Tips voor mensen die aan slapeloosheid lijden

Tips voor mensen die aan slapeloosheid lijden

Heb je last van slapeloosheid en heb je moeite met slapen? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je slaapgewoonten te verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat slapeloosheid een veelvoorkomend probleem is en dat er veel behandelingen beschikbaar zijn. Het wordt aanbevolen om een arts of specialist te raadplegen voor advies als je chronische slapeloosheid hebt en niet elke nacht voldoende slaapt. Zij beoordelen je toestand en bespreken de beste behandelingsopties. Denk hierbij aan cognitieve gedragstherapie, slaappillen, medicatie of psychotherapie.

Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op

Elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan ​​is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Dit is ook belangrijk voor mensen met slapeloosheid. Als je gewend bent om uit te slapen en de wekker uit te zetten, kan vroeg opstaan ​​moeilijk zijn. Stel een normale wektijd in. Kies een tijd die het beste bij je werkschema of levensstijl past. Ga uit bed als je wakker wordt en druk niet op snooze. Zo voel je je meteen meer wakker en kom je later niet in de verleiding om nog een half uurtje te slapen. Dit zal alleen maar leiden tot verslapen.

Stap uit bed als je je niet meer slaperig voelt

Veel mensen blijven uren in bed nadat ze lang wakker zijn geweest, gewoon omdat het comfortabel en warm is. Dit is echter contraproductief voor het proces van weer in slaap vallen. Als je in bed ligt en je niet slaperig voelt, sta dan op uit je slaapkamer en ga naar beneden of naar buiten. Vermijd tv kijken of het gebruik van elektronica zoals computers, tablets of smartphones voordat je gaat slapen. Het licht dat door deze apparaten wordt uitgestraald, activeert het waakmechanisme van je hersenen, waardoor je ’s nachts moeilijker in slaap valt.

Ga weer slapen als je ’s nachts wakker wordt

Wees niet bang om weer naar bed te gaan als je ’s nachts wakker wordt. Als je ’s nachts wakker wordt en niet meer kunt slapen, probeer jezelf dan niet weer in diepe slaap te dwingen. Het zal de zaken alleen maar erger maken. Sta in plaats daarvan op en doe iets ontspannends totdat je je weer moe begint te voelen. Maak je geen zorgen over hoe vaak je wakker wordt of hoe lang het duurt voordat je in slaap valt. Zolang je totale hoeveelheid slaap goed genoeg is voor je behoeften, is de exacte timing van wanneer elke slaap eindigt niet relevant.

https://unsplash.com/photos/0Ymt53tBapQ

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *