Met deze bruiloft ideeën wordt het een onvergetelijke dag!

Met deze bruiloft ideeën wordt het een onvergetelijke dag!

Het gaat dan nu toch gebeuren. Je gaat trouwen. En of je hier nu al van kleins af aan over hebt gedroomd of dat je nooit had gedacht te gaan trouwen, het blijft toch wel iets bijzonders. En dat wil je dan natuurlijk ook zo goed mogelijk vieren. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we een paar leuke bruiloft ideeën voor je op een rijtje gezet om er een onvergetelijk bruiloftsfeest van te maken. Ga er dus maar eens goed voor zitten en laat je inspireren!

Save the Date!

bruiloftsfeest

Het is al moeilijk om een datum te prikken voor een vriendinnen uitje waarop iedereen aanwezig kan zijn, laat staan voor een bruiloft. Natuurlijk wil je wel het liefst dat alle uitgenodigde gasten ook op jullie bruiloft aanwezig kunnen zijn. En dan is het belangrijk om echt op tijd te laat weten wanneer het bruiloftsfeest zal plaatsnemen. Een ‘save the date’ kaart is dan de perfecte oplossing. Deze kaart is namelijk puur bestemd om jullie trouwdatum bekend te maken, zodat de genodigden deze datum kunnen vrijhouden in hun agenda’s.

Vermeld naast de datum ook jullie (e-mail)adres en telefoonnummer op de kaart, zodat ze kunnen reageren en vermeld ook dat de officiële uitnodiging nog zal komen om zo verwarring te voorkomen. Stuur de kaart ongeveer een jaar van tevoren, je kunt namelijk nooit te vroeg zijn.

Making Memories

bruiloft ideeën

Een bijzondere dag als je bruiloftsfeest wil je natuurlijk laten vastleggen, zodat je al die herinneringen er niet alleen mentaal, maar ook fysiek nog eens bij kan pakken. En dat kan natuurlijk op diverse manieren. Zo kun je namelijk een trouwfotograaf inhuren die de gehele dag of een bepaald deel al die bijzondere momenten voor je vastlegt. Het mooiste is om verschillende momenten op de dag uit te kiezen, om zo de gehele sfeer van het feest vast te pakken.

Je kunt natuurlijk ook de gasten aan het werk zetten, door polaroidcamera’s op de tafels te leggen, waardoor er echt unieke letterlijk tastbare herinneringen zullen worden gecreëerd. Een ander leuk idee is de photobooth. Zo kunnen er twee stuks worden uitgeprint, waarvan er één voor de gasten is en de andere in het gastenboek kan met een leuke tekst erbij.

Entertainment ideeën voor je bruiloft

bruiloftsfeest

Een goed feest is natuurlijk niets zonder goed entertainment. Dus laat iedereen versteld staan met een onvergetelijk optreden. Van een originele openingsdans tot goocheltrucs en van comedy tot oriëntaalse danseressen, het maakt allemaal niet uit. Na zo’n verpletterende indruk is het natuurlijk tijd om met zijn allen los te gaan op de dansvloer. En tenzij je een echte held op hakken bent, vergeet dan niet om een extra paar schoenen mee te nemen.

Net als op elk feest, zullen ook jouw gasten genoeg verzoekjes hebben, dus kun je leuke kaartjes laten drukken in de stijl van jullie bruiloft waarmee ze liedjes kunnen aanvragen. Tegenwoordig met Spotify heeft een DJ bijna alle mogelijk muziek wel bij zich. Je kunt hier natuurlijk wel een beetje de regie inhouden door bepaalde nummers of genres uit te sluiten. Bang voor geluidsoverlast? Wat dacht je dan van een silent disco. Dit is niet alleen super leuk, maar zorgt er ook nog eens voor dat gasten met elkaar kunnen blijven praten en dat degene die echt los willen gaan de silent disco kunnen bezoeken.

Gevulde maagjes om op te dansen

bruiloft ideeën

Na al dat dansen kunnen de meeste gasten, en jij waarschijnlijk ook, wel eens trek kunnen krijgen. En dan zijn er wel een paar opties waarmee je je gasten super blij kan maken. Een echte eyecatcher, en zeker niet alleen voor kinderen, is de Candy Bar. Al die heerlijke zoeterij, het water loopt mij nu al in de mond. Al die suikers zijn perfect voor om tussen het dansen door, de energie bij te vullen.

Of wat dacht je ervan om een lekker late night snack te halen bij een foodtruck? Of een cocktailbar met de bride en groom special. En het vult misschien de maag niet helemaal, maar maakt de voetjes wel wat soepeler. Ook belangrijk bij het dansen natuurlijk.

Bedank je gasten met deze bruiloft ideeën

bruiloftsfeest

Wil je na afloop je gasten bedanken voor een geslaagd bruiloftsfeest, dan hebben we wel een paar leuke ideeën voor je. Wat dacht je van een zakje met ‘’mint to be’’ pepermuntjes? Of de waarschijnlijk broodnodige antikaterkit. Ook leuk is een gepersonaliseerde flesopener of een lekker zakje snoep uit de Candy Bar.

Afbeeldingen afkomstig van: Edward Eyer op Pexels en Ricardo Moura, Devi Ferdaus, Bernie Almanzar, Arturo Rey en Insung Yoon op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *