Oogschaduw aanbrengen in 6 stappen: zo doe je dat!

Oogschaduw aanbrengen in 6 stappen: zo doe je dat!

Hoe je de perfecte oogschaduw-look creëert zonder dat je eruitziet als een clown? Dat gaan wij je in deze blog vertellen! Want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal weleens een oogschaduw-look gecreëerd waar we achteraf spijt van hadden. Door simpelweg de verkeerde kleuren te gebruiken of de goede oogschaduw finaal verkeerd aan te brengen. Hoe dan ook, het kan een ramp zijn! Iets waar wij vrouwen totaal niet op zitten te wachten. Om dit probleem voor eens en altijd de wereld uit te helpen, vertellen wij je hoe je in 6 simpele stappen jouw oogschaduw kunt aanbrengen. Het was nog nooit zo makkelijk: op naar die perfecte oogschaduw-look!

Stap 1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Tja. Een gevalletje van “een goede voorbereiding is het halve werk”. Wat we daar concreet mee bedoelen? Prepare your skin! Maar hoe doe je dat precies dan? Simpel! Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw beter blijft zitten en langer mooi blijft, raden wij je aan om een oogschaduwprimer te gebruiken. Als je deze eerst op de huid smeert, voorkom je dat je oogschaduw na een uur al uitloopt. Ja, het is écht zo simpel. Verder kun je gebruikmaken van een concealer om eventuele wallen te bedekken en de huid egaal te maken.

Stap 2. It’s all about the materials

Voor het aanbrengen van de oogschaduw is het maar al te belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Een ideale oplossing is bijvoorbeeld de loeplamp. Met deze uitvinding kun je preciezer werken en de details beter zien. Neem bijvoorbeeld de Loeplamp van Vergrootglas, waarmee jij precies ziet waar je de oogschaduw aanbrengt. Verder is het belangrijk om een goede oogschaduwkwast te gebruiken, waarmee je de juiste hoeveelheid oogschaduw kunt aanbrengen.

Stap 3. Matching colours!

Let’s be honest: niets is erger dan goede oogschaduw aanbrengen die totaal niet bij je huidskleur of oogkleur past. Een totale mismatch. Dat wil je niet! Om dit te voorkomen is het verstandig om een combinatie van matte en shimmery tinten te gebruiken. Hier creëer je namelijk diepte mee. Gebruik een lichte kleur op het bewegend ooglid, een iets donkerdere kleur in de plooi en een donkere kleur langs de wimperlijn. Hello natuurlijke, smokey eyes!

Oogschaduw aanbrengen: welke kleur past het beste bij mijn ogen?

Goede vraag! Het is nou eenmaal zo dat bepaalde kleuren oogschaduw beter tot hun recht komen bij bepaalde oogkleuren. Al gaat het er uiteindelijk vooral om wat jíj mooi vindt, dus blijf lekker experimenteren. Mocht je toch wat inspiratie kunnen gebruiken, hier een klein overzichtje:

Blauwe ogen: aardetinten, zoals bruin, beige of zachtgroen.

Groene ogen: warme kleuren, zoals bruine tinten, goud of rood.

Bruine ogen: zowel warme als koele kleuren, zoals groene, blauwe, bruine of paarse tinten.

goede oogschaduw

Stap 4. Hoogste tijd: de oogschaduw aanbrengen!

Juiste materialen: check. Juiste kleuren: check. Hoogste tijd voor het aanbrengen van de oogschaduw! Gebruik de loeplamp om goed te kunnen zien waar je de oogschaduw aanbrengt. Gebruik een goede kwast en zorg dat je de oogschaduw aanbrengt op het bewegend ooglid, in de plooi en langs de wimperlijn. Een andere tip: werk van binnen naar buiten toe. Zo creëer je de meest natuurlijke look. En onthoud: less is more!

Stap 5. Blenden maar!

Naast het kiezen van de verkeerde kleuren, kun je ook een rampzalige oogschaduw-look creëren doordat de oogschaduw niet goed is geblend. Ook hier is de loeplamp jouw redder in nood. Gebruik daarnaast een blending kwast: een kwast van hoge kwaliteit met zachte synthetische haren. Ideaal om de kleuren zachtjes en natuurlijk in elkaar te laten overlopen!

Stap 6: Oogschaduw aanbrengen: de kers op de taart

Tijd voor de finishing touch, oftewel de kers op de taart! Je hebt goede oogschaduw gebruikt, die perfect is aangebracht én geblend. Om het resultaat nóg mooier te maken, kun je een oogpotlood aanbrengen langs de wimperlijn en mascara voor meer volume en lengte aan je wimpers. Zie jij de bomen door het bos niet meer door die overvolle make-up tafel? Make-up opbergen doe je zo!

Afbeeldingen afkomstig van: Joanna Kosinska en freestocks op Unsplash.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *