tweede omdat het productieproces er meestal een stuk milieuvriendelijker aan toe gaat. Er hoeven immers geen giftige chemische reacties uitgevoerd te worden om die synthetische ingrediënten te fabriceren.

(Meestal) dierproefvrij

Dit zetten we er even tussen haakjes bij. Natuurlijk betekent niet per definitie dierproefvrij, maar omdat de fabrikant van natuurlijke producten vaak zowel hart voor het milieu als voor dieren heeft zijn de meeste natuurlijke skincare-producten dierproefvrij (vaak staat dit expliciet op de verpakking). Dierproeven voor cosmetische doeleinden zijn al een tijdje verboden in de EU, maar het is nog steeds legaal om producten te verkopen die elders op dieren getest zijn. Dit is meestal niet het geval bij de natuurlijke skincare-producten. Gelukkig gaat de markt mee met deze sympathieke trend en zijn natuurlijke skincare producten steeds meer voor handen. Het is dus super makkelijk om over te gaan op een compleet natuurlijke skincare routine.

Afbeelding komt van Content Pixie op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *