Veilig trampoline springen met deze tips

Veilig trampoline springen met deze tips

Veiligheid staat op nummer 1 bij trampoline springen. Kinderen zijn dol op trampolinespringen en kunnen zich helemaal uitleven. Terwijl ze hun energie kwijt kunnen, letten ze niet altijd op hoe en waar ze springen. Dus hoe zorg je er nou voor dat het springen op de trampoline leuk én veilig is? Lees hier onze tips en maak je trampoline extra veilig!

Veiligheidsnet

Het trampoline veiligheidsnet beschermd je wanneer je de controle verliest, een te hoge sprong maakt, of net even niet uitkijkt. Het net vangt je op en zorgt ervoor dat je niet op de grond terecht komt. Op deze manier kun je als ouders rustig blijven zitten terwijl de kinderen buiten spelen op de trampoline. Bij de meeste trampolines zit standaard een veiligheidsnet, maar als je nog jonge kinderen hebt is een veiligheidsnet wel aan te raden. Zorg ervoor dat het net strak om de trampoline heen zit, zodat er niks tussenuit glippen kan!

Ingraven

Een gelijkvloerse trampoline is de veiligste trampoline omdat deze op gelijke hoogte met de grond staat. Anders dan bij een inground trampoline, komt deze flatground trampoline niet boven de grond uit. Dit zorgt ervoor dat de valhoogte minder groot is dan bij een andere trampoline. De UltraFlat trampoline van Etan Trampolines is een flatground trampoline en past perfect in elke tuin, van strak en modern tot natuurlijk en klassiek. Graaf de trampoline zelf in of gebruik de ingraafservice van Etan.

Ruimte rondom trampoline

Houdt altijd genoeg ruimte vrij rondom de trampoline, zodat kinderen niet tegen een schutting aan vallen. Zorg dat er minimaal 2 meter ruimte rond de trampoline is, zoals een ondergrond van gras.

Controle

De trampolines van Etan zijn uitermate veilig, maar heeft wel onderhoud nodig. Controleer dus regelmatig je trampoline op verschillende punten. Zoals de beschermrand, zorg dat deze helemaal de veren bedekt zodat er geen handen en voeten tussen komen. Controleer daarnaast of er geen gaten in de springmat zitten en houd de trampoline mooi met een beschermhoes.

Is de trampoline weer veilig? Dan wensen we je heel veel springplezier!

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *