Microblading wenkbrauwen; dit is mijn ervaring!

Microblading wenkbrauwen; dit is mijn ervaring!

Sinds Cara Delevinge de modellenindustrie betrad wilde we allemaal haar volle wenkbrauwen. Want wauw, wat zijn die prachtig. Maar helaas hebben de meeste van ons die niet van naturen. En ik ook niet trouwens. Bijtekenen werd een dagelijkse klus waar ik een hekel aan kreeg. Daarom nam ik de beslissing voor het microbladen van mijn wenkbrauwen en deel ik graag deze spannende microblading ervaringen!

Wat is microblading?

Microblading is een proces waarbij kleine krasjes in het oppervlak van je huid worden gemaakt. Deze worden gevuld met pigment waardoor je fijne, realistisch ogende wenkbrauwharen krijgt. Het is een heel nauwkeurig proces waarbij de beste vorm voor jouw gezicht wordt gecreëerd. Het is dan ook een totaal op maat gemaakte aanpak voor elke klant.

Wat is het verschil tussen microblading, powderbrows en tatoeëren?

Om te beginnen zijn zowel microblading als powderbrows vormen van semi permanente make-up. Dit betekent dat ze – in tegenstelling tot tattoos die eeuwig zichtbaar zijn – gemiddeld 1 tot 3 jaar meegaan. Aangezien je wenkbrauwen op je gezicht zitten, is het verstandig om te kiezen voor een semi permanente optie. Als je niet tevreden bent of van gedachten verandert is de weg terug gemakkelijker. Daarnaast geeft zowel microblading als powderbrows je een veel natuurlijkere wenkbrauw.

Maar wat is dan het verschil tussen microblading en powderbrows?

Terwijl microblading realistisch ogende haartjes in de wenkbrauwlijn creëert, helpt powderbrows je om een meer gepoederde look te krijgen. Hierdoor geven powderbrows je een zachte make-up look en zijn de wenkbrauwen over het algemeen wat strakker.

Naast dat je het gewenste resultaat mee moet nemen in je beslissing, moet je ook kijken naar je huidtype. Microblading wordt niet geadviseerd indien je een vette huid hebt. De kans op snelle vervaging is dan groot. Hiernaast wordt het zetten van wenkbrauwen door middel van microblading door sommige als pijnlijk ontvangen, terwijl dat bij powderbrows niet het geval is.

Mijn ervaringen met microblading

Ik heb er ongeveer een jaar over gedaan om te kiezen tussen microblading en powderbrows en om daarbij een goede salon te selecteren. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op microblading, omdat ik natuurlijk ogende wenkbrauwen wilde en heb ik de behandeling laten uitvoeren bij Amsterdam Brow Studio. Goed onderzoek doen naar een salon is echt essentieel. Hoewel het om semipermanente make-up gaat, is het toch minimaal een jaar zichtbaar en wil je het lot van je wenkbrauwen niet bij de eerste beste neerleggen. Kijk daarom goed naar jaren ervaring, certificaten, foto’s van eerdere klanten en recensies. Je krijgt waar je voor betaald, dus je kunt beter iets meer betalen en blij zijn met het resultaat, dan andersom.

Hoe gaat het proces?

Afhankelijk van de salon die je kiest kom je eerst op intake voordat je een behandeling inplant, of zit deze intake bij de behandeling inbegrepen. Bij mij de tweede optie het geval. Dit vond ik alleen maar fijn, aangezien ik helemaal vanuit Breda naar Amsterdam moest. Ik heb van tevoren al mijn vragen via de telefoon gesteld, zodat ik er niet voor niets naartoe zou gaan.

Tijdens de intake wordt er gekeken of je huidtype geschikt is voor de behandeling en wordt het microblading proces in detail uitgelegd. Je kunt eventueel wat foto’s laten zien van het gewenste resultaat. Bijvoorbeeld foto’s van hoe je je wenkbrauwen normaal gesproken tekent of afbeeldingen van mensen die hun wenkbrauwen al hebben laten microbladen.

Vervolgens neem je plaats in de stoel en worden jouw wenkbrauwen getekend volgens de Golden Ratio. Op die manier passen je wenkbrauwen perfect bij je gezicht. De wenkbrauw specialist laat je meekijken en samen passen jullie het pigment en de vorm van de brows aan tot dat je tevreden bent. Hierna worden de haartjes gezet en de nazorg besproken. De totale behandeling duurde bij mij iets langer dan drie uur.

Na ongeveer zes weken kom je terug voor een vervolgbehandeling. Niet alle haartjes zullen de eerste keer goed blijven zitten en deze worden dan opnieuw gezet. Je kunt de vorm en kleur nog grotendeels aanpassen tijdens de tweede behandeling, dat gaf mij een fijn gevoel. Indien je niet tevreden bent zijn er dus nog oplossingen!

De nazorg

Je microblading specialist zal je duidelijke uitleg geven over de nazorg, maar dit deel is superbelangrijk, dus wij doen het ook alvast. Je wenkbrauwen mogen een week na je afspraak niet nat of zweterig worden. Dat betekent dus uitkijken onder de douche en niet sporten. Je dient de eerste week speciale zalf op je wenkbrauwen te smeren en je mag absoluut niet aan de korstjes plukken.

Korstjes? Ja, die zul je krijgen. Er ontstaan korstjes op je wenkbrauwen en deze zullen er vanzelf afvallen. Hierbij lijkt het alsof je nieuwe wenkbrauwen ook vervagen, maar deze komen na twee weken langzaam terug. Ik hoor je denken, “wat een proces!” Dat is zeker zo, maar als je het mij vraagt, is het de moeite volledig waard!

Is microblading pijnlijk?

De enige reden waarom bleef twijfelen tussen microblading en powderbrows was omdat het eerste best pijnlijk kan zijn. Tenminste, dat las ik online. Dus ik heb van tevoren een paracetamol ingenomen en de microblading specialist bracht verdovende zalf aan. In het begin voelde ik niets, het geluid is eigenlijk het meest storend. Aan het einde van de sessie werd het gevoelig en voelde het ongemakkelijk aan – maar niet pijnlijk. Het viel dus écht mee!

Hoelang blijft microblading zitten?

Microblading blijft meestal 1 tot 3 jaar zitten, afhankelijk van je huidtype en hoe goed je het verzorgt. Ga je bijvoorbeeld vaak onder de zonnebank? Dan zullen je nieuwe haartjes sneller verdwijnen. Zorg wel dat je terug gaat voor je vervolgbehandeling na vier tot acht weken om het gewenste eindresultaat te halen. Indien je dit doet, heb je normaal gesproken de eerste 12 maanden geen touch-up meer nodig.

Microblading kosten

Mijn behandeling kostte 300 euro inclusief nabehandeling. Dit is ongeveer de gemiddelde prijs voor zowel microblading als powderbrows. Bij sommige salons ben je minder kwijt, en bij andere lopen de prijzen op tot wel 1000 euro. Zoals ik eerder aangaf moet je goed onderzoek doen naar de salon en op je gevoel af gaan. Indien je je toch niet fijn voelt bij de persoon die je hebt uitgekozen, annuleer de behandeling. Je wilt écht geen mislukte wenkbrauwen, dan maar geen Cara Delevinge look.

Zo, ik hoop dat deze microblading ervaringen je helpen om de juiste keuze te maken voor jou. Heb ik je vraag niet beantwoord? Stel hem dan hieronder in de opmerkingen!

Afbeeldingen komen van Garin Chadwick op Unsplash en eigen beheer

Reactie plaatsen

4 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *