Sproeten zijn hot! Alles over het tatoeëren van sproeten

Sproeten zijn hot! Alles over het tatoeëren van sproeten

Dé nieuwste schoonheidstrend van dit moment: sproetentatoes. Ja, je hoort het goed – tatoeages van sproeten. Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Waar voorheen sproeten verborgen werden, is het nu een echte trend. Heb je geen natuurlijke sproeten? Geen probleem! Je kunt sproeten namelijk laten tatoeëren. Benieuwd hoe deze unieke trend werkt en wat je ervan kunt verwachten? Wij vertellen je er meer over.  

De magie van sproeten

Sproeten zijn hot! Vrouwen (en mannen) die sproeten hebben, zijn momenteel echte trendsetters. De kleine, schattige vlekjes geven je een jeugdige en spontane look. Dat wil toch iedereen?

Heb je natuurlijke sproeten? Dan heb je geluk! Of je sproeten krijgt of niet is afhankelijk van de hoeveelheid melanine in jouw lichaam. Melanine is een proteïne die jouw huid, haar en ogen kleur geeft. Als er te veel melanine in je lichaam zit, krijg je sproeten.

Mensen krijgen vaak meer sproeten in de zon. Daarom dat sproeten doen denken aan lange zomerse avonden en buitenavonturen.

Sproetentatoes: hoe werkt het?

Heb je geen sproeten maar wil je ze wel heel graag? Laat ze dan tatoeëren. Zorg ervoor dat je een gespecialiseerde tatoeëerder zoekt. Informeer of ze ervaring hebben in het tatoeëren van permanente make-up of het nabootsen van verschijnselen op de huid. Zo zorg je ervoor dat je sproeten krijgt van goede kwaliteit.

Bespreek duidelijk je wensen en laat de tatoeëerder een schets maken op je gezicht. Op deze manier zie je hoe het resultaat eruit komt te zien en kan je eventueel nog dingen laten aanpassen. Als je tevreden bent met de schets gaat de tatoeëerder aan de slag. Ze gebruiken hiervoor uiterst fijne naaldjes. Dit omdat sproeten van natuurlijk klein zijn.

Tip: informeer vooraf over de mogelijkheden en eventuele risico’s. Zo weet je wat je te wachten staat en voorkom je teleurstellingen.

Getatoeëerde sproeten verzorgen

Elke tatoeage dient achteraf goed verzorgt te worden, zo ook de sproetentatoes. Goede reiniging en voldoende hydratatie is belangrijk. Gebruik hiervoor een product dat mild is voor de huis en niet geparfumeerd is. Dep je gezicht vervolgens voorzichtig droog met een handdoek. Hydrateer je gezicht tot slot met een moisturizer die bedoeld is voor tattoos.

Kijk in het begin uit voor de zon. Als je te lang met je gezicht in de zon bent, kunnen de sproetentatoes gaan vervormen. Gebruik daarom altijd een goede zonnebrandcrème ter bescherming en vermijd de zon zo veel mogelijk. In de herfst en winter schijnt de zon minder vel. Deze periodes zijn dus perfect voor het laten tatoeëren van sproeten.

Wil je liever sproeten maken zonder ze te tatoeëren? Dat kan! Lees het in onze blog Hoe krijg ik sproeten?

Afbeelding afkomstig van: Karol Carvolho

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *