Meer privacy in de tuin? Lees onze tips

Meer privacy in de tuin? Lees onze tips

Als je ervoor wilt zorgen dat niemand naar binnen kan kijken en je meer privacy in je tuin wilt hebben, zijn er veel verschillende manieren om dat te doen. We hebben een lijst met tips gemaakt om je tuin af te schermen.

Kies voor een schutting

Een schutting van composiet is handig om te voorkomen dat mensen in je tuin kunnen kijken, maar het kan er ook een beetje saai uitzien. Daarom is het een goed idee om er wat groen bij te plaatsen. Klimplanten zijn hiervoor perfect. Een type hekwerk dat ook goed werkt, is de dubbelstaafmat hekwerk. Dit soort hekken wordt steeds populairder, vooral bij nieuwbouwhuizen. Het hekwerk ziet er modern uit en is ook nog eens veilig. Omdat de openingen tussen de staven smal zijn, is het moeilijk om eroverheen te klimmen. Deze schutting met klimplanten biedt niet alleen privacy, maar biedt ook meer bescherming tegen inbraak.

Bomen planten

Je kunt dus een houten schutting kopen, maar er zijn ook groene alternatieven. Met bomen kun je de inkijk van buitenaf  in je tuin bijvoorbeeld veel minder maken. Dit is vooral handig als er hogere gebouwen rondom je tuin staan en een schutting niet genoeg privacy geeft. Je kunt groenblijvende bomen kiezen, zodat je het hele jaar door extra privacy hebt. Je kunt ook een groenblijvende boom op een slimme plek planten, zodat je zo vrij mogelijk kunt zitten, en daarnaast bomen kiezen die in de herfst mooie kleuren hebben en in het voorjaar bloeien. Zet de bomen niet alleen langs de randen van je tuin, maar bijvoorbeeld ook bij je tuinset of zitplek.

Een overkapping

Met een overkapping maak je een plek waar je zelfs als het slecht weer is kunt zitten. Het zorgt er ook voor dat je niet gezien wordt. Je kunt de overkapping op verschillende plekken in de tuin zetten. Ten eerste kan het dienen als een extra stukje van je huis. Kies dan voor een overkapping die aan het huis vastzit. Als je een grote tuin hebt of als je het zicht in de tuin wilt verbergen, kun je de overkapping in het midden van de tuin plaatsen. Een andere goede optie is achterin de tuin, eventueel samen met een schuur of een deur in de schutting.

Schans of gaaskorven

Schans- of gaaskorven zijn een andere keuze om snel privacy te krijgen. Het zijn metalen korven in de vorm van een muur waarin je stenen, boomschors of ander materiaal kunt stoppen. Een groot voordeel van schanskorven is dat ze weinig onderhoud nodig hebben, in tegenstelling tot een haag. Ze worden meestal niet gebruikt voor een lange omheining, maar eerder op bepaalde plekken geplaatst.

Een afscheiding

Een groene afscheiding is een populaire keuze om meer privacy te krijgen in je tuin. Dit betekent dat je coniferen en taxusboompjes gebruikt om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken. Het is belangrijk om te weten dat een groene afscheiding veel onderhoud nodig heeft. Hoeveel onderhoud hangt af van de planten die je kiest. Denk na over hoe vaak je de haag moet snoeien en wat er nodig is om deze mooi te houden. Beslis dan of je bereid bent om hier moeite in te steken.

Pergola

Veel mensen vinden het vervelend dat hun buren vanaf de bovenverdieping naar beneden kunnen kijken en alles kunnen zien wat er in hun tuin gebeurt. Dat kan heel onprettig zijn. Het is meestal niet moeilijk om een afscheiding te maken tussen de tuinen, maar het verminderen van inkijk van bovenaf is lastiger. Gelukkig is er een oplossing. Wat vind je van een constructie van hout of metaal waar je klimplanten op laat groeien? Je zou een pergola kunnen combineren met wat klimplanten. Dit is zowel functioneel als mooi. Er zijn dus genoeg opties om meer privacy te creëren. Waar ga jij voor?

afbeelding van pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *