Start je eigen foodstand zaak: wat heb je nodig?

Start je eigen foodstand zaak: wat heb je nodig?

Een eigen onderneming starten gaat niet vanzelf en als het draait om eten, ben je er al helemaal scherp bij. Tegenwoordig zijn de foodtrucks ontzettend populair aan het worden en je kunt er dus niet meer onderuit. Het is enorm leuk om te hebben, maar er komt daarnaast ook genoeg werk bij kijken. Wellicht dat je deze dingen aan je lijstje kunt toevoegen om zo een beter overzicht te krijgen van wat er nu precies de bedoeling is.

Presentatie

Om te beginnen heb je wel een truck of kraam nodig. Daarnaast zijn de apparaten ook wel handig. Hierbij kun je denken aan horeca koelkasten en vriezers. Deze zijn gewoon online te vinden, maar je zou ook op zoek kunnen gaan naar refurbished items. Dit scheelt qua kosten en doet het vaak nog prima. Mocht je nog op zoek zijn naar een kraam of eventuele truck, kun je hiervoor langs gaan op verschillende evenementen en festivals. Vaak wordt er hier van alles en nog wat gepromoot waar je weleens wat aan zou kunnen hebben. Het fijne is dat je hier ook vooral het grote aanbod ziet. Verder is op social media ook genoeg te vinden.

Menu

De mensen komen uiteindelijk voor wat je te bieden hebt en daarvoor heb je natuurlijk een goed menu nodig. Bij een foodstand komen de mensen voornamelijk voor een snelle hap. Het is dus niet nodig om een heel groot en uitgebreid menu te maken. Kijk wat het thema wordt van je stand en speel hierop in. Enkele ideeën zijn: wraps, hamburgers, vis, pannenkoeken, frietjes, croques en barbecue. Het is ook handig om het eten eerst te testen bij een aantal mensen. Hierdoor kun je aan al het feedback precies zien wat je nodig moet aanpassen of wat al perfect is. De prijzen zijn ook belangrijk. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Je moet onder andere naar de prijsklasse kijken van de ingrediënten die je gebruikt.

Vergunningen

Ten slotte zijn de vergunningen ook niet al te onbelangrijk. Vergunningen die je nodig hebt zijn bijvoorbeeld voor voedselveiligheid en hygiëne. Ook moet je toestemming hebben dat je eten verkoopt op een openbare plek. Deze vergunningen kunnen enorm verschillen van plek en de lokale regelgeving die er is. Het is verstandig om contact op te nemen met de lokale gemeente om al je vragen te beantwoorden. Zo weet je wat er precies van je verwacht wordt en kun je snel aan de slag gaan. 

Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *