Rijk worden? Wij geven je de beste tips om te sparen!

Rijk worden? Wij geven je de beste tips om te sparen!

Geld maakt gelukkig. Is dat zo? Het is een onderwerp waar vaak over gesproken wordt. En waar de meningen over verschillen. Sommige mensen zijn ervan overtuigd, anderen vinden dat geld niet bijdraagt aan écht geluk. Waar we het wel bijna allemaal over eens zijn, is dat geld het leven een stuk makkelijker maakt. En tja, iedereen droomt er toch weleens van om rijk te worden? Dus om je een stapje dichter bij deze droom te helpen, geven wij je de beste tips om te sparen. Daar begint het nou eenmaal mee!

De beste tips om te sparen en rijk te worden!

Niet eindeloos moeten sparen voor die ene leuke jurk of die verre reis die al te lang op je bucketlist staat. Geen vervelend gevoel hebben na een etentje dat jou de ribben uit je lijf heeft gekost. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Heerlijk toch, om niet na te hoeven denken bij iedere uitgave en lekker te kunnen doen waar je zin in hebt?! Rijk worden: dat willen we allemaal wel. In het kader van “een stapje in de goede richting”: begin alvast met de volgende tips!

Rijk worden? Visualiseer het!

Visualiseren is als het ware een beeld in je hoofd creëren van iets wat je in je leven wilt. Een droom of een doel bijvoorbeeld. Je zult een doel eerder bereiken als je je focust op de beelden en gevoelens die hierbij horen. Door iets te visualiseren, zal het in je hoofd steeds meer werkelijkheid gaan worden. Maak bijvoorbeeld een visionboard om ideeën tot leven te brengen. In het kader van rijk worden en sparen: plak foto’s van jouw dromen en doelen op je visionboard. Zorg dat je er iedere dag naar kijkt. Herinner jezelf eraan waarvoor je het doet. Dit gaat je echt helpen om je doel te bereiken!

Doelen stellen!

Om jouw droom achterna te gaan en je doel te behalen, moet je natuurlijk eerst weten wat je doel precies is. “Ik wil rijk worden” of “Ik wil sparen” is echt te vaag. Maak je doel SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Daag jezelf uit, maar overdrijf niet. Kies bijvoorbeeld voor een concreet bedrag dat je na een specifieke tijd gespaard wilt hebben. Schrijf uit hoe je dit gaat bereiken en zorg dat het haalbaar is.

Waar ligt jouw prioriteit?

Het is echt zo. Prioriteiten stellen werkt. Vind jij een groot huis of een dure auto belangrijk? Hecht jij er veel waarde aan om in merkkleding rond te lopen? Wil jij het liefst iedere week een paar keer buiten de deur eten? Of gaat al jouw spaargeld op aan lange reizen en onvergetelijke herinneringen? Iedereen heeft zo zijn eigen prioriteiten. Bedenk goed waar deze voor jou liggen. Als je het één belangrijk vindt, zul je op het ander misschien wat in moeten leveren. Als je wilt sparen, kun je nou eenmaal niet alles. Op die manier zal je spaarrekening namelijk nooit groter worden!

Bewustwording: wat geef ik eigenlijk allemaal uit?

Heel verstandig om dit eens goed uit te pluizen! Wat komt er iedere maand binnen? En nog belangrijker: wat gaat er iedere maand uit? Maak voor jezelf overzichtelijk wat je inkomsten en uitgaven zijn. Wees ervan bewust om welke uitgaven het gaat. Misschien kom je er dan pas achter dat je aan boodschappen of kleding best wat minder uit mag geven. Of moet jij juist besparen op je waterverbruik en niet meer zo lang onder die warme douche staan? Tja, bewustwording doet wonderen!

tips om te sparen

Sparen? Het kan zelfs automatisch!

Je kunt tegenwoordig automatisch sparen. Hoe makkelijk kan het zijn? Maak voor jezelf overzichtelijk wat je kosten zijn in een maand en beslis hoeveel jij iedere maand ongeveer kunt sparen. Laat dit bedrag automatisch storten op je spaarrekening, meteen nadat jouw salaris gestort is. Want laten we eerlijk zijn, als je het moet hebben van het bedrag dat je overhoudt aan het einde van de maand, word je nooit rijk. En niet vals gaan spelen door iedere maand spaargeld terug te boeken! Denk goed na: heb ik het écht nodig? Vind ik het echt zo belangrijk? Zo nee, laat het gewoon lekker op je spaarrekening staan.

Rijk worden is all about money mindset!

Geld: veel mensen hebben er een negatief gevoel bij of praten er niet graag over. Lekker voor jezelf houden wat je verdient en al helemaal hoeveel je op je spaarrekening hebt staan. Why? Zie geld als iets positiefs! Money mindset is de manier hoe jij naar geld kijkt. En precies die mindset bepaalt vervolgens hoe je met geld omgaat. Wanneer je een positieve money mindset hebt, zie je geld niet als belemmering. Je ziet geld juist als middel om je dromen waar te maken. Dus sta eens stil bij jouw huidige money mindset. Hoe kijk jij tegen geld aan? Hoe komt het dat je zo naar geld kijkt? Hoeveel belemmerende gedachten heb jij over geld en hoeveel positieve gedachten? Op basis hiervan kun je bepalen welke overtuigingen jij wilt veranderen. Op naar die positieve money mindset! Dit boek helpt je daar gegarandeerd een handje bij!

Afbeeldingen afkomstig van: micheile dot com en Christian Dubovan op Unsplash.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *