Nagellak snel laten drogen wanneer je in tijdsnood zit

Nagellak snel laten drogen wanneer je in tijdsnood zit

Je bent eindelijk klaar met het lakken van je nagels en je kijkt trots naar wat je hebt bereikt. Er is niet gemorst en alle lagen zijn gelijkmatig aangebracht. Goed gedaan! Nu hoef je alleen nog maar lang genoeg stil te zitten om je nagellak te laten drogen. Ugh. Maar als er e-mails moeten worden geschreven, WhatsApp-jes moeten worden verzonden en Instagram-foto’s moeten worden geplaatst, kun je het je niet veroorloven om lang digitaal buitenspel te staan. Daarom hebben wij een aantal trucs verzameld om nagellak snel te laten drogen!

Breng dunne lagen aan

De nummer 1 regel om je nagellak snel te laten drogen is dunne lagen. Het is logisch: hoe dikker de laag, hoe langer het waarschijnlijk duurt om te drogen. Hoewel je misschien denkt dat het lakken van dunne, lichte lagen het hele project langer zou maken, verkort het uiteindelijk de algehele droogtijd terwijl het hetzelfde kleurresultaat biedt.

Sneldrogende topcoat

Topcoats zijn niet alleen in het leven geroepen om je nagellak langer mooi te houden. Er zijn namelijk ook varianten die je nagellak sneller laten drogen. Sommige zijn zelfs zo goed, dat jouw nagellak al naar één minuutje helemaal droog is. Klinkt geweldig!

Kies een lichtere kleur

Nagellak sneller laten drogen wanneer je in tijdsnood zit

Bepaalde factoren kunnen de droogtijd van je nagellak bevorderen. Hieronder valt de kleur van je nagellak. Als je haast hebt, wil je daarom misschien een lichtere tint voor je nagels pakken.

Nagellak snel laten drogen in de vriezer

Oké, dit gaat misschien een beetje gek klinken, maar koude lucht is echt de meeste effectieve manier om je nagellak snel te laten drogen. Ik weet dat het koud is, maar het is een geweldige truc! Houd het ongeveer 2 minuten vol. De koude lucht zal in ieder geval helpen om de toplaag van snel te laten drogen. Onthoud dat de lagen eronder misschien niet honderd procent droog zijn, dus wees nog even voorzichtig!

Koud water om nagellak snel te laten drogen

Ja, nog een koude methode! Het lijkt misschien gek, maar het is de oudste truc in het boek. Zoals we eerder hebben vermeld, helpt een koude temperatuur bij het droogproces. Voordat je begint met het lakken van je nagels, vul je een kom met ijsblokjes en koud water. Als je klaar bent met het lakken van je nagels, wacht je een minuut of twee. Vervolgens dompel je jouw nagels er ongeveer een minuutje zachtjes in. Pas op dat je nagels niet tegen de ijsblokjes aan stoten.

Pak de haardroger erbij

Kies voor deze truc een haardroger met een “koele lucht”-instelling voordat je begint met lakken. Als je klaar bent met het aanbrengen van nagellak, verras je jouw nagels met een constante stroom koele lucht. Dit werkt het beste als je de nagels met één hand lakt, de föhn gebruikt en het proces voor je andere hand herhaalt.

Gebruik sneldrogende druppels

Nagellak snel laten drogen

Het klinkt een beetje gek om nog een laag op je nagels aan te brengen, maar sneldrogende druppels laten je nagellak sneller drogen. Ze kunnen namelijk de oplosmiddelen in de nagellak opnemen zonder de kleur zelf op te lossen. Bovendien dienen de druppels ook als een barrière voor pluisjes en vuil die op de nagel kunnen komen. Handig!

Nagellak sneller laten drogen met babyolie

Babyolie, olijfolie en zelfs kookspray kunnen ervoor zorgen dat je nagels sneller drogen. Plaats de olie in een medicijndruppelaar, zodat je gemakkelijk kunt bepalen hoeveel olie je op elke nagel aanbrengt. Je hebt niet veel nodig! Als je klaar bent om je nagels te drogen, breng dan een paar druppels aan op elke nagel en blijf een minuut of twee geduldig zitten. Vervolgens veeg je het eraf met een droog stukje keukenpapier.

Heb je last van een gescheurde nagel? Ga dan eerst je gescheurde nagel repareren voordat je begint met lakken!

Meer beautytips:

Afbeelding afkomstig van deanna alys op Unsplash

Afbeelding afkomstig van Element5 Digital op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *