Flirten? Met deze tips steel jij de aandacht van jouw vlam!

Flirten? Met deze tips steel jij de aandacht van jouw vlam!

Happy International Flirting Week: ja, het bestaat! Dé week om eens wat extra aandacht te besteden aan jouw flirting-skills. Want flirten, hoe doe je dat nou eigenlijk? In deze blog delen wij de beste tips & tricks met je als het gaat om flirten. Hoogste tijd om die ene vlam te gaan veroveren!

Hoe moet je flirten?

Deze is speciaal voor alle singlebees out there! Ben je op zoek naar een nieuwe liefde, maar heb je geen idee hoe je iemand moet versieren? Heb je al lang een stiekeme crush, maar lukt het je maar niet om hem te veroveren? Of wil je gewoon even lekker flirten met die knapperd aan de andere kant van de bar en kun je wel wat tips gebruiken? Geen paniek! Wij hebben hieronder de beste versiertrucs voor jou in petto.

Flirten: de basics

De basics ja! Ook op het gebied van flirten kennen we basisprincipes. En wees niet bang, dit is geen hogere wiskunde. Een goede glimlach en een portie oogcontact zijn de basis ingrediënten. Dat lukt ons allemaal wel, toch?! Hierover later meer. Een andere vuistregel: wees jezelf! Het klinkt misschien cliché, maar houd deze goed in je achterhoofd. The more authentic, the more attractive! Laat je unieke kanten en interesses zien. Wees trots op wie je bent en straal dat uit.

Oogcontact is key

Als het aankomt op flirten, is oogcontact key. Het maakt niet alleen de interactie persoonlijker, maar het laat de ander ook merken dat je interesse hebt. Precies wat je wilt. Uit onderzoek blijkt dat oogcontact van – jawel – een kleine 2 minuten een magische werking heeft. Houd het dus even vol, maar pas op dat je niet overdrijft. We willen natuurlijk niet overkomen als stalker. Onthoud dat het interessant moet blijven! Een gevalletje van net íets te lang kijken dus.

Fun Fact: als je iemand aantrekkelijk vindt, worden je pupillen groter. Laat dat nou net nóg aantrekkelijker zijn!

flirten

Die oh-zo belangrijke glimlach

Een glimlach: je straalt er vrolijkheid en positiviteit mee uit. Iemand op deze planeet die dat niet aantrekkelijk vindt? Hoe fijn is het, dat je dit al bereikt met een simpele glimlach! Ook zorgt een glimlach ervoor dat je zelfverzekerd overkomt. Samen met een portie oogcontact is dit de gouden combinatie. Believe me. Loop rechtop, durf iemand aan te kijken en zet je stralende glimlach op. Succes gegarandeerd!

Lichaamstaal zegt meer dan 1000 woorden!

Maar echt. Non-verbale signalen hebben volgens onderzoek vijf keer zoveel effect als verbale signalen. Belangrijk dus om niet alleen je mond, maar juist ook genoeg lichaamstaal te gebruiken om duidelijk te maken dat je geïnteresseerd bent. Knikken, lachen, een open houding en aanraken: genoeg opties! En die laatste is een belangrijke. Door bepaalde aanrakingen komt het stofje oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon en precies dát kan iets losmaken in iemand. Zorg wel dat je het aanraken subtiel houdt. Té veel is nooit goed.  

Fun Fact: vrouwen hebben een grotere neiging om degenen met wie ze flirten aan te raken dan mannen.

Kom maar op met die complimentjes

Strooien met complimenten: leuk om te doen. Nóg leuker voor de ander om ze te ontvangen. Maar de ander moet ze natuurlijk wel verdienen. En jij moet vooral niet overdrijven. Een tip die je kan helpen bij het geven van complimentjes: wees origineel en specifiek. Hoe oprechter het overkomt, hoe meer effect jouw compliment zal hebben! Een compliment geven over iemands eigenschappen of gedrag doet het ook vaak goed.

Humor: het geheime wapen in de wereld van flirten

Humor, iets wat de één meer heeft dan de ander. Maar dat het effectief is, is een ding dat zeker is. Lachen maakt de sfeer ontspannen en het werkt nou eenmaal aanstekelijk. En daarbij: weet je nog hoe belangrijk die glimlach is?

Fun Fact: vrouwen vinden mannen met humor vaak aantrekkelijk, terwijl mannen het juist aantrekkelijk vinden als er om hun grappen gelachen wordt.

Geïnteresseerd? Let them know!

Uiteraard blijft flirten een spel. Maar in the end komt het er ook op neer dat mensen behoefte hebben aan duidelijkheid. Vind je iemand interessant? Laat dat dan merken. Pas dan zal diegene weten dat jij interesse hebt en pas dan kom je erachter of die interesse wederzijds is. Met bovenstaande tips gaat dit jou sowieso lukken!

Fun Fact: de benadering van een man of vrouw werkt echt anders! Zo kun je mannen beter niet benaderen vanaf de voorkant en vrouwen niet vanaf de zijkant.

tips om te flirten

Dat waren ze dan, de beste versiertrucs en het antwoord op de vraag hoe je moet flirten. Ga lekker op flirttour en voordat je het weet ga jij ervandoor met je vlam! Mocht je in een later stadium gaan daten, doe dan inspiratie op met deze romantische date ideeën. Ben je op zoek naar meer tips en informatie over flirten? Bestel dan dit interessante boek van de flirt coach!

Afbeeldingen afkomstig van: Phix Nguyen op Unsplash, Jep Gambardella & Katerina Holmes op Pexels.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *