Kom snel van je kriebelhoest af met deze tips!

Kom snel van je kriebelhoest af met deze tips!

Ik heb een kriebelhoest, wat nu?

Het is fijn om te weten dat een kriebelhoest onder te verdelen in verschillende categorieën. Je kan een kriebelhoest hebben vanwege een griep of verkoudheid of door een aandoening. Meestal is dit door een griep of verkoudheid en gaat het vanzelf over. Het hebben van een kriebelhoest is irritant en je kunt het gevoel verzachten door het gebruik van hoestdrank of een keelsnoepje. Nu het bekend is hoe het meestal wordt veroorzaakt, kan het ook door andere zaken veroorzaakt worden zoals: Roken, hooikoorts, kou of je hebt last van luchtvervuiling. Wij geven je praktische tips, zodat je snel van je kriebelhoest af bent.

Smeren die keel!

Het innemen van een keeltablet en zuigen op een snoepje werkt verzachtend voor de keel. Daarnaast is thee met honing niet alleen lekker, maar werkt het ook nog eens positief om snel van je kriebelhoest af te komen! Ook helpt stomen met het versnellen van de kriebelhoest. Dit kun je gemakkelijk doen met de Rhinocaps, bij de Kruidvat kun je die halen voor nog geen €10,- euro!

Zelfgemaakte hoestdrank werkt

Een natuurlijk geneesmiddel zelfgemaakt hoestdrank. Dit werkt goed en wij leggen je uit hoe je dit kan maken. Kook het water met bruine suiker en laurierdrop. Voeg er honing aan toe voor een extra verzachtend effect. Een ander natuurlijk wondermiddeltje is om een ui in schijven te snijden en daarbij wat suiker eroverheen te strooien. Dit een paar uur laten staan en dan heb je vanzelf een siroop die verzachtend werkt tegen de kriebelhoest.

Vicks op je voeten is dat gek?

Heb je ooit al wel eens gedacht om Vicks op je voeten te smeren? Vicks vaporub kan je op verschillende manieren gebruiken. Door het bijvoorbeeld op de borst of rug te smeren, of door er een stoombadje mee te maken. Ook kun je dit wonder middel gebruiken door Vicks op je voeten te smeren, zodat je geen kriebelhoest meer hebt, ideaal toch? Deze tip komt vanuit de oude Chinese geneeswijze, die stelt dat onze voeten in verbinding staan met al onze organen. Een nachtje smeren en je bent snel van je kriebelhoest af!

Stop met praten en roken

Het fijne is dat je zelf de regie hebt hoe snel je van je kriebelhoest af bent. Zorg op de plek waar je bent voor schone lucht. Vermijd (rook) ruimtes of andere nare geurtjes. Laat de sigaret achterwegen tijdens het hebben van een kriebelhoest. Probeer zo min mogelijk (hard) te praten. Kortom stop met praten en roken, dat kan makkelijk voor een dagje toch? 😉

Een andere manier is om een boek onder je matras te leggen, zodat je hoofd hoger ligt. Wanneer je hoofd hoger ligt in bed dan de rest van je lichaam, loopt het slijm niet naar je keel en mond. Hierdoor kan er minder snel een kriebelhoest ontstaan en wist je dat dit ook een goede tip tegen snurken is?

Afbeelding komt van Myriams Fotos op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *