Kinderfeestje ideeën; de leukste kinderfeestjes organiseren tijdens Corona

Kinderfeestje ideeën; de leukste kinderfeestjes organiseren tijdens Corona

Wanneer je kinderen hebt kom je er niet onderuit. Kinderfeestjes organiseren en vieren die elk jaar nét iets beter zijn dan de vorige. Het is als ouder een hele klus om met een leuk idee te komen om het feestje fris en leuk te houden. Gelukkig is het niet onmogelijk om je kinderen te verbazen. Het maakt niet uit waar je kind van houdt, tussen deze kinderfeestje ideeën vind jij zeker iets dat bij hem of haar past! Nu hoef je alleen nog maar het perfecte cadeau te kiezen voor de jarige.

De 10 leukste kinderfeestje ideeën thuis en buiten

Of we nu midden in een Corona-pandemie leven of niet, jouw kinderen willen gewoon een kinderfeestje geven. Wie zegt dat dat niet mogelijk is? Er zijn genoeg ideeën voor een kinderfeestje die je zelf thuis of in de buitenlucht kunt uitvoeren. Wij hebben 10 verjaardag ideeën op een rijtje gezet voor je.

1.     Tijd voor een slaapfeestje

kinderfeestje ideeen; leuke ideeen voor thuis en buiten

Een logeerpartijtje is een volkomen klassiek idee en kan gemakkelijk worden aangepast aan kinderen van alle leeftijden. Kies gewoon voor de leeftijd geschikte activiteiten om hun verbeelding en plezier te prikkelen. Denk aan glow-in-the-dark attributen, make-overs thuis of kookuitdagingen.

2.     Avond rond het vuur

Dit idee van onze kinderfeestje ideeën vereist veiligheid en voorbereiding. Zorg ervoor dat iedereen zich comfortabel in laagjes kleedt voor het frisse weer, dat er genoeg volwassenen zijn om toezicht te houden op jonge kinderen en dat er iemand aanwezig is met de vaardigheden en aandacht om het vuur te bouwen en te bewaken. Ga rond het vuur zitten met zakken marshmallows en laat iedereen hun favoriete spookverhaal delen. Leuk idee: laat iedereen om de beurt een zin zeggen, en maak zo je eigen spookverhaal!

3.     Hou een doe-het-zelf pizzaparty

Een gezellige pizza-avond thuis, wat wil je nog meer? Laat elk kind zijn eigen pizzadeeg op maat uitrollen, of houd het simpel met kant-en-klare bodems. Zet vervolgens schalen met voor geprepareerde ingrediënten neer en laat ze hun eigen meesterwerk maken. Plezier gegarandeerd tijdens dit leuke kinderfeestje!

4.     Ideeën voor een uitdagend kinderfeestje

Verdeel de kinderen in groepen en stuur ze op speurtocht. Zorg ervoor dat hij logisch uitgezet is aan de hand van de leeftijdsgroep. Stel doelen in voor de speurtocht en laten de groepen de uitdaging aangaan. Heb prijzen voor de winnaars (en ook troostprijzen!).

5.     Zomers kinderfeestje ideeën: een filmavond in de achtertuin

kinderfeestje ideeen; leuke ideeen voor thuis en buiten

Het enige wat je nodig hebt is een filmprojector en een grote muur. Geef alle kinderen hun eigen emmer met popcorn en snoep, en geniet van een van de beste kinderfilms onder de sterren. Bonus: als je een zwembad hebt, maak er dan een “duik in” filmavond van. De kinderen kunnen liggen op luchtbedden of opblaasbootjes en vanaf het water naar de film kijken.

6.     Tijd om te bewegen

Plan een verjaardagsfeestje gefocust op een sport. Kies een plaatselijk vereniging uit voor een vriendschappelijke wedstrijd of ga naar de minigolfbaan voor wat plezier in de buitenlucht. Je kunt met slecht weer ook makkelijk binnen een feestje vieren op een ijsbaan, klimhal of jeu de boules baan.

7.     Kinderfeestje ideeën voor meiden: regel een spa dag

Verwen de verjaardagsploeg met een spa dag. Je kunt dit gewoon thuis doen. Nodig de gasten uit om in hun badjas te komen en plaats stations voor nagels, haar en huidverzorging. Goodie bags kunnen lippenbalsems en gezichtsmaskers bevatten. Of neem een kleine groep mee voor de pro-ervaring door van tevoren stoelen te boeken bij een plaatselijke nagelsalon.

8.     Kunst creëren tijdens het kinderfeestje

Inspireer de creativiteit van de kinderen door ze alle tools te geven die ze nodig hebben om kunst te maken. Omarm de puinhoop voor een leuk en gedenkwaardig kinderfeestje, het is even niet anders. Je kan deze tip van de kinderfeestje ideeën het beste buiten uitvoeren als het weer het toelaat, maar het is ook mogelijk binnen. Zorg er wel voor de je de vloer en tafels goed bekleed met plastic of doeken. Laat de groep samen een groot project aangaan door een muurschildering, handafdrukken of verfspettersproject op een laken te schilderen. Geef iedereen kleinere doeken om mee naar huis te nemen als hun eigen speciale herinnering.

9.     Hollandse spelletjes spelen

Iedereen is gek op heerlijke, oudhollandse spelletjes. Denk eens aan spijker poepen, koek happen en geblinddoekt snoepjes uit een bak met water vissen. En dat zónder handen! Dit is natuurlijk ook prima te combineren met een van de andere ideeën voor een super kinderfeestje.

10. Bezoek aan een boerderij

kinderfeestje ideeen; leuke ideeen voor thuis en buiten

En we zijn alweer bij nummer tien van onze kinderfeestje ideeën aangekomen, maar dat maakt deze zeker niet minder leuk! Zoek een boerderij in de buurt uit voor een rondleiding. Dit kan van alles zijn, zoals een melkveeboer, kinderboerderij of bezoek er een met kamelen of alpaca’s! Met een beetje geluk kun je met de laatste gaan wandelen. Dat is een ervaring waar de kinderen nog jarenlang over na zullen praten!

Afbeelding komt van Victoria Rodriguez op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *