Werken haargroei supplementen nu echt? En wat zijn dan de beste haarvitamines?

Werken haargroei supplementen nu echt? En wat zijn dan de beste haarvitamines?

Besteed zelfs vijf minuten – nee, vijf seconden – op sociale media, en de kans is groot dat je wordt gebombardeerd met foto’s van influencers die haargroei supplementen verkopen. Maar werken deze haarvitamines nu echt?

Als iedereen ze meeneemt, moeten ze iets doen, toch? En hey, wat kan het eigenlijk kwaad om elke dag een gummy of een schattige pil te slikken?! (Uh, mogelijk veel, maar daarover hieronder meer.) Lees snel verder om erachter te komen of haarvitamines je haar echt laten groeien – en, nog belangrijker, of ze überhaupt veilig zijn om in te nemen.

Werken haarvitamines überhaupt?

Oké, vitamines zelf zijn absoluut noodzakelijk en gunstig voor je haar (eiwit, ijzer, omega-3-vetzuren, vitamine B). Maar, de meeste mensen krijgen alle vitamines die ze nodig hebben om hun haargroei te beheersen al uit hun dieet! MAAR zou ik ze niet moeten nemen voor het geval dat?! Hoor ik je vragen. Helaas is meer hier niet beter. Je lichaam houdt alleen de vitamines die het nodig heeft en voert de rest weer af.

Hoe weet ik of vitaminegebrek mijn haargroei aantast?

Er lopen veel vrouwen rond die een vitaminetekort hebben en het niet beseffen vanwege een dieet, slechte voeding of intense stress. Als je super gestrest bent of niet genoeg eet, zal je lichaam eerst je haargroei stoppen en voedingsstoffen en energie omleiden naar de organen die dat het meest nodig hebben.

En als je ooit een ernstige aanval van fysieke of emotionele stress hebt meegemaakt (hoi, pandemie!), heb je misschien een paar maanden later een plotselinge haaruitval opgemerkt. Het is een vertraagde reactie op de stress of het dieet die meestal drie maanden later optreedt.

Natuurlijk is de enige manier om zeker te weten of jouw lichaam een ​​tekort heeft: je niveaus te laten testen door je arts.

Hoe kan ik haargroei stimuleren?

Er zijn onderzoeken die aantonen dat lage vitamine D spiegels haargroei kunnen belemmeren. Dit is iets wat veel mensen hebben, zelfs als ze verder gezond zijn. Hetzelfde geldt voor lagere ijzerniveaus. Wanneer er dus uit jouw test komt dat deze waardes te laag zijn, zal je haar er goed aan doen om deze vitaminen bij te slikken.

Ik hoor het je vragen, en biotine dan? Hier is geen definitief antwoord op. Je moet in ieder geval minstens 5 milligram per dag innemen om het de haargroei laten beïnvloeden – maar zelfs dan is er geen garantie dat het iets zal doen. Het is ook vermeldenswaard dat biotine – net als elk supplement – niet zonder zijn nadelen is. Overtollige biotine kan puistjes veroorzaken bij mensen die vatbaar zijn voor acne (ja! Plezier! We hebben plezier!).

Hoelang duurt het voor haarvitamines werken?

Hetzij je nu vitaminetekort hebt of gewoon een gezond persoon bent die baat heeft bij haarsupplementen, je zult nog steeds niet van de ene op de andere dag resultaten zien. Of zelfs over een jaar. Of over vijf jaar. Waarom? Je haar is dood, en niets wat je inwendig doet, kan de dichtheid, sterkte of gezondheid beïnvloeden. Natuurlijk, haarvitamines helpen het nieuwe haar, maar omdat het maar een centimeter per maand groeit, duurt het vijf of zes jaar van supplementen nemen voordat neemt voordat een nieuwe haarlok zelfs je schouders bereikt. Perspectief, hè?

Maar dat wil niet zeggen dat je vóór 2025 geen veranderingen zult zien. Als je vitaminetekort hebt, kunnen supplementen je olieklieren na een paar maanden helpen reactiveren. Hierdoor ziet je haar er glanzender en gehydrateerder uit.

Wat zijn de beste haarvitamines?

Oké, dus laten we doen alsof je jouw bloed hebt laten testen, het groene licht van de arts hebt gekregen en klaar bent om wat haarsupplementen te proberen. Ga niet overboord. Het verdubbelen van supplementen kan in de loop van de tijd ongelooflijk gevaarlijk zijn. Sommige vitamines worden door je systeem uitgeplast, maar andere kunnen toxische niveaus bereiken – dus test slechts één supplement tegelijk. Zorg ervoor dat alles wat je binnenkrijgt een betrouwbare, goed beoordeelde formule is. Je kunt natuurlijk ook losse supplementen nemen voor de vitaminen waarde die te laag zijn.

Afbeelding komt van averie woodard op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *