Rijkste vrouwen van Nederland; Quote 500 lijst

Rijkste vrouwen van Nederland; Quote 500 lijst

Het Nederlandse tijdschrift Quote 500 brengt elk jaar een lijst van de rijkste mensen van Nederland uit. Hieruit blijkt dat het vermogen van deze 500 rijkste mensen met zes miljard is toegenomen ten opzichte van 2019. Dus terwijl wij het allemaal moeilijk hadden tijdens de Corona-pandemie, maakte deze groep er iets positiefs van. Je kunt er van zeggen wat je wilt, maar jaloers zijn we zeker. Wist jij al dat er maar liefst drie vrouwen in de top 5 rijkste mensen van Nederland staat? Anno 2021 zien we liever niet meer dat dit bijzonder is, maar we vinden het toch leuk om hier eens in te duiken. Wie zijn de rijkste vrouwen van Nederland en hoe komen ze aan hun vermogen?

Rijkste vrouw van Nederland

Charlene de Carvalho-Heineken is de rijkste vrouw – en persoon – van Nederland. Zij zit in een heel andere klasse onder de superrijke van Nederland. Slechts twee superrijken haalden de Top 1000 van “Forbes”. De Carvalho-Heineken daarentegen wist in 2020 de Top 100 te kraken. Met 12,1 miljard euro is de dochter van Freddy Heineken ook een van de twaalf rijkste vrouwen ter wereld. Volgens Forbes bezit de 66-jarige 23 procent van Heineken, de tweede grootste brouwerijgroep ter wereld na Anheuser-Busch InBev. Haar overgrootvader Gerard Adriaan Heineken richtte het bedrijf in 1864 op in Amsterdam.

Rijkste vrouwen in de Quote 500

Zoals je al had bedacht zijn de nog twee andere vrouwen die zich in de top vijf rijkste mensen van Nederland terugvinden. Deze vrouwen komen uit hetzelfde gezin. Hierdoor worden ze tot één berekend en hun vermogens samengevoegd. We hebben het hier over de zussen Gérita en Inge Wessels, die samen een vermogen van 3,8 miljard euro van hun vader hebben mogen erven. Naast deze vrouwen die in de top vijf staan, zijn er natuurlijk nog meer in de Quote 500. Denk hierbij eens aan Els Blokker, weduwe van Jaap Blokker, met een bezit van 1,1 miljard euro. Of onze voormalige Koningin Beatrix met ongeveer 950 miljoen euro. Dat is allemaal niet verkeerd!

Zelf verdiende rijkste vrouwen van Nederland

De meeste vrouwen die in de lijst van de rijkste in Nederland staan hebben het vermogen mogen erven, samen opgebouwd met een partner of deelt het met de rest van de familie. Daarom is er ook een speciale selfmademeter toegevoegd aan de lijst van Quote 500. Hiermee kun je zien wie er een echte selfmade-ondernemer is. Je zult hierbij ook een aantal Nederlandse vrouwen voorbij zien komen, zoals Nina Storms. Zij heeft met haar internetbedrijf World Online de 126ste plek weten te bemachtigen. Sylvia Tóth scoorde de 225e plek met het uitzendbureau Content. Verder staat Inge van Kemenade op de 353e plek en Madeleine Pauw op de 480e plek.

Rijkste vrouw ter wereld

De rijkste vrouw ter wereld, Francoise Bettencourt Meyers en familie bezitten 33% van de aandelen in L’Oréal S.A., een Frans merk voor persoonlijke verzorging. Ze is ook de kleindochter van de oprichter. In april 2019 hebben L’Oréal en de familie Bettencourt Meyers 200 miljoen euro toegezegd voor de reparatie van de Notre Dame-kathedraal na de verwoestende brand. Het is natuurlijk prachtig dat ze hier aan mee kunnen en willen helpen!

Afbeelding komt van Julia Larson op Unsplash

Reactie plaatsen

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *