Nieuw eten proberen

Nieuw eten proberen

Wij Nederlanders eten best vaak Aziatisch, maar dat is vaak de standaard dingen, zoals nasi, bami etc. Maar iets bijzonderder eten dat uit het Oosten komt, dat wordt toch minder snel gemaakt en dus gegeten hier in Nederland.

Opkomende trends in Aziatisch eten

Er zijn een aantal opkomende trends in Aziatisch eten. Een daarvan is springrolls. Dit wordt door de Nederlanders steeds vaker gemaakt. Een springrol is eigenlijk een velletje rijstpapier met daarin gewoon alle ingrediënten die jij lekker vindt. Het is eigenlijk een soort van combinatie van loempia’s en sushi. Een rijstpapiertje is gewoon het krokante laagje van de loempia, maar dan minder krokant, omdat het niet gefrituurd wordt. Daar heeft het weer wat weg van de sushi natuurlijk. Je kunt er lekker wat zeewier of komkommer erin doen, maar ook bijvoorbeeld garnalen of gerookte zalm. Het is gewoon net wat je zelf lekker vindt. Doordat het eigenlijk erg makkelijk te maken is, wordt het steeds vaker gemaakt en gegeten in Nederland.

Onwennig eten

Aziaten staan erom bekend dat ze raar eten bereiden. Denk hierbij aan doorgestoken schorpioenen en sprinkhanen. Zodra een schorpioen gaar is zal het gif neutraliseren. Zij zullen de schorpioenen en sprinkhanen dan bereiden en opeten. Dit is iets wat in Nederland écht niet vanzelfsprekend is. Ook staan de Aziaten bekend om het feit dat ze hondensoep eten of drinken. Deze wordt pittig geserveerd daar. Daarnaast serveren ze ook bloedsoep. Dit is gemaakt van varkensbloed en eendenvlees. Dit vlees wordt op smaak gebracht door pinda’s en kruiden. Het bloed wordt opgevangen in een kom en gemengd met vissaus, zodat het niet gaat stollen. Erg rare recepten in het Oosten dus. Zo hebben zij ook een recept voor kogelvis. Een kogelvis is gevaarlijk genoeg en zelfs dodelijk genoeg voor maar liefst 30 mensen. Toch wordt hij vooral in Japan en Korea veel gegeten. Deze wordt dan bereid door een goede kok en is ook erg prijzig. Ben jij al overgehaald om eens een lekker Oosters maaltje te proeven? 😉

Afbeelding van Charles Deluvio op Unsplashed

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *