Overvolle make-up tafel? Make-up opbergen doe je zo!

Overvolle make-up tafel? Make-up opbergen doe je zo!

Je trekt ’s ochtends je badkamerkastje open en de make-up puilt eruit. Je bent je aan het opmaken voor dat leuke feestje en je hebt de perfecte look voor ogen, maar je kunt net die ene oogschaduw niet vinden. Je zou toch zweren dat je je favoriete lippenstift weer had gehaald? Komt een van deze situaties (of allemaal, no judgement) je bekend voor? Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor make-up opbergen en organiseren. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Of je nu al je make-up in de badkamer bewaart en daar een beetje overzicht wilt of een beetje hulp en wat ideeën nodig hebt voor je make-up tafel, met onderstaande tips raak je noot meer je eyeliner kwijt!

Get organised!

Make-up opbergen kan als je iemand bent met heel veel make-up best wel een klus zijn. Door de hoeveelheid kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. En voordat je je make-up tafel kan inrichten met al je mooie ideeën is het wel zo handig om te weten hoeveel je hebt.  Volg daarom onderstaande stappen en je zult in vervolg nooit meer hoeven te zoeken naar een eyeliner in een mascaraberg.

De categorie is…

Trek dat badkamerkastje open en laat al die make-up er maar uit rollen. Haal ook alle lades, tassen en jaszakken leeg en leg het neer op tafel. Nu kun je beginnen met het categoriseren! Deel het bijvoorbeeld eerst op in een bredere categorie als gezichtsmake-up en daarna in subcategorieën zoals foundation, poeder en blush.

Nu je al je oogschaduw, nagellak, kwasten en lippenstift apart hebt liggen ga het ook eens goed uitzoeken. Gebruik je een bepaalde lipgloss nooit? Kijk dan of je iemand anders er blij mee kan maken. Misschien zitten er nog wel lege mascara’s tussen. Gooi ze weg! Je zult zien dat je voorraad waarschijnlijk al wat geslonken is. Zo wordt het make-up opbergen ook meteen wat makkelijker.

Make-up opbergen. Begin met je dagelijkse make-up!

Verzamel alle producten die je dagelijks gebruikt, zodat je ’s ochtends, maar naar één plek hoeft te grijpen. Dit zal er voor iedereen anders uitzien, maar denk hierbij aan de basic items als foundation, poeder en mascara. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een make-up organiser, een glazen pot of een etagère. Berg de rest van je make-up op per categorie.

Hou het overzicht door je make-up transparant op te bergen.

Berg je make-up niet op in toilettasjes en laat het ook niet in de verpakking want hierdoor kun je al snel het overzicht verliezen. Een toilettas is namelijk net een grabbelton en in plaats van dat je het winnende lootje eruit haalt, eindig je vaker met de verkeerde oogpotlood. En verpakkingen zorgen er eigenlijk alleen maar voor dat je een extra handeling moet uitvoeren om die mascara voor gevoelige ogen te gebruiken.

Ideeën om je make-up tafel in te richten!

Heb je alles georganiseerd en ben je klaar om je make-up tafel te gaan inrichten, maar wil je niet dat het een zooitje wordt? Wij hebben wel een paar ideeën om je een handje verder te helpen.

Zorg voor genoeg opbergruimte!

Blik een werp op je georganiseerde make-up verzameling en stel jezelf de vraag of je make-up tafel wel genoeg opbergruimte heeft. De truc is om eigenlijk meer opbergruimte te hebben dan dat je spullen hebt. Zo kan het nog meegroeien wanneer je hoogstwaarschijnlijk je collectie gaat aanvullen. Koop daarom liever een extra kastje dan dat je je lades gaat vol proppen. Heb je te maken met een kleine ruimte probeer dan eens klein ladekastje op wielen en gebruik ladeverdelers.

Priority lane!

Je wil natuurlijk je make-up tafel wel mooi aankleden en het overzichtelijk houden, dus zorg dat alleen de meest belangrijke spullen op de kaptafel komen te liggen. Dit zijn natuurlijk als eerder gezegd de producten die je dagelijks gebruikt en bij elkaar houdt in bijvoorbeeld een mooie glazen pot. Het mooiste is wanneer je een glazen pot gebruikt waar je items voor de helft of een kwart er boven uitsteken. Een tip voor je kwasten is om deze in potten te zetten waar je decoratiezand of stenen in hebt gedaan. Zo blijven niet alleen je kwasten rechtop staan, maar het ziet er ook nog eens super leuk uit!

Parfum zit vaak in prachtige flesje, dus dan is het jammer om deze niet uit te stallen. Heb je er nu heel veel? Zet dan alleen je favorieten op een schaal of etagère op je make-up tafel en gebruik een kruidenrekje om de rest van de flesjes in te zetten. Berg de rest van je make-up op in de lades en verdeel dit in categorieën. Bewaar bijvoorbeeld in de eerste lade foundation, poeder en blush en in de lade daaronder oogschaduw, mascara en eyeliner. Zo zal je alles gegarandeerd super snel kunnen vinden.

Afbeelding afkomstig van: PNW Production op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *