Onderkin verminderen? Met deze tips raak jij er zo vanaf!

Onderkin verminderen? Met deze tips raak jij er zo vanaf!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: bijna iedereen heeft een onderkin. Niks om je voor te schamen dus! Bij de één is ie alleen minder strak dan bij de ander en daardoor zichtbaarder. Mocht jij jezelf daar nou aan storen: gelukkig zijn er genoeg oefeningen om je onderkin te trainen en te verminderen. En die oefeningen zijn makkelijker dan je denkt. Wil jij weten hoe je binnen no-time afscheid neemt van je onderkin? Lees dan snel verder!

De onderkin: iets meer info

Wist je dat maar liefst 67% van de mensen zich irriteert aan die vervelende onderkin? We weten allemaal wat het is en hoe het eruitziet. Maar waardoor ontstaat een onderkin eigenlijk? Het antwoord is vrij simpel. Een onderkin ontstaat wanneer er zich te veel vetweefsel ophoopt onder de kin. Dit kan het gevolg zijn van gewichtstoename en overgewicht, maar het kan ook een genetische oorzaak hebben. Hebben jouw opa, oma, vader of moeder last van een flinke tweede kin? Dan kan het goed zijn dat jij hier op een dag ook mee te maken gaat krijgen. Een andere factor die niet gunstig is, is ouder worden. Helaas worden we er met de jaren niet mooier op ;-).

Je onderkin trainen: zo doe je dat!

Het trainen van je onderkin: ook wel sporten op een ander level. Wil je af van die ongewenste vetten, dan is het zaak om de spieren in je gezicht en nek te trainen. Er zijn een hoop simpele oefeningen, die jij gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt proppen, om je onderkin te trainen en afscheid te nemen van overtollige vetjes die daar flink in de weg zitten.

Bye onderkin, hi Mentos!

Kauwgom kauwen is één van die simpele oefeningen. Door kauwgom te kauwen, train je de spieren in je kaak en nek. Het kan je helpen om de huid onder je kin strakker te maken en te voorkomen dat er vetweefsel ophoopt. Dus waar wacht je nog op? Sla wat potten Mentos in en kauwen maar!

Kusjes uitdelen

Wees maar niet bang, je hoeft geen echte kusjes uit te delen. Het enige wat je hoeft te doen is je lippen te tuiten alsof je iemand een kus wilt geven. Draai je lippen rond en herhaal dit 20 keer. Je spant je spieren op deze manier aan en traint zo de spieren in je lippen, kaak en nek.

Een goede reden om je tong uit te steken

Door je tong zover mogelijk uit te steken en dit 10 seconden vast te houden, versterk je de spieren onder je kin. Herhaal dit dagelijks 10 keer en voordat je het weet, heb jij een strakke onderkin!

Zet je grootste big smile op!

Dat lachen gezond is, weten we allemaal. Behalve dat het leven een stuk leuker is als je lacht, helpt lachen je ook om de spieren in je gezicht en nek te trainen. Zet je grootste big smile op en lag zo breed als je kunt. Houd dit 10 seconden vol en herhaal ook dit weer 10 keer. Niets aan gelogen dat je met simpele oefeningen je onderkin kan trainen, toch?

3 simpele manieren om je onderkin te verminderen

Het trainen van je spieren is niet het enige hulpmiddel om van je onderkin af te komen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden! Wij delen 4 manieren waarmee jij gegarandeerd je onderkin kunt verminderen.

Gezonde voeding, duhhh

Een dubbele kin ontstaat wanneer er zich te veel vetweefsel ophoopt onder de kin. Remember? Door gezond te eten en een verantwoord eetpatroon te vinden, kun je dit vetweefsel in je lichaam verminderen. Probeer voeding met veel suikers, zouten en vet te vermijden en eet meer groenten, fruit en eiwitten. Doe bijvoorbeeld wat inspiratie op met deze gezonde borrelhapjes!

Water kun je nooit genoeg drinken

Water drinken doet het lichaam op heel veel gebieden goed. Een wondermiddel kun je wel zeggen. Zo helpt water ook je onderkin verminderen. Zorg dat je voldoende water drinkt en aan je dagelijkse portie van minimaal 8 glazen water per dag komt. Zo houd je je lichaam gehydrateerd en kan het gemakkelijker vet afbreken. Ook je onderkin-vetten dus!

Alcohol en roken? Liever niet.

Waar lachen en water drinken op heel veel gebieden gezond zijn, zijn alcohol en roken dat een stuk minder. We kunnen een hele waslijst opnoemen, maar als het op de onderkin aankomt: ook alcohol en roken kunnen bijdragen aan de vorming van vetweefsel onder de kin. Hoe meer je deze gewoonten dus vermijdt, hoe minder onderkin!

Hup, aan de slag!

Ondanks dat veel mensen dealen met een onderkin, kan het vervelend zijn en zorgen voor een gevoel van onzekerheid. Maar gelukkig zijn er manieren om ervan af te komen: bij deze weet je dat jij er zélf iets aan kunt doen. Door gezond te eten, regelmatig te sporten en de spieren in je gezicht en nek te trainen, kun je je onderkin verminderen. Stel een doel voor jezelf, neem iedere dag even de tijd voor deze simpele oefeningen en denk aan die gezonde levensstijl. Zeg voor altijd gedag tegen die overtollige onderkin-vetten: op naar een strakke onderkin!

Afbeeldingen afkomstig van: Tom Pumford & Engin Akyurd op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *