Rauwe champignons eten, is dit goed of slecht voor je?

Rauwe champignons eten, is dit goed of slecht voor je?

Wij eten allemaal wel eens rauwe groenten die je normaal gesproken kookt of bakt. Dat maakt een salade juist lekker. De rauwe groentes er tussen uit vissen en die dan heerlijk opeten. Wat dacht je van een kaasfondue? Niks is heerlijker om een rauwe champignon in de kaasfondue dopen. Maar wat nou als rauwe champignons eten helemaal niet goed voor je is?

Het is niet goed om rauwe champignons te eten.

Helaas is gebleken dat champignons rauw eten niet goed voor je is. Aangezien rauwe champignons mogelijke agaritme bevatten. Dit stofje is in grote hoeveelheden gifitg en is kans aanwezig dat dit stofje kankerverwekkend is, oeps!

Wat is het stofje Agaritine eigenlijk?  

Het schijnt zo te zijn dat agaritine een gifstof is in verschillende soorten paddenstoelen voorkomt. De stof verdwijnt wanneer het wordt bewaard in een koele omgeving zoals het invriezen in de vriezer of juist door verhitting door het koken van de champignons. Het is dus uiterste belangrijk dat je de champignons niet rauw eet en van te voren goed wast en kookt of bakt.

Geen grote hoeveelheden rauwe champignons eten

Een kleine portie zoals dat in een salade kan geen kwaad en je gaat er niet gelijk dood aan. Het is alleen verstandig om grotere hoeveelheden gewoon even goed klaar te maken en niet dagelijks rauwe champignons eten.

Eten met mate

Een kleine portie bijvoorbeeld in een salade kunnen rauwe champignons geen kwaad. Alleen is het niet goed voor je wanneer je te veel rauwe champignons eet. Het woordje te veel is voor meerdere dingen niet goed zoals: Te veel rode wijn. Rode wijn schijnt zelfs goed voor je te zijn, maar waarom is rode wijn gezond? Dat lees je hier verder.

Foto van : Polina Tankilevitch van Pexels.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *