Wie zijn de rijkste sterren op TikTok en hoe verdienen ze geld?

Wie zijn de rijkste sterren op TikTok en hoe verdienen ze geld?

Wenst iemand anders ook dan ze aan het begin van de quarantaine meer tijd hadden besteed aan het proberen om TikTok beroemd te worden? De rijkste TikTok sterren verdienen nu miljoenen op het platform, en wij, nou, precies niks. Je leest het goed. Door de TikTok app zelf en andere successen die daaruit zijn gerold – zoals hoofdrollen in Netflix-films en vriendschappen met de Kardashians – zijn sommige TikTok-sterren miljonair geworden. Nu ben je vast benieuwd geworden wie de rijkste TikTokkers zijn en hoe zij hun geld verdienen met de app. Lees maar eens verder!

Wie is de rijkste TikTokker?

De rijkste sterren op TikTok en hoe zelf geld verdienen met TikTok

Het antwoord op deze vraag is Charli D’Amelio. Ze was pas vijftien jaar oud toen ze haar eerste video uploadde in 2019. Haar dansvideo’s gingen bijna van de ene op de andere dag viraal. Sindsdien heeft ze 41,6 miljoen volgers op Instagram 9,52 miljoen YouTube-abonnees, 5,3 miljoen Twitter-volgers en, wacht even, 115,5 miljoen TikTok-volgers. We hebben hiermee dus ook de vraag “wie heeft de meeste volgers op TikTok beantwoord”, want dit is duidelijk Charli D’Amelio.

Maar hoe verdient zij, op zestien jarige leeftijd, nu zoveel geld met TikTok? De carrière van D’Amelio is in een rap tempo gegaan. Ze werd uitgenodigd door Bebe Rexha om te openen voor de Jonas Brothers, verscheen in de muziekvideo van de zanger, speelde in een Superbowl-commercial en verscheen zelfs op de Tonight Show met Jimmy Fallon. Bovendien heeft ze veel deals gesloten met grote merken. Haar geschatte jaarinkomen is ongeveer $4 miljoen, met een gerapporteerde nettowaarde van $8 miljoen, waarmee ze tot nu toe de rijkste TikTokker is.

De andere rijkste TikTok sterren

Baby Ariel

Charli is niet de enige die haar geld verdient met TikTok – en veel ook. D’Amelio heeft serieuze concurrentie om de titel van rijkste TikTokker. Baby Ariel begon haar avontuur al op TikTok’s voorganger Muscial.ly. Ze begon met lip-sync-video’s, maar ze heeft zich uitgebreid met dansvideo’s en sketches. Vandaag de dag heeft ze 35,5 miljoen TikTok-volgers en is ze verschenen op Disney Channel, Nickelodeon en in verschillende nationale publicaties. Sinds 2021 heeft de 20-jarige een geschatte nettowaarde van $6 miljoen.

Addison Rae

Addison Rae begon met het maken van eenvoudige dansvideo’s op TikTok terwijl ze studeerde aan LSU. Ze werd al snel de best verdienende TikTok-ster met meer dan 50 miljoen volgers in minder dan een jaar. Ze begon al snel content te maken voor internationale merken en haar groeiende succes leidde ook tot merkdeals en samenwerkingen met de grootste bedrijven. Hiernaast lanceerde ze haar eigen veganistische cosmeticalijn, bracht ze een single uit en kreeg ze een hoofdrol in de remake van She’s All That die momenteel in productie is. In de tussentijd heeft ze ook nog eens een vriendschap met Kourtney Kardashian ontwikkelt. Forbes heeft haar jaarlijkse inkomen met TikTok geschat op maar liefst $5 miljoen, wat ook haar huidige nettowaarde is.

Loren Gray

Ook Loren Gray begon haar TikTok carrière al op dertien jarige leeftijd toen de app nog bekend stond als Musical.ly. Ze verhuisde al snel naar Los Angeles en begon haar aanwezigheid op andere sociale mediaplatforms te vergroten. In 2018 bracht ze haar debuutsingle “My Story” uit, over iemand die lijdt aan een giftige relatieverslaving. Dit leidde tot nog een aantal singles, waardoor ze een van de beste muziekbeïnvloeders van TikTok was. Vorig jaar voegde ze haar sieradenmerk toe aan haar portfolio en blijft ze een goed inkomen verdienen via sponsoring en merchandise. Ze was een tijdlang zelfs de meest gevolgde TikTokker. Ze heeft momenteel 52,3 miljoen volgers op TikTok en een geschat vermogen van $5 miljoen.

Dixie D’Amelio

Dixie verdiende vorig jaar niet zoveel geld als haar zus (“slechts” $2,9 miljoen, volgens Forbes), maar haar profiel wordt alleen maar groter. Plus, net als Addison Rae, doet Dixie het hele muziekgedoe, en haar single ‘Be Happy’ was letterlijk de nummer één trending video op YouTube toen deze uitkwam. Samen met haar zus verliet ze haar huis om in LA te gaan wonen. Ze verschijnen in veel van elkaars video’s op TikTok, waar Dixie 51,7 miljoen volgers heeft.

Hoe geld verdienen met TikTok?

Nu dat je hebt gelezen hoeveel geld de grootste TikTok sterren verdienen, wil jij waarschijnlijk zelf ook dolgraag TikTok-famous worden. Maar hoe doe je dat? Gelukkig voor jou is sociale media als gevolg van het Coronavirus alleen nog maar belangrijker geworden voor merken. De snelst groeiende van deze sociale apps is TikTok. Maar de vraag is: hoe verdien je geld met TikTok en tegen welke prijs?

Het is belangrijk dat je jouw eigen merk gaat creëren op TikTok. Dit betekent dat je een idee moet hebben van wat voor soort video’s je gaat plaatsen en consistent moet zijn. Plaats inhoud die mensen willen bekijken. Je inhoud moet fris, interessant, uniek en relevant zijn. Dit betekent elke dag meerdere nieuwe video’s. De belangrijkste stap is vervolgens het krijgen van volgers, en het komt voort uit het heel goed doen van de eerdere stappen.

TikTok carrière

Wanneer je zo ver bent – denk aan 10.000 tot een miljoen volgers – kun je geld gaan verdienen met je account op TikTok. Denk aan influencer marketing, berichten met gesponsorde inhoud, TikTok-adviseur of gebruik je roem om een eigen merk of je carrière als artiest of actrice te lanceren. Vergeet niet de juiste verzekeringen voor ZZP’ers af te sluiten! Succes en… misschien kom jij ook wel in dit lijstje met de rijkste TikTok sterren 😉

Psst, je had waarschijnlijk al gezien dat de rijkste TikTokkers allemaal vrouwen zijn. Lees hier eens meer over ons succes: rijkste vrouwen van Nederland.

Afbeelding komt van Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *