Leuke activiteiten in Nederland? Wij delen 10x toffe bucketlist ideeën!

Leuke activiteiten in Nederland? Wij delen 10x toffe bucketlist ideeën!

Ons kikkerlandje mag dan wel klein zijn, maar dat er genoeg te beleven is, is een ding dat zeker is! Er zijn onwijs veel leuke activiteiten in Nederland te doen. Activiteiten waarvan jij misschien niet eens wist dat ze bestonden of dat het überhaupt mogelijk was in Nederland. Hoogste tijd dus om jullie wat inspiratie te geven, door de tofste bucketlist ideeën te delen. Prepare yourself, want deze leuke activiteiten in Nederland wíl je doen!

10x leuke activiteiten in Nederland

Met deze toffe bucketlist ideeën ga jij je voorlopig zeker niet vervelen in Nederland! Klaar voor wat inspiratie? Daar komen ze dan…  10x leuke activiteiten in Nederland!

Luchtballonvaart: de ultieme bucketlist droom

Vanuit een luchtballon – hoog in de lucht – genieten van een waanzinnig uitzicht onder je. Een once-in-a-lifetime experience, niet?! Zeker als je dit ook nog eens tijdens de zonsopgang of zonsondergang kunt plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden in Nederland! Er zijn veel verschillende opties om een ballonvaart voor 2 personen te boeken. In het prachtige Friesland bijvoorbeeld, de Utrechtse heuvelrug of de Veluwe.

Adrenaline-kick? Ga skydiven!

Uit een vliegtuig springen: het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Wat wel zeker is, is dat het een unieke ervaring is, die niet in woorden is uit te drukken! Ben je op zoek naar een adrenaline-kick of ultieme spanning? Wil je uit je comfortzone stappen of misschien wel je grootste angst overwinnen? Go for it! Skydiven is een ervaring die je nooit zult vergeten. Good to know: op Texel vind je de hoogste skydive van Nederland.

bucketlist ideeen

Leuke activiteiten in Nederland? Genieten van een wolbad!

Een wolbad? Een wolbad ja! Het kan op Texel, waar je jezelf volledig kunt onderdompelen in de schapenwol. In het kader van “een keer iets anders”, is dit een absolute aanrader! Nog niet gezegd hebbende dat het wolbad ook goed is voor je spieren en gewrichten, het afvalstoffen scheidt, het je huid zachter maakt én het zorgt voor ontspanning. Win-win-win dus!


Wandelen met alpaca’s

Geen schapen, maar alpaca’s. En voor alpaca’s hoef je echt niet helemaal naar Peru. Wandelen met deze leuke beesten kan namelijk ook in Nederland! In Sassenheim bijvoorbeeld, Vorstenbosch, Wilhelminaoord of Sweikhuizen. Maar ook Zeeland is een toffe optie, waar je een strandwandeling met alpaca’s kunt maken!

Het Pieterpad

Hét langste wandelpad van Nederland van maar liefst 498 kilometer lang. Wil je het Pieterpad helemaal uitwandelen? Reken dan op zo’n 26 dagen! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één of meerdere etappes aan te doen. En een andere leuke optie is het Pieterpad fietsen, want dat is tegenwoordig ook mogelijk!

Iets nieuws leren? Go kitesurfing!

Wereldwijd zijn er genoeg prachtige plekken waar je kunt kitesurfen. Gelukkig is Nederland daar ook een onderdeel van! Onze Noordzee mag dan misschien niet zo mooi zijn, maar het is wel een perfecte plek om te leren kitesurfen. Neem bijvoorbeeld een les in Zandvoort of Noordwijk. Wie weet het begin van een nieuwe verslaving! Kun je daarna altijd nog een poging wagen in het buitenland.

Wadlopen: één van de leukste activiteiten in Nederland!

Als we het hebben over leuke activiteiten in Nederland, is wadlopen er één die zeker niet op dit lijstje mag ontbreken. Wadlopen is een unieke ervaring, terwijl de gemiddelde Nederlander het nog nooit heeft gedaan. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen dus! Loop tijdens eb urenlang over de zandbanken en geniet van de prachtige natuur.

De Nijmeegse Vierdaagse: durf jij het aan?

Bucketlist ideeën? Voeg daar zeker het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse aan toe! Een groots, jaarlijks terugkerend, evenement waarbij je vier dagen lang 30, 40 of zelfs 50 kilometer per dag wandelt. Maar het is veel meer dan wandelen: er hangt een sfeer waar je u tegen zegt met volop gezelligheid, muziek en supporters. Een unieke beleving die je nooit zal vergeten!

leukste activiteiten nederland

Leuke activiteiten in Nederland voor de… DURFALS!

Bungeejumpen vanaf de 60 meter hoge toren op de Pier in Scheveningen, abseilen vanaf de Euromast in Rotterdam, de hoogste kerktoren van Nederland – de Domtoren – beklimmen of schommelen op de 100-meter hoge schommel (de hoogste van Europa!) boven Amsterdam. Geen romantische date ideeën, maar de ultieme bucketlist ideeën voor de durfals onder ons! Staan ze bij jou al op de lijst?

Op ontdekkingstocht met een e-chopper

Geen scooter, geen step, maar een e-chopper! Ook wel een combinatie van de scooter en step: elektrisch én milieuvriendelijk. Een (bromfiets)rijbewijs is wel een vereiste. Ga de omgeving verkennen op de e-chopper en geniet van de prachtige natuur om je heen. Misschien wel één van de tofste manieren om op ontdekkingstocht te gaan in eigen land!

Afbeeldingen afkomstig van: Aaron Burden, Kamil Pietrzak en Bakjepleur op Unsplash.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *