Dit zijn de leukste kinderfilms op Netflix!

Dit zijn de leukste kinderfilms op Netflix!

Het is zaterdagavond en je zit er helemaal klaar voor met bakken popcorn, chips, misschien nog een gezonde avond snack (is goed voor je!) en bekertjes gevuld met lekker drinken. De haartjes zijn nog nat van de douche en iedereen zit lekker knus in zijn pyjama op de bank onder een dekentje. Je bent helemaal klaar voor de filmavond. Maar wacht, je hebt nog geen film gekozen! Geen paniek,  je hoeft nu niet heel Netflix door te spitten voor leuke kinderfilms want dat hebben wij al voor je gedaan. Dit zijn een paar van de leukste kinderfilms op Netflix. PS: Ook super als je je kinderen bezig wilt houden zodat jezelf eindelijk eens dat boek kan openslaan.

Pak je paraplu er maar bij!

Flint is nou niet echt bepaald succesvol met zijn uitvinden, maar wanneer in zijn vissersdorpje erop eens niets anders meer te eten is dan sardientjes komt daar verandering in. Hij bouwt namelijk een machine waardoor water in voedsel verandert. Als deze machine in een wolkenpartij belandt regent het letterlijk voedsel. Snoepjes, pizza en natuurlijk spaghetti met gehakballen vallen uit de lucht. Maar dan gaat het mis en valt er veel te veel eten uit de lucht. En vond je deze film leuk dan heb je meteen een film voor de volgende keer want het vervolg staat ook op Netflix. Het regent gehaktballen is geschikt voor alle leeftijden.

Gangster kinderfilms op Netflix? Ja zeker, de Boskampi’s.

Wanneer puber Rik Boskamp samen met zijn onhandige vader verhuist geeft hij zichzelf een nieuw imago om op zijn nieuwe school niet weer gepest te worden. Zo laat hij iedereen denken dat hij de zoon is van een echte maffiose en dat ze niet moeten spotten met de Boskampi’s. Dit natuurlijk met alle gevolgen van dien. Hiernaast zit de film vol met verwijzingen naar klassieke misdaadfilms, dus misschien herken je wel iets. De Boskampi’s is het meest geschikt voor de leeftijd 7-11 jaar.

Beertje Paddington 1 én 2!

Waarschijnlijk ben je er zelf mee opgegroeid en ruim 50 jaar na de verschijning van het eerste boek kreeg dit aandoenlijke Britse beertje zijn eigen film. In het eerste deel van deze twee kinderfilms op Netflix reist deze onhandige beer van Peru naar Londen om daar een huisje te zoeken, helaas gaat dat toch iets moeilijker dan gedacht en wordt hij intussen ook nog eens achternagezeten door een dierenopzetter. Gelukkig wordt hij opgevangen door de familie Brown.

In het tweede deel wil Paddington een prachtig antiek boek kopen voor de verjaardag van zijn lieve tante Lucy, maar dit wordt wel erg moeilijk als hij wordt beschuldigd van diefstal en in de gevangenis beland. En nog beter nieuws! Er zijn plannen voor een derde film. Paddington is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderfilms op Netflix zijn voor iedereen!

In deze dystopische toekomst moet iedereen grijs dragen en worden ‘lelijke’ kinderen afgevoerd naar een zogenaamd opfriskamp. Wanneer Paul, een jongen met flaporen, dit ook overkomt weet hij te ontsnappen en komt hij met twee vrienden in verzet. Zo plant hij een revolutie met alle kinderen die om hun uiterlijk worden bespot. Een leuke film met een belangrijke boodschap over discriminatie. De club van lelijke kinderen is geschikt voor alle leeftijden.

Brammetje Baas

Brammetje Baas is een zevenjarige jongen met een levendige fantasie en bengelbenen die heel veel zin heeft om naar groep drie te gaan om daar hopelijk Chinees te leren. Maar wanneer hij zijn nieuwe meester, P. Vis, tegenkomt raakt die hoop snel vervlogen. En dan willen zijn ouders ook nog eens dat hij zich aanpast zonder dat hij zijn enthousiasme verliest. Brammetje Baas is het meest geschikt voor de leeftijd 4-8 jaar.  

Achtste-groepers huilen niet bij kinderfilms op Netflix, maar bij deze wel!

Akkie is een enthousiaste en stoere meid die gek is op voetbal, net als haar klasgenoot Joep, een nogal chagrijnige jengelkop, met wie ze voortdurend ruzie heeft. Maar op een dag wordt Akkie ziek en blijkt ze leukemie te hebben. Hierdoor zal ze misschien het voetbaltoernooi missen en dan bedenkt Joep een super plan voor haar. De zakdoekjes zul je echt nodig hebben. Achtste-groepers huilen niet is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Pas maar op tijdens de volle maan bij deze kinderfilm op Netflix!

In deze verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon verandert Dolfje op de nacht van zijn zevende verjaardag in een weerwolf. Hier is die helemaal niet blij mee want hij wil helemaal niet anders zijn en is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Daarom doet hij alles om koste wat kost zijn geheim te bewaren, maar dat is nog niet zo makkelijk! Dolfje Weerwolfje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Afbeelding afkomstig van: Georgia Vagim op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *