Tips en tricks; welk pakket is geschikt voor mij?

Tips en tricks; welk pakket is geschikt voor mij?

Als je een pakket wilt versturen lijkt het allemaal zo makkelijk: inpakken – afleveren bij een afgiftepunt – en tada, zij regelen de rest. Tja, het versturen van een pakket kan zo makkelijk zijn, toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het maakt niet uit of je nou een klein pakketje of zakelijk pakket versturen, je moet er rekening mee houden dat het inpakken van het voorwerp dat je wilt versturen al een vak apart is.

Je hebt allerlei soorten pakketten en dozen, wat betekent dat je talloze manieren hebt om een pakket te versturen. Dit kun je dan ook bijvoorbeeld doen bij DHL, Cheap cargo of PostNL, maar wat is eigenlijk de meest veilige, duurzame en efficiënte aanpak voor het versturen van een pakket? De eerste en misschien wel belangrijkste stap is dat je een passend pak hebt voor jouw pakketje.

Verpakkingsmateriaal

Het kiezen van het juiste verzending pak is best lastig, maar cruciaal. Als je een te grote verpakking kiest, zal de inhoud van het pakketje gaan schuiven en hoogstwaarschijnlijk beschadigen. Ook maakt overtollig verpakkingsmateriaal de verzendkosten niet alleen duurder, maar ook minder duurzaam. Kortom. het goed verpakken van een pakketje is van groot belang. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van de juiste verpakking zijn: hoe groot is mijn pakketje, hoeveel weegt het pakket en hoe wil ik het gaan verzenden.

Verschillende verpak opties

Beschermende envelop: als je iets wilt verzenden dat licht is en niet kwetsbaar is, dus het breekt niet als hij door de brievenbus wordt gedaan, dan is een beschermende envelop voldoende. Wel is het verstandig om rondom het voorwerp nog iets van bubbeltjesplastic, golfkarton of schuim aan te brengen voor extra zekerheid.

Brievenbusdoos: als je voorwerp plat is, een beetje kwetsbaar en gemiddeld gewicht, dan kun je kiezen voor een brievenbusdoos. Het beste is om voor dubbellaags golfkarton te kiezen.

Golfkartonnen doos: Heb je een grote, zware en/of kwetsbare zending, gebruik dan een golfkartonnen doos. Het is voldoende voor een lichte lading om voor enkellaags karton te kiezen, maar kies voor een grote lading dubbellaags karton.

Afbeelding komt van Mildlee op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *