Starten als ZZP’er? Zo makkelijk kan het al!

Starten als ZZP’er? Zo makkelijk kan het al!

Of het nu in de zorg is of in de horeca, overal lijkt wel een arbeidstekort en in de meeste gevallen is dat ook zo. Niet overal wordt het met enthousiasme ontvangen, maar het aantal ZZP’ers neemt hiermee ook ontzettend toe. Mensen zien kansen om niet alleen meer geld te verdienen, maar ook hun weken en dagen flexibeler in te plannen. Toch zijn er ook velen die deze stap nog niet nemen, puur omdat de organisatorische kant hen ergens tegenhoudt. Nergens voor nodig, want ZZP’er worden is helemaal niet lastig. Zeker vrouwen willen hier nog wel eens in de underdogrol schieten, en denken dat dit niet voor hen is weggelegd. Daarom hier op een rijtje hoe eenvoudig dit al kan en dat het ook voor jou is weggelegd. 

De investeringen 

Om als ZZP’er te starten is er in principe heel weinig nodig. Natuurlijk is het wel aan te raden om een aantal zaken te kopen, puur omdat je hiermee het succes van je ondernemerschap vergroot. Een voorbeeld is om een iPhone 15 Plus te kopen. Iets wat de investering meer dan waard is. De batterij is sterker dan al zijn voorgangers waardoor jij altijd bereikbaar bent, het scherm is extreem groot en scherp, en ook de camera’s zijn van nog betere kwaliteit. Daarnaast kun je als ZZP’er bijna alles al regelen vanaf een smartphone, van het bijhouden van je boekhouding tot het doen van je financiën. Ga daarom alleen al voor de nieuwste telefoon, dan weet je zeker dat je de komende jaren nog goed zit. En bereikbaarheid; Dat is wel iets wat als ZZP’er een belangrijke pré is, daarmee kun je je onderscheiden van concurrenten. 

De stappen 

Naast het aanschaffen van de nodige spullen die specifiek nodig zijn in jouw branche, heb je een aantal zaken nodig zoals een Kamer van Koophandel en een belastingnummer. Ook is het handig om een zakelijke bankrekening te openen. Heb je al genoeg opdrachtgevers? Dan is een website misschien in het begin niet nodig, maar toch is het wel slim om vanaf moment één aan je marketing en naamsbekendheid te werken. Iets wat op lastigere tijden alleen maar in je voordeel werkt doordat dan je online plaatje al staat. Daarnaast is het belangrijk om een systeem aan te schaffen waar vanuit jij je facturen kunt versturen aan je opdrachtgevers en klanten. Deze zijn tegenwoordig al in de vorm van apps verkrijgbaar, waardoor het een stuk eenvoudiger is geworden.  

Kortom, de goede spullen in de vorm van een werkende telefoon en de vakspecifieke zaken zijn al een mooie basis. Vul dit aan met administratieve zaken waarbij de Kamer van Koophandel inschrijving de basis is en je bent al een heel eind op weg. Bij de Kamer van Koophandel kunnen ze je heel veel informatie verschaffen en tips geven, waardoor je stap voor stap als ZZP’er kunt starten. Maar neem van ons aan, óok jij kan dat! Iedereen is immers klein begonnen, maar het eerste zaadje moet een keer gepland worden.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *