Vervelend hé, inkt. Zo krijg je pen uit kleding.

Vervelend hé, inkt. Zo krijg je pen uit kleding.

Ben je een ‘old fashioned’ schrijver, een student druk aan de studie of een creatieveling in de weer met permanent markers? Dan herken je vast dit probleem, waarin de pen letterlijk machtiger is dan het zwaard. Want in de kleine kans dat je favoriete jasje beschadigt raakt door een zwaard is de simpele oplossing om hem weer aan elkaar te naaien. Maar hoe krijg je die vervelende pen uit kleding? En hoe kun je permanent marker verwijderen van muren, meubels en kleding? Met deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes hoef je niet langer bang te zijn voor de machtige pen en zal de permanent marker hoe tegenstrijdig dan ook niet meer voorgoed zijn.

De ‘’levensreddende’’ tips om pen uit kleding te krijgen.

Spray de pen uit je kleding met haarlak. Leg je kleding op een handdoek en spuit wat haarlak op de vlek. Kijk wel uit waar je het doet want de vloer wordt spekglad. En bloedvlekken verwijderen is weer een ander verhaal.

Zuiver je kleding of bak er iets mooi van. Zuiveringszout en baking soda zijn voor diverse huishoudklusjes ideaal en dus ook om pen uit kleding te halen. Haal de Italiaan in jezelf naar boven en maak een lekkere pasta van zuiveringszout of baking soda met een beetje water. Kneed de pasta in de vlek en laat het ongeveer tien minuten intrekken. Om in de Italiaanse sferen te blijven drink tijdens het wacht een glas rode wijn, ook nog eens gezond. Veeg het weg en finito!

Remove die vervelende inktvlek met aceton. Aceton, heb ik dat in huis? Draag je nagellak, dan hoogstwaarschijnlijk wel want in de meeste nagellak remover zit aceton. Kijk wel uit met welke soort stof je het gaat gebruiken. Het is namelijk een tamelijk agressief middel en daarom niet goed te gebruiken met delicate stoffen als zijde en wol. Klaar om die pen uit je kleding te verwijderen? Doe wat nagellak remover op een watje en deppen maar. Laat het een paar minuten absorberen en was daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Poets je tanden, nee je kleding schoon met tandpasta. Pak je tandpasta en smeer er wat van op de vlek en nee dit hoeft niet als bij je tanden de aanbevolen twee minuten, maar dit mag natuurlijk altijd. Laat het een half uurtje intrekken en dan is het tijd voor de mondspoeling. Oftewel, was je kleding als gewoonlijk en weg is het.

Melk is goed voor elk. Koop en koe en begin met melken. Nee, voor de niet melkboeren onder ons, een normaal pak melk van de buurtsuper is goed genoeg. Schenk wat melk in een bakje en laat de vlek van de pen in je kleding een klein halfuur weken. Gooi je kledingstuk in de wasmachine en was het als gewoonlijk.

Veeg de pen uit kleding. Voor de moeders of vaders onder ons zijn de billendoekjes niet alleen handig om je kleine spruit schoon te houden, maar ook om pen uit kleding te krijgen. Dep met een billendoekje op de vlek en de meeste inkt zal worden geabsorbeerd. De overige inkt zal tijdens het wassen vervagen.

Permanent marker verwijderen, kan dat? Wel met deze tips!

Schoon en fris. Met deodorant houd je niet alleen jezelf lekker fris, maar kun je ook op gladde oppervlaktes permanent marker verwijderen. Spuit of rol wat deodorant over die vervelende plek en veeg het weg met behulp van het welbekende gele doekje of een stukje keukenpapier. Dik pluspunt natuurlijk is dat het ook meteen lekker ruikt.

Keep the spirit. Permanent marker verwijderen is makkelijk te doen met behulp van spiritus. Je hoeft alleen maar een beetje spiritus op de vlek te deppen en het zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is wel erg belangrijk om contact met de huid te voorkomen, dus een tip is om handschoenen te dragen en de oppervlakte goed schoon te maken naderhand. Dus ga je het gebruiken op je kleding, was het dan misschien een keer extra.

Schuren maar. Wrijf met een beetje schuurmiddel over de plek om de permanent marker te verwijderen. Doe dit wel voorzichtig, want je wilt niet je kleding beschadigen. Gebruik deze hack dan ook bij de stevigere materialen als spijker en niet bij een zijden blouse.  

Melk is goed voor elk. Maar ook echt. Daar hebben we hem weer, good old melk. Nou ja, niet als je lactose intolerant bent, maar zelfs dan kan je deze tip gebruiken om permanent marker te verwijderen. Zoals al eerder gezegd. Dompel de kleding in de melk en laat het een kleine dertig minuten weken. Daarna nog even wassen om de melk zelf eruit te halen.

Afbeelding afkomstig van: John Jennings op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *