Omarm de kantoorhond en neem je hond mee naar werk!

Omarm de kantoorhond en neem je hond mee naar werk!

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker. Mensen die hun trouwe viervoeters mee naar werk nemen en laten we eerlijk zijn, je wilt dit toch ook. Vooral als jij en je partner allebei fulltime werken is het natuurlijk ook wel zo leuk voor jullie gezinshond om hem/haar niet de hele dag alleen te laten. Bovendien heeft de kantoorhond vele voordelen voor het hele bedrijf, dus lees snel verder om zo gegarandeerd je werkgever en collega’s te overtuigen. Maar voordat je daar mee kan beginnen is het ook wel zo handig om even te checken of de werkplek en je hond zelf geschikt zijn. Je wilt natuurlijk wel voorkomen dat wanneer je je hond voor de eerste keer meeneemt, die prachtige vloerkleden worden ondergepoept.  

De kantoorhond is pawsome!

Uit onderzoek is gebleken dat een kantoorhond een beestachtig goed idee is, omdat het onder andere voor een impuls aan positiviteit zorgt op de werkvloer. Of je nu een gezamenlijke kantoorhond wil voorstellen of je eigen hond mee naar werk wil nemen, laat je werkgever onderstaande redenen zien en er zal bijna geen reden zijn om (bl)af te haken!

Een hond mee naar werk is goed voor de gezondheid.

Uit onderzoek van de Universiteit van Yale is gebleken dat mensen te weinig blootgesteld worden aan microben die onze gezondheid bevorderen en weerbaar maken tegen diverse infecties en ziektes. En laat het nu net zo zijn dat honden deze microben ook met zich meedragen, zo kun je zonder maar ook iets te doen je immuunsysteem trainen.

Don’t worry, be puppy!

Een kantoorhond is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Zo zorgt een hond op de werkvloer voor minder stress en meer vrolijkheid. Kom je in contact met een hond en kijk je elkaar diep in de ogen, beeld je die scene met spaghetti uit ‘’Lady en de Vagebond’’ maar in, zal bij jou en de hond het niveau van het gelukshormoon oxytocine stijgen.

Ben je hiernaast ook in fysiek contact met de hond, bijvoorbeeld door het aaien of knuffelen, zal je bloeddruk en niveau van het stresshormoon cortisol afnemen. Zo is uit onderzoek van de Virginia Commonwealth University gebleken dat terwijl de mate van stress aan het begin van de dag gelijk was, dat in de loop van de dag het stressgevoel verminderde bij de mensen die hun hond mee naar werk hadden genomen. Terwijl het bij de overige mensen juist toenam.

Bovendien is sowieso af en toe wat anders doen dan naar je scherm kijken goed tegen werkstress, en met een hond moet je wel! De hond moet natuurlijk af en toe uitgelaten worden (de perfecte manier om collega’s wat beter te leren kennen), zal om een knuffel vragen of met je willen spelen.

Zo ziek als een hond? Zeker niet!

Stress is een van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim en aangezien een hond op kantoor dit juist vermindert zal ook het ziekteverzuim gereduceerd worden. En de hele dag vastgeplakt zitten op die bureaustoel achter je scherm is ook niet super goed voor je, dus gebruik dat uitlaatmoment dan ook voor je essentiële beweging. Vooral als je een hond hebt die zo snel is als Speedy Gonzales haal je die aanbevolen dagelijkse beweging wel. Bovendien kun je tijdens het uitlaten ook op een luchtige manier dingen bespreken met je collega’s en kan het helpen wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit om een rondje met de hond te gaan wandelen.

Zo loyaal als een hond? Dat wel!

Door je hond mee naar werk te nemen wordt je flexibeler in je werktijden aangezien je niet naar huis hoeft te haasten omdat de hond al te lang alleen is. Pawsome voor jou, maar ook voor je werkgever! Hiernaast, is het mee mogen nemen van een hond steeds meer een meerwaarde voor werkzoekenden. Bovendien zorgt een kantoorhond er ook voor dat de motivatie en betrokkenheid onder het baasje en de rest van het personeel groeit voor het bedrijf.  

De kantoorhond is pawpular!

Een kantoorhond is niet alleen maar goed voor de werksfeer, maar ook ideaal voor branding en marketing. Gebruik de charmes op social media of stuur mailtjes uit naam van de kantoorhond. Want wie kan nu die schattige puppyogen weerstaan?

Wat moet je regelen om je hond mee naar werk te nemen?

Voordat je je werkgever en andere collega’s gaat overtuigen moet je wel even kijken of je überhaupt een geschikte werkplek hebt en of je hond er klaar voor is.

Wat is een kantoorhond zonder kantoor?

Niet elke werkplek is geschikt voor een hond en daar moet je wel goed over nadenken. Dit zijn een paar punten.

Veiligheid. Kan je hond makkelijk weglopen, onder een vrachtwagen of heftruck komen of is er heel veel herrie? Of kan je hond zelf makkelijk veel schade aanrichten, doordat er veel breekbare producten te vinden zijn.

Werkgever en collega’s: Peil voorzichtig bij je werkgever collega’s wat ze er van zouden vinden als je je hond mee naar werk zou nemen. Misschien zijn ze wel allergisch of juist heel bang. En wellicht vindt je werkgever het überhaupt een verschrikkelijk idee.

Verantwoordelijkheden: Als je besluit een gezamenlijke kantoorhond te nemen dan is het wel belangrijk om één vaste baas aan te wijzen. De dagelijkse taken als op het begin een ongelukje van het mooie vloerkleed Amsterdam opruimen, kunnen jullie natuurlijk samen delen, maar het is wel zo fijn voor de hond als die een vaste slaapplek heeft.

Drukte. Het is ook niet een super goed idee om iedereen de hond mee naar werk te laten nemen. Ben je wel met meerdere honden op kantoor ga dan wanneer mogelijk in een aparte kantoorruimte zitten of introduceer een rouleersysteem.

Bereid je hond voor!

Het is wel zo belangrijk dat je hond er ook klaar voor is om mee te gaan naar kantoor. Zorg ervoor dat je hond de basiscommando’s kent en gesocialiseerd is, er zal namelijk contact zijn met diverse mensen en daar moet je hond wel tegen kunnen. Ten slotte, vergeet niet om alle benodigdheden mee te nemen. Denk aan een mand, voeder- en waterbak en favoriete speeltje zodat je hond ook zichzelf bezig kan houden.

Afbeelding afkomstig van: Kantoor

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *