Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Tips voor het creëren van schaduw in de tuin

Nu de zomer in Nederland nog volop bezig is en de temperaturen tot wel boven de 30 graden kunnen stijgen, kan de schaduw de verkoeling bieden waarnaar je op zoekt bent. Echter wanneer je een tuin hebt met weinig beschutting, is het lastig om een plek op te zoeken waar zich schaduw bevindt. Dit artikel biedt een paar handige tips voor het creëren van een verkoelende plek in de tuin. Zo kun je in de schaduw toch genieten van het prachtige weer.

Een gemakkelijke oplossing

Een van de makkelijkste oplossingen voor het creëren van schaduw, is het plaatsen van een parasol. Voor het creëren van een groot oppervlakte schaduw, is het aan te raden om een langwerpige parasol aan te schaffen. Een langwerpige parasol heb je in verschillende vormen en maten. Zo heb je parasols die je aan beide einde kunt bevestigen aan de muur. Het voordeel hierbij is dat je geen last hebt van een steunpilaar in het midden van de parasol. Heb je wel te maken met een steunpilaar, dan is het aan te raden om een parasol te nemen waarbij de steunpilaar aan de zijkant  van de parasol bevestigd zit. Zo kan je direct onder de parasol zitten, zonder dat de steunpilaar in de weg zit. Op deze manier kun je heerlijk genieten in de tuin, onder de parasol in de schaduw.

Je gasten schaduw kunnen bieden

Ook wanneer je een tuinfeestje of BBQ organiseert, wil je dat de gasten met het warme weer in de schaduw kunnen zitten. Als het om een selectief groepje gaat, kan een parasol een oplossing zijn. Wanneer de groep groter is en een parasol geen optie is, kan je er ook altijd voor kiezen om een partytent of prieel aan te schaffen. Een partytent of prieel biedt schaduw voor een groot oppervlakte. Zo weet je zeker dat al jouw gasten in de schaduw kunnen zitten tijdens het tuinfeestje of BBQ. Net zoals een parasol, is een partytent verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo heb je partytenten die volledig afsluitbaar zijn, of heb je tenten die open zijn aan alle zijde. Ook de grote van de tent is verschillend per model. Kies daarom een partytent die past in de tuin, om je gasten van schaduw te voorzien.

Kortom, met behulp van een parasol of partytent, kun je gemakkelijk schaduw creëren in de tuin. Zo kun je met het mooie weer toch genieten, zonder het extreem warm te krijgen of flink te verbranden.

Afbeelding afkomstig van: Kazuend op Unsplash