Wil je snel van je kriebelhoest af? Hier zijn een paar praktische tips!

Wil je snel van je kriebelhoest af? Hier zijn een paar praktische tips!

Ik heb een kriebelhoest, wat nu?

Allereerst is een kriebelhoest onder te verdelen in verschillende categorieën. Je kan een kriebelhoest hebben vanwege een griep of verkoudheid of door een aandoening. Meestal is dit door een griep of verkoudheid en gaat het vanzelf over. Het hebben van een kriebelhoest is irritant en je kunt het gevoel verzachten door het gebruik van hoestdrank of een keelsnoepje. Nu het bekend is dat de kriebelhoest meestal wordt veroorzaakt door een virus, maar het kan ook door andere zaken veroorzaakt worden zoals: rook, hooikoorts, kou of luchtvervuiling.

Smeren van de keel, zeg maar dag kriebelhoest!

Het innemen van een keeltablet en zuigen op een snoepje werkt verzachtend voor de keel. Daarnaast is thee met honing niet alleen lekker, maar werkt het ook nog eens positief om snel van je kriebelhoest af te komen!

Daarnaast helpt stomen ook mee met het versnellen van het herstelproces van de kriebelhoest. Dit kun je gemakkelijk doen met de Rhinocaps, bij de Kruidvat kun je die halen voor nog geen €10,- euro!

Daarnaast werkt een natuurlijk geneesmiddel ook heel goed namelijk: gekookt water met bruine suiker en laurierdrop. Wanneer je honing eraan toevoegt is dit een extra verzachtende zelfgemaakte hoestdrank. Het andere natuurlijke wondermiddeltje is om een ui in schijven te snijden en daarbij wat suiker eroverheen te strooien, een paar uur laten staan en dan heb je vanzelf een siroop die verzachtend werkt tegen de kriebelhoest.

Vicks op je voeten om snel van kriebelhoest af te komen

Je kunt Vicks vaporub op verschillende manieren gebruiken: door het op de borst of rug te smeren, of door er een stoombadje mee te maken. Ook kun je dit wonder middel gebruiken door vicks op je voeten te smeren, zodat je geen kriebelhoest meer hebt, ideaal toch? Deze tip komt vanuit de oude Chinese geneeswijze, die stelt dat onze voeten in verbinding staan met al onze organen. Een nachtje smeren en je bent snel van je kriebelhoest af!

Wil je nog sneller van je kriebelhoest af? Probeer deze tips!

Het fijne is dat je zelf de regie hebt hoe snel je van je kriebelhoest af bent. Zorg op de plek waar je bent voor schone lucht. Vermijd (rook) ruimtes of andere nare geurtjes. Laat de sigaret achterwegen tijdens het hebben van een kriebelhoest. Probeer zo min mogelijk (hard) te praten.

Een andere manier is om boeken onder je matras te leggen, zodat je hoofd hoger ligt. Wanneer je hoofd hoger ligt in bed dan de rest van je lichaam, loopt het slijm niet naar je keel en mond, waardoor de kriebelhoest ontstaat. Dit is trouwens ook een goede tip tegen snurken! Zullen we meteen gaan slapen?

Afbeelding komt van Myriams Fotos op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *