Waarom en hoe kan ik een inktcartridge hergebruiken?

Waarom en hoe kan ik een inktcartridge hergebruiken?

Voordat je een nieuwe cartridge aanschaft, omdat deze leeg is. Dat is niet nodig. Nee, echt niet. Integendeel, je kunt je oude cartridge gewoon hergebruiken. In dit artikel som ik kort de voordelen voor je op, zodat jij weet waarom het beter is om jouw inktcartridge bij te vullen en vervolgens vertel ik je hoe je een lege cartridge weer kunt vullen.

De voordelen van een hervulbare cartridge:

  • Beter voor het milieu.
  • Je bespaart op de kosten.
  • Het is vooral een goede optie voor inkjetprinters.
  • Je hoeft niet te wachten op beschikbaarheid van nieuwe cartridges.

Zelf de inkt cartridges navullen

Als je een hervulbare cartridge hebt, dan kun je zelf jouw inkt cartridges navullen. Dit kun je doen door middel van de zogenaamde navulsets. De prijzen zijn vaak redelijk vergelijkbaar met nieuwe cartridges, maar er is wel één groot voordeel: je krijgt meer inkt. Dat uiteindelijk ben je goedkoper uit.

Als je zo’n navulset aanschaft, zit daar een handleiding bij. Ook zitten er inktflesjes en een aantal naalden in het setje om zo de inkt in de cartridge te spuiten. Let op echter wel goed op een tweetal dingen: vul de inkt op een plek die vies mag worden en ten tweede zorg ervoor dat je het merk en type cartridge koopt die geschikt is voor jouw printer.

Een gespecialiseerd bedrijf de inkt cartridges laten navullen

Wat je zelf kunt doen, kun je natuurlijk ook laten doen. Zo kun je de lege cartridges ook laten bijvullen bij gespecialiseerde bedrijven. Het enige wat je dan hoeft te doen is de lege cartridge meenemen. Het is natuurlijk wel wat goedkoper als het zelf doet, maar alsnog is dit een goedkopere optie dan nieuwe cartridges aan te schaffen. Wees je er echter wel bewust van dat deze bedrijven gebruik maken van verschillende merken inkt, waardoor de printkwaliteit kan veranderen.

Afbeelding komt van Athena van Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *