Met deze stappen kun je een eigen tas maken

Met deze stappen kun je een eigen tas maken

Het zelf ontwerpen en maken van tassen en rugzakken is de laatste tijd helemaal in. Het is een superleuke manier om creatief bezig te zijn en je verbeelding de vrije loop te laten. Zo kun je tassen maken die perfect passen bij de laatste mode. Of je nu een eigen schoudertas, boodschappentas, rugzak, strandtas, schooltas, laptoptas, kindertas, fietstas, breitas of etui wilt, je kunt het helemaal naar jouw smaak doen. Maar hoe begin je aan het maken van je eigen tas? Hier is een stappenplan van Leatherbox. Laat je inspireren!

Stap 1: Idee en ontwerp

Het start met een idee. Bedenk eerst wat voor tas je wilt maken. Ga je voor een handige schoudertas, een grote boodschappentas of misschien een stevige rugzak? Bedenk je goed waarvoor je de tas gaat gebruiken en wat je erin kwijt wilt. Daarna kun je jouw idee gaan uittekenen, denk hierbij aan hoe groot hij moet zijn, welke vorm je leuk vindt en of je extra vakjes of delen aan de tas wilt toevoegen.

Stap 2: Stoffen kiezen

Nu is het tijd om de stof voor je tas uit te zoeken. Kies voor stevige materialen zoals katoen, canvas, polyester of nappaleer. Die houden het goed uit en kunnen het gewicht dragen. Er zijn ook allerlei mooie en duurzame stoffen zoals U-circular, Tencel, en Ecovero. Kies een stof die past bij wat je mooi vindt en hoe je de tas gaat gebruiken.

Stap 3: Accessoires en versteviging

Je hebt niet alleen stof nodig, maar ook allerlei extra’s om je tas af te maken. Denk aan handvatten, een stevige bodem, sluitingen zoals magneetjes of ritsen en misschien zelfs wat versieringen zoals studs of strassteentjes. Deze dingen maken je tas niet alleen handiger, maar ook persoonlijker en unieker. Gebruik ook iets van versteviging, zoals plakkatoen of plakvlies, zodat je tas mooi in vorm blijft en stevig is.

Stap 4: Aan de slag!

Nu je alles bij elkaar hebt, kun je beginnen met het maken van je tas. Start met het uitknippen van de stof volgens je ontwerp en patroon. Let goed op dat je alles netjes en correct uitknipt. Daarna ga je de stukken stof aan elkaar naaien, en de versteviging en extra’s zoals ritsen of handvatten bevestigen. Doe rustig aan en besteed aandacht aan elk detail, en check tussendoor of alles gaat zoals je wilt.

Stap 5: Voering toevoegen (optioneel)

Je zou zelfs een voering in je tas kunnen maken. Dat ziet er niet alleen mooi en professioneel uit, maar maakt je tas ook sterker. Kies een gladde, dunne stof zoals satijn, viscose, of polyester. Meet de binnenkant van je tas goed op voordat je de voering knipt en vastmaakt. Naai de voering netjes vast aan de binnenkant van de tas, let op dat alle randjes goed vastzitten, en klaar is je tas!

Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *