Korean Skincare; wat is Koreaanse huidverzorging en waarom moet je er vandaag nog mee beginnen?

Korean Skincare; wat is Koreaanse huidverzorging en waarom moet je er vandaag nog mee beginnen?

Inmiddels heb je waarschijnlijk al gehoord van Koreaanse huidverzorging, kortweg “K-beauty” genoemd, en misschien ben je zelfs een fan van de Koreaanse schoonheidsproducten en/of de vele stappen van het regime. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt gehad met Korean beauty, de kans is groot dat je er nog vragen over hebt of nieuwsgierig bent naar wat K beauty onderscheidt van andere producten.

Gelukkig is Koreaanse huidverzorging geen nieuw concept voor ons. Wij zijn er eigenlijk een beetje geobsedeerd mee geraakt. Daarom gaan wij jou alles uitleggen zodat ook jij een er zo stralend mogelijk uit ziet als menselijk mogelijk is.

Wat is Koreaanse huidverzorging, of K-beauty?

Op een fundamenteel en basaal niveau zijn Koreaanse schoonheidsproducten afkomstig van en worden gemaakt in Korea. De producten worden gemaakt met de Koreaanse schoonheidsfilosofie in het achterhoofd. Dit is wat dat inhoudt:

Koreaanse huidverzorging producten en -regimes zijn ontworpen om langdurig te werken

Korean Skincare; wat is Koreaanse huidverzorging en waarom moet je er vandaag nog mee beginnen

Er zijn genoeg producten op de markt die beweren dat je binnen één nacht een stralende huid krijgt en al je roodheid neutraliseert. Wanneer huidverzorging echter wordt geadverteerd met snelle resultaten, is het vaak zo dat deze niet blijvend zijn. In het slechtste geval beschadigen ze de huid zelfs – wat nog erger is dan geen effect hebben!

In plaats daarvan legt K-beauty de nadruk op het zachtjes verzorgen van de huid naar de gewenste resultaten, wat deze ook mogen zijn, met consistentie en een zeer persoonlijke huidverzorgingsroutine. Ik vergelijk het vaak met sporten. Een crashdieet kan ‘werken’, maar de resultaten zijn meestal tijdelijk. In plaats daarvan geven een consequent gezond dieet en een trainingsplan je resultaten die je kunt behouden.

Wat ook interessant is, is dat deze langdurige, zachte benadering de huid echt helpt om die van binnenuit verlichte gloed te krijgen die echt straalt met de kenmerkende gezonde, gehydrateerde, veerkrachtige look van K-beauty.

Bij Koreaanse schoonheid draait alles om maatwerk

De huid van iedereen is uniek en het echt begrijpen van je eigen huid is een belangrijk aandachtspunt van de Koreaanse schoonheidsfilosofie. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Schrijf op welke huidproblemen je ervaart en waar je aandacht aan wilt geven.

Bedenk ook of je ooit een allergische of negatieve reactie hebt gehad op een product en kijk welke ingrediënten er in dat product zaten. Neem dan ook eens een product dat goed voor je werkt en kijk welke ingrediënten in dat product zitten. Door op de ingrediënten te letten, kun je na verloop van tijd patronen herkennen: ingrediënten die je huid niet lekker vindt en die waar ze juist wél van houdt.

Ingrediënten van Korean Beauty zijn innovatief en geïnspireerd door de natuur

Of het nu een serum is met ingrediënten zoals slakkenmucine tot ampullen met micronaalden gemaakt van mariene vaste stoffen, Korean beauty innoveert met unieke ingrediënten die je vaak niet aantreft in andere huidverzorgingsproducten.

De Koreaanse schoonheidsroutine in 10 stappen

De 10 stappen van de Koreaanse huidverzorging routine

Het klinkt misschien uitgebreid, maar de meeste Koreaanse vrouwen gebruiken elke dag een huidverzorging routine van 8 en 10 stappen om hun huid er gezond en mooi uit te laten zien. Het lijkt misschien nogal wat werk, maar als je er handig in wordt is het binnen een paar minuten gedaan! Hiernaast blijft hun inspanning niet onopgemerkt – deze vrouwen zijn er trots op te weten dat ze een van de beste huid ter wereld hebben!

K Beauty routine in de ochtend

Wassen met water

Reinig je huid in de ochtend met water of een zachte, niet-strippende reiniger op waterbasis. Dit verwijdert de weinige onzuiverheden die zich ’s nachts op het gezicht nestelen en houdt de huid ook gehydrateerd.

Toner

Om de pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen, is het belangrijk om toner aan te brengen. Als je dit niet doet kan de huid droog en uitgedroogd worden. Toner helpt hiernaast ook om de volgende producten die je aanbrengt te absorberen. Mijn persoonlijke favoriet is de Essence Toner van Pyunkang Yul. Deze is geschikt voor de gevoelige huid en cruelty free!

Essence

Essence is een hybride tussen een toner en een serum. Het werkt perfect om het gezicht te hydrateren en helpt de cel vernieuwing voor een jeugdige uitstraling.

Ampul

Net als serums bevatten ampullen zelfs een nog groter aantal actieve ingrediënten om specifieke huidverzorgingsproblemen aan te pakken. Ze worden voor een beperkte tijd gebruikt als booster wanneer je huid de extra hulp hard nodig heeft, bijvoorbeeld in de winter.

Serum

Dit zijn geconcentreerde formules met een ongekende hoeveelheid actieve ingrediënten. Serums richten zich op specifieke huidproblemen zoals rimpels, donkere vlekken en uitdroging.

Oogcrème

Breng een lichte oogcrème aan op zowel de wenkbrauwen als direct onder je oog en beweeg van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Hier is de huid het dunst omdat er geen talgklieren zijn die natuurlijke oliën produceren, dus het is belangrijk om dit gebied de hele dag gehydrateerd en beschermd te houden. Zelf gebruik ik de Fundamental Nourishing Eye Butter van Klairs.

Dagcrème

Breng vervolgens een lichte laag verzachtende vochtinbrengende crème aan over de huid voor langdurige hydratatie, de hele dag door.

Zonnebrandcrème

Het aanbrengen van zonnebrandcrème moet niet worden gereserveerd voor de zomervakantie. Door de huid dagelijks te beschermen tegen UV-stralen, worden donkere vlekken, rimpels en fijne lijntjes voorkomen.

Koreaanse schoonheid routine in de avond

Korean Skincare; wat is Koreaanse huidverzorging en waarom moet je er vandaag nog mee beginnen

Oog make-up verwijderaar

De huid rond je ogen is dunner en veel delicater. Hierdoor kan een er van een gewone reiniger niet worden verwacht dat je alles kunt verwijderen zonder de huid te beschadigen.

Dubbele reiniging

Je begint met een reinigingsmiddel op oliebasis. Deze wordt gebruikt om make-up, zonnebrand en vuil op het oppervlak van je huid op te lossen. Hierna zal je tweede reiniger (op waterbasis) vervuiling, olieresten en onzuiverheden verwijderen uit de poriën.

Exfoliëren

Gebruik tweemaal per week een zachte exfoliator om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor gaat je huid weer stralen en je huid is er weer klaar voor op belangrijke productingrediënten op te nemen.

Toner

Breng vervolgens opnieuw een toner aan om de pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen.

Essence

Breng je essence aan om het gezicht te hydrateren.

Ampul

Door dit supergeladen serum ’s nachts aan te brengen, kan je huid alle hydratatie opnemen die het nodig heeft na een lange dag werken.

Serum

Daarna moet het serum worden aangebracht. Dit hoeft natuurlijk niet dezelfde te zijn als in de ochtend (mag wel). K beauty behandelingen zijn vaak zeer resultaatgericht met een perfecte ingrediëntenlijst, dus wees niet bang om meerdere problemen aan te pakken!

Sheet masker

We stellen niet voor dat je elke dag een sheet masker op je gezicht legt, maar ze zijn een geweldige wekelijkse traktatie om meer vocht in je huid te brengen, wat leidt tot die ongrijpbare glans van de huid.

Oogcrème

Als de huid de ingrediënten van het sheet masker heeft opgenomen, breng je een oogcrème aan om de tere huid rond de ogen te beschermen en te hydrateren.

Vochtinbrengende crème

Je bent bijna klaar, dus je kunt het takenpakket net zo goed afmaken met een serieus gehydrateerde of ontgiftende nachtcrème. Deze crème zal al die huidvriendelijke ingrediënten van de vorige stappen vasthouden, zodat je wakker wordt met een prachtig verjongd gezicht.

Waar koop je producten voor Koreaanse huidverzorging?

Of je nu de volledige 18 stappen aan Koreaanse huidverzorging per dag toepast of niet, probeer in ieder geval te hydrateren, exfoliëren, nooit zonnebrand overslaan en goed te eten en slapen. Die eerste drie behaal ik in ieder geval met de producten van Little Wonderland. Dit bedrijf biedt veel producten aan zonder slechte alcoholen, parabenen, siliconen, minerale oliën en sulfaten. Dit wil je namelijk ten alle tijden vermijden!

Afbeelding komt van Woman photo created by diana.grytsku: Freepik.com

Beauty vector created by freepik

Reactie plaatsen

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *