Last minute nog carnavalskleding nodig, dames? Kijk snel!

Last minute nog carnavalskleding nodig, dames? Kijk snel!

Carnaval barst bijna weer los en ik kan echt niet wachten om atjes voor de sfeer te trekken, met zijn allen van links naar rechts te springen en héél misschien wel een paard in de gang te vinden. Ben jij er ook helemaal klaar voor, maar heb je nog steeds geen idee in welke outfit je bij Hoevelaken linksaf wil? Vooral geen paniek want wij hebben een paar leuke last minute ideeën voor carnavalskleding voor dames, waarin je rustig de polonaise kan lopen.

Geen carnaval fan? Stop niet met lezen! Deze verkleedideeën kun je ook makkelijk gebruiken voor het geval dat je ooit een themafeestje hebt of Halloween gaat vieren.

Alaaf in stijl met deze carnavalskleding, dames!

Wat een kwal!

Deze outfit kun je op twee verschillende manieren interpreteren. Je gaat verkleed als een kwal van een vent of je gaat als echte kwal. En dat laatste is precies wat wij bedoelen. Je hebt alleen maar nodig een paraplu, liefst wel doorzichtig, papier en crêpepapier.

Knip als eerste twee grote ogen uit het papier en bevestig deze op de paraplu. Maak daarna kronkelende stroken van het crêpepapier, in zoveel kleuren als je wilt, en maak deze vast aan de onderkant van je paraplu. Wil je nog een stapje verder gaan, koop dan een tutu en maak ook hier kronkels aan vast en word zo een echte kwal.

Eenhoorns bestaan echt.

Wil jij een magische carnaval beleven? Ga dan als eenhoorn. In principe is het enige wat je nodig hebt natuurlijk een hoorn voor op je hoofd. Deze kun jij bij de meeste carnavalswinkels wel vinden of doe een rondje bij de SoLow. Maak dan tegelijkertijd even een rondje voor glitter, een tutu en make-up waarmee je wat regenboog streepjes kan toevoegen.

Pickwick? Ik ben veel lekkerder!

Heb je nog een groot oud kussensloop, waszak of misschien wel iets anders groots en doorzichtigs waar je iets kan stoppen? Ja! Dan is dit de perfecte carnavalskleding voor jou! Maak hier dan arm- en hoofdgaten in en hang in de buurt van je nek een touwtje met jouw eigen thee-label eraan. Zet er bijvoorbeeld een leuke openingsvraag op. Voor de echte finishing touch zou je als het mogelijks is jouw uitgekozen zak deels kunnen vullen met bladeren en dichtnaaien of iets minder moeite, wat bruine spikkels of munt erop tekenen.

Sugar Skull

Ben jij een echte make-up artist of ken jij iemand die wel overweg kan met een kwast? Laat je dan inspireren door de sugar skull look. Transformeer je hele gezicht, of de helft, in een elegant skelet en maak de look af met een prachtige bloemenkrans in je haar. Het fijne is dat je de rest van je kleding zo simpel mogelijk kan houden als je wilt om zo je gezicht echt te laten shinen.

Breek in bij elk carnavalsfeest.

Zwart, zwart en nog eens zwart. Kleed je volledig in het zwart, inclusief bivakmuts en grote zwarte zak, en sluip zo met deze carnavalskleding het weekend door. Een bivakmuts kan nogal warm zijn, dus denk ook eens aan een zwart masker of schmink je eigen masker. Schrik je waarschijnlijk ook iets minder mensen mee af.

Daar komt de bruid!

Of ga helemaal de andere kant op en kleed je volledig in het wit! Draag een leuke witte jurk of een wit shirt met rok of broek en wees vooral niet bang voor kant. Maak het af met een boeketje van nepbloemen en een sluier van tule. Let op! Er is een zeer reële kans dat het wit niet wit blijft, dus bedenk eerst even of het kledingstukken zijn waarvan je het erg vindt als ze misschien al iets eerder sneuvelen dan jij.

Pop, pop, pop, ….

Hebben jullie zin in sweet of salty carnavalskleding dames? Of misschien wel een lekkere mix? Deze outfit is voor iedereen! Heb je een gekleurde rok of broek (het liefst rood), papier, een gele stift en een wit shirt? Dan ben je klaar om te poppen. Maak gele vlekken op het papier en prop ze daarna tot, hoe kan het ook anders, popcorn. De popcorn maak je daarna vast aan je shirt met hulp van speciale lijm, veiligheidsspelden of een naaimachine.

Vogels? Scheer ze weg!

Nog een tuinbroek in de kast hangen waarvan je niet weet wat je ermee aan moet? Nu dus wel! Combineer deze tuinbroek met een geruit overhemd en kijk of je nog ergens een slappe strohoed vandaan kan plukken. In principe ben je nu klaar, maar om het écht af te maken kun je nog lapjes stof aan je broek naaien, naai steken op je gezicht schminken en, hoe logisch, plukken stro uit je broekzakken laten steken. Met deze outfit hoef je ook zeker niet bang te zijn voor ‘’vogels’’ die een van je oh zó gezonde borrelhapjes willen stelen.

Prikkelbaar? Ga als cactus!

Trek je leukste outfit aan, als het kan in het groen, en plaats wasknijpers rondom op je carnavalskleding. Maak het af door satéstokjes en een enkel bloemetje in je haar te doen. Enige waarschuwing is bij deze carnavalskleding wel nodig dames. Zitten wordt namelijk lastig en af en toe zul je iemand prikken. Maar dat laatste hoort ook zeker bij de outfit.

Het vliegende spaghetti monster!

Heb je nu écht, écht geen tijd meer? Grabbel dan door je keukenkastjes voor een vergiet. Zet deze op je hoofd en klaar is kees! Heb je toevallig spaghetti in huis, maak dan ook hier wat van vast aan je kleding en je vliegt zo carnaval door.

Afbeelding afkomstig van: Matheus Frade op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *