Lesbische films en series; de beste op Netflix in 2021

Lesbische films en series; de beste op Netflix in 2021

Netflix heeft de afgelopen jaren onze huizen overgenomen en ons eindeloos entertainment gebracht dat binnen handbereik ligt. Door de groeiende populariteit van streamingsdiensten, zien we meer dan ooit tevoren dat queer vrouwen vertegenwoordigd worden in film en televisie (lees hier: wat is queer). Om jou tijd te besparen bij het doorzoeken van alle mogelijke opties, hebben we een lijst samengesteld met de beste lesbische films en series die je op Netflix kunt streamen in 2021.

De beste lesbische films op Netflix

Oké, laten we beginnen met de beste lesbische films op Netflix. In al deze films is het lesbische personage of de verhaallijn extreem prominent aanwezig, maar ook erg goed. Dus als je deze films nog niet hebt gezien, voeg ze dan meteen toe aan je kijklijst.

Blue is the Warmest Colour

Lesbische films Netflix - blue is the warmest colour

Als winnaar van de prestigieuze Gouden Palm, is Blue is the Warmest Colour een prachtig verhaal over twee jonge vrouwen die verliefd worden. Deze lesbische film is waarschijnlijk de beroemdste en meest controversiële die ooit is gemaakt. Velen hadden kritiek op de film door die onvergetelijke seksscène van 10 minuten. Toch vonden wij deze film ongelooflijk sensueel en herkenbaar. Hij volgt namelijk de relatie van Adele en Emma tot in de vroege volwassenheid en het is een pijnlijke maar mooie weergave van eerste liefde.

Carol

Lesbische films Netflix - carol

Het is kerst in de jaren ’50 en Therese, een jonge fotograaf, werkt in en warenhuis in New York City wanneer de rijke Carol haar aandacht trekt. Een vergeten handschoen geeft Therese reden om Carol weer te zien, en vanaf daar groeit hun aantrekkingskracht. Naarmate hun band sterker wordt, wordt het ingewikkelder wanneer Carol besluit haar man te verlaten. De verboden affaire zorgt voor een achtbaanrit van emoties. We vinden het dan ook niet zo gek deze lesbische film zes keer is genomineerd voor een Oscar.

Blush

Lesbische films Netflix - blush

De Israëlische film Blush is donkerder dan de naam doet vermoeden en gaat over een jonge vrouw die verliefd wordt op haar vrijgevochten klasgenoot. Hoewel het begint met wilde, zorgeloze momenten in Tel Aviv, groeit hun relatie gespannen vanwege sociale vooroordelen en tegenstand van conservatieve ouders.

The Half of It

Lesbische films Netflix - the half of it

Deze lesbische film is een Netflix-original uit 2020. Het verhaal volgt Ellie, de nerd van de middelbare school die in ruil voor geld huiswerk doet voor haar leeftijdsgenoten. Paul, een populaire atleet wil dat Ellie liefdesbrieven schrijft om hem te helpen het mooie meisje op school – Ester – voor zich te winnen. Je raadt het al, Ellie valt zelf voor Ester. Van een kleine stad en geboren in een traditionele Chinese familie, is dit besef moeilijk voor Ellie. Dit zorgt voor hartverwarmende chaos.

The Prom

Lesbische films Netflix - the prom

Met een all-star cast waaronder Meryl Streep, Nicole Kidman en James Corden, kan het bijna niet meer misgaan. The Prom is recentelijk toegevoegd aan Netflix zijn portfolio van lesbische films. De zingende en dansende musical volgt een verhaallijn waarin de cast naar Indiana reist om te pleiten voor een student die haar vriendin niet mee mag nemen naar het schoolbal. Het plot dat rechtstreeks uit de kranten komt, zal herkenbaar zijn voor zowel LGBT als andere kijkers.

De beste lesbische series op Netflix

Nu gaan we kijken naar wat ik beschouw als de beste lesbische series op Netflix. Elk van deze shows heeft een aangrijpende queer-verhaallijn of een krachtig queer-personage. En het leven is pas compleet als je ze allemaal hebt bekeken. Kortom, je moet elk van deze lesbische series onmiddellijk aan je kijklijst toevoegen.

Orange Is the New Black

Lesbische series Netflix - orange is the new black

Tenzij je jezelf ergens onder een rots hebt verstopt, weet ik zeker dat Orange Is the New Black weinig uitleg nodig heeft. Deze lesbische Netflix-sensatie explodeerde toen het in 2013 op onze schermen verscheen. Gevestigd in een vrouwengevangenis, weet je al dat er veel vreemde personages zullen zijn. Maar niet alleen dat, de personages zijn complex, divers en boeiend. De verhaallijn is ook behoorlijk episch. Je kunt seks, liefde, emotie, komedie, geweld en meer verwachten in dit unieke komediedrama.

Sex Education

Lesbische series Netflix - sex education

Bereid je voor om te lachen en huilen met deze hilarische tienercomedyserie. De serie volgt Otis terwijl hij met tegenzin de sekstherapeut wordt van van zijn leeftijdsgenoten op de middelbare school. Gillian Anderson speelt de moeder van Otis, en ik daag je uit om niet een beetje verliefd op haar te worden. Maar hoewel ze helaas geen lesbienne is, ontwikkelt zich een schattige lesbische relatie in het tweede seizoen. Om nog maar te zwijgen van de geweldige queer Eric, die een van onze favoriete personages in de show is.

Atypical

Lesbische series Netflix - atypical

Deze serie richt zich op het leven van de 18-jarige Sam Gardner die autisme heeft. Zijn jongere zus, Casey – die een centrale rol speelt in het leven van Sam – krijgt uiteindelijk een studiebeurs. Op deze school ontmoet ze vervolgens Izzie in seizoen twee. Ze zijn in het begin vijanden, maar worden uiteindelijk beste vrienden. In seizoen 3 ontwikkelen ze samen een schattige romantische relatie.

Jane the Virgin

Lesbische series Netflix - jane the virgin

De serie Jane the Virgin is gebaseerd op het verhaal van een maagd die per ongeluk wordt geïmpregneerd bij de gynaecoloog. Dingen nemen vanaf dit moment een schokkende en grappige wending. Verwacht de hele tijd lesbische actie, maar het beste komt in seizoen vier.

Ratched

Lesbische series Netflix - ratched

Ratched is een dramatische, lesbische Netflix serie waarin asielverpleegkundige Mildred Ratched centraal staat. In 1947 arriveert zij in Noord-Californië om werk te zoeken bij een psychiatrisch ziekenhuis dat nieuwe en verontrustende experimenten op patiënten uitvoert. Ze presenteert zichzelf als het perfecte beeld van wat een toegewijde verpleegster zou moeten zijn, maar achter haar stijlvolle uiterlijk herbergt ze een duisternis vanbinnen. De serie ontving gemengde recensies, maar het is de prachtige romance tussen Sarah Paulson en Cynthia Nixon (beiden openlijk queer in het echte leven) die ons verslaafd maakte aan deze lesbische serie op Netflix.

Afbeelding komt van Maria Orlova op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *