Ontgrendel je iPhone met Face ID terwijl je een mondmasker draagt

Ontgrendel je iPhone met Face ID terwijl je een mondmasker draagt

Je vraagt je misschien af hoe je je telefoon kunt ontgrendelen terwijl je een mondmasker draagt. Hoewel het voor gezichtsherkenning van de iPhone wellicht moeilijk is om met gezichtmaskers te werken, is het niet onmogelijk.

De reden waarom het voor iPhones zo moeilijk is om gezichten met maskers te herkennen, is dat Face ID een dieptekaart maakt van meer dan 30.000 onzichtbare stippen over je gezicht. Het lijkt te focussen op kenmerken zoals je neus en mond – precies de gebieden die door een masker worden bedekt.

Maar niet getreurd, er is een trucje waarmee je gezichtsherkenning op je iPhone kunt instellen, zodat deze jou zelfs herkent als je gezicht half bedekt is met een masker! Houdt er rekening mee dat de kans aanwezig is dat je de stappen meerdere keren moet doorlopen.

Zo ontgrendel je je telefoon terwijl je een mondmasker draagt.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen en kies vervolgens Face ID & toegangscode en voer je toegangscode in.
  2. Hier kies je voor de optie ‘Configureer een ander uiterlijk’. (Als je al een alternatief uiterlijk hebt ingesteld, heb je deze optie niet. Je moet je Face ID dan opnieuw instellen.)
  3. Vouw je gezichtsmasker dubbel in het midden en bevestig de twee oogjes aan het oor, houd het masker met een hand omhoog zodat het de helft van je gezicht bedekt.

    Tip: pas het gevouwen masker zo aan dat het alleen het puntje van je neus bedekt en niet verder.

  4. Draai voor uw eerste Face ID-installatiescan je hoofd volgens de instructies op het scherm. Wacht tot de groene indicator aangeeft dat je de eerste scan hebt voltooid.
  5. Plaats je masker over de andere helft van je gezicht en voer de tweede Face ID-configuratiescan uit.
  6. Wanneer de tweede scan is voltooid, test je de Face ID door het mondmasker normaal te dragen om de telefoon te ontgrendelen.

    Tip: Volgens Tencent (een technologiebedrijf) werkt deze methode het beste wanneer je de telefoon eerst ontgrendeld zonder mondmasker. Hierna zou je je apparaat dan moeten kunnen ontgrendelen met een gezichtsmasker op.

Afbeelding afkomstig van Pexels

Reactie plaatsen

1 Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *