Nare geuren in huis? Zo kom je er vanaf!

Nare geuren in huis? Zo kom je er vanaf!

Hoe vaak je ook schoonmaakt, onaangename geuren in je huis zijn soms gewoon onvermijdelijk. Als je kookt, leeft, en gewoon je dagelijkse bezigheden hebt, kunnen die luchtjes blijven hangen. Maar met de juiste producten kun je die vervelende geurtjes definitief verwijderen. Volg deze handleiding om af te rekenen met geuren in de keuken, waskamer en woonkamer, en zeg ze voor eens en altijd gedag.

De vuilnisbak

Soms ruikt de vuilnisbak zelf onaangenaam, zelfs als het afval dat erin zit niet stinkt. Je kunt dit probleem oplossen door wat zuiveringszout in de vuilnisbak te strooien of een deodoriserende zak of capsule in de vuilnisbak te plaatsen of aan de binnenkant van het deksel te bevestigen. Daarna is het handig om alles te besproeien met een desinfecterende spray, om bacteriën te doden en de vieze geur te verwijderen. Zo houd je je vuilnisbak fris en geurvrij.

De wasmachine

Om van een stinkende wasmachine af te komen, moet je een paar simpele stappen volgen. Draai maandelijks een heet wasprogramma, want bacteriën verdwijnen pas bij hoge temperaturen. Maak ook de rubberen ring van de deur schoon met wat warm water en afwasmiddel. Leeg en reinig ook regelmatig de afvoerfilter om de ophoping van vetluis te voorkomen. Maak de wasmiddellade schoon om zeepresten en geuren te verwijderen. Als je een nieuwe wasmachine hebt en die plastic geur ruikt, maak je dan geen zorgen – die verdwijnt vanzelf na een paar wasbeurten.

De koelkast

Er gaat niets boven de heerlijke geur van een vers bereide maaltijd, maar dat plezier kan bedorven worden als die geur vermengd raakt met restjes van de vorige dag. Om onaangename geuren te voorkomen, moet je ruikende voedingsmiddelen, zoals stinkende kazen, altijd goed verpakken en overgebleven maaltijden opbergen in luchtdichte containers. Bovendien kun je nare geuren in je koelkast en vriezer verminderen door een open doosje zuiveringszout te plaatsen.

De vaatwasser

Hoe vaak maak jij eigenlijk je vaatwasser schoon? Het is iets wat vaak wordt vergeten, maar het is belangrijk om de vaatwasser regelmatig te onderhouden voor optimale prestaties. Een handige gewoonte is om eens per maand een speciale reinigingstablet te gebruiken en een reinigingscyclus te draaien. Ook als je de vaatwasser niet dagelijks gebruikt, is het slim om vuile borden en bestek eerst af te spoelen voordat je ze in de vaatwasser plaatst. Zo voorkom je dat voedselresten zich ophopen en vieze geurtjes ontstaan. Met deze tips en stappen woon jij binnen de kortste keren in een huis dat vrij is van geurtjes!

Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *